Cu natia la aparate

Cand prin 2014 ne’am scapat cumva de Basescu, scriam …

Am scapat de Basescu azi, dar ne mai trebuie inca 20 de ani sa scapam de basism!

Si tot atunci, dupa ce am vazut ce fiscus s’a plantat in glastra de la Cotroceni, scriam …

Tare imi e teama ca o sa ajungem sa il regretam pe cancerul de Basescu!

Au trecut ceva ani de atunci, mai exact patru. Nu am ajuns sa il regret realmente pe Basescu decat sporadic si doar la nervi, insa in mod cert imi dau seama de la o zi la alta, ca atunci cand ziceam ca ne trebuie 20 de ani sa scapam de basism am fost foarte optimist!

Tara asta este bolnava, bolnava rau, de pus la aparate si tratamente cu electrosocuri dupa ce Basescu a sadit de cate ori a avut ocazia ura si samanta dezbinarii, sfasiind si aruncand la gunoi orice urma de respect, intelegere si empatie intre oameni, iar sasul cel bun i’a continuat cu talent si abnegatie opera cu foamea omului prost si frustrat pentru putere! Practic am devenit o natie intoleranta, impartita intre comunisti si securisti; intre tefelisti si bosorogi; intre cei ramasi in tara si diaspora; o natie care nu mai are idealuri, nu mai crede in nimic, nu mai are respect pentru nimic! O natie care se imparte in doua tabere din orice, incepand de la inchiderea unui cacat de televiziune ce nu isi plateste darile de ani de zile la stat si pana la nerespectarea legii nici atunci cand vine vorba de legea fundamentala care sta la bazele unei democratii, argumentele de sorginte basista fiind de la ridicole la hilare … dar e de inteles, cand 10 ani insusi garantul ei s’a sters cu ea la cur de cate ori a avut ocazia, prostimea cum sa vada altfel lucrurile?! Pana unde poate merge absurdul?

Azi, de 1 iunie, în Piața Civică din Tulcea a avut loc un eveniment destul de amplu (a și durat vreo 4-5 ore) pentru copii. Și au fost mulți copii, iar pentru eveniment am plătit noi, contribuabilii, prin intermediul Primăriei și al Consiliului Județean. A fost o chestie mișto pentru copii, ei s-au distrat, s-au costumat, s-au simțit băgați în seamă.
Ei, bine, pentru a nu alimenta demența unora, organizatorii au ales să elimine complet culoarea roșie de la manifestare. Da, mă, da. Au fost baloane de toate culorile, mai puțin baloane roșii, pentru că ar fi urlat unii că e politizare a evenimentului. Cei care se ocupau de organizare au avut grijă să nu poarte tricouri roșii și, în general, să se ferească de roșu ca de dracu’. Dacă s-ar fi putut, semafoarele ar fi rămas oricum fără culoarea roșie de multă vreme.

Patrick de Hillerin /catavencii

Cum ziceam, suntem o natie bolnava pana la absurd, nu cred ca ne mai face bine curand … sau oricum, nu in acea optimista estimare de 20 de ani …

7 comentarii la „Cu natia la aparate”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura