Cum a ajuns Canada, o tara „perfecta”, sa fie distrusa de neomarxismul woke corporatist

Prin anii ’90, visul meu era sa emigrez in Canada, o tara pe care o vedeam ca un soi de „Eldorado” de peste ocean, prietenoasa cu emigrantii, cu un sistem social bine pus la punct, bogata si implicit cu oportunitati pentru orice om care voia sa munceasca si sa inceapa o noua viata acolo. Problema emigrarii in Canada dintr’o tara fosta comunista cu granitele semi-deschise pana in 2007, era insa una destul de complicata, viza de Canada obtinandu’se de la foarte greu in sus, selectia emigrantilor find una foarte stricta si limitata, astfel ca nereusind atunci sa fac pasul ala, am renuntat la idee, dar Canada a ramas multa vreme pentru mine un model de tara „perfecta”.

Cum a ajuns Canada, o tara „perfecta”, sa fie distrusa de neomarxismul woke corporatist

Azi, din „stralucirea” Canadei de altadata nu a mai ramas aproape nimic, din discutiile pe care le’am tot purtat de’a lungul anilor cu prietenii care au reusit sa emigreze acolo si care intre timp au devenit cetateni canadineni reusind sa agoniseasca una-alta, pe multi multi ii bate gandul sa plece, desi acum 10 ani nici prin cap nu le trecea asa ceva. Motivele sunt multe si marunte, printre cele mai importante numarandu’se prabusirea nivelului de trai; lipsa de siguranta tot mai redusa datorita emigratiei necontrolate si a incapacitatii autoritatilor de a o asigura chiar si la nivel minim; drogurile care fac ravagii mai ales in randul tinerilor care sunt incurajati si sustinuti sa le foloseasca ca panaceu impotriva „depreseiei”; incurajarea sinuciderii asistate dupa ce sistemul medical te convinge ca esti inutil social, ce este mascata sub forma unui ironic asa zis „drept la demnitate”; „politicile corecte” woke ale transgenderismului si transumanismului prin incurajarea macabrele „schimbari de sex” in randul tinerilor si adolescentilor; restrangerea a tot mai multe drepturi si libertati individuale printre care dreptul al libera exprimare; monopolul corporatist local; prabusirea serviciilor sociale in frunte cu sistemul de sanatate si cel al asigurarilor sociale; prabusirea sistemului de invatamant preuniversitar si universitar, ce a fost infestat pana la os de ideologie neomarxista si duhoarea degradarii umanismului; practici naziste de eutanasiere a bolnavilor, ce le credeam de mult uitate in negura atrocitatilor din vremuri apuse, si asa mai departe.

Cine e de vina pentru decaderea Canadei de la statul de tara „perfecta” la tara de unde multi vor sa fuga?

Vinovat in primul rand este probabil ca exact cea ce facea acea tara un Eldorado pentru emigranti: toleranta excesiva a populatiei locale! Daca in urma cu 30 de ani, Canada a crescut prin „importul de creiere”, azi emigratia necontrolata si neselectiva este una din cauzele pentru care Canada a devenit din una dintre cele mai sigure tari din lume, una dintre cele mai periculoase si o criminalitate in crestere. Acest gen de gandire laxa a canadienilor a permis si accederea la putere a unor nenorociti de politicieni neomarxisti, care au profitat de inocenta prosteasca a canadienilor si au impus toate mizeriile politicii woke, ce au ruinat sistemul social al Canandei, find incurajata nemunca in dauna sanatosului sistem meritocratic al Canadei! In acelasi timp, emigratia excesiva si necontrolata a dus si la cea mai mare bula imobiliara din lume, banii publici find blocati in  mare parte in aceasta bula, economia Canadei stand cocotata pe un butoi cu pulbere, a carei explozie este doar o chestiune de timp.

Transformarea Canadei in stat totalitar, sub masca democratiei

Pandemia si inabusirea protestelor camionagiilor canadieni, a fost semnalul ca aceasta tara candva a libertatilor a devenit un stat totalitar, in care drepturile si libertatile individuale au fost brutal suspendate, liderilor protestelor findu’le inscenate culpe de care nu se faceau vinovati, in urma carora au fost arestati si sunt inca tinuti prin puscarii de doi ani de zile, fara a beneficia de nici un drept democratic, findu’le incalcate cele mai fundamentale drepturi constitutionale ale unui stat de drept, cum Canada de pretinde a fi inca …

Desi Inalta Curte a Canadei, a declarat „Starea de urgenta” declarata de guvernul lui Trudeau si masurile impuse impotriva camionagiilor canadieni ca a fiind nejustificate, ilegale si abuzive …

Opinie

Desi am fost invatati ca mereu sa ne uitam inspre alte alte state totalitare ca model de „asa nu”, poate ca ar fi bine sa incercam sa lasam deoparte ochelarii de cal si sa privim realitatea in ochii, incercand sa acceptam si sa pricepem ca modelul „intr’o tara ca afara” (n.r. Vestul occidental) nu (mai) este un model pe care sa ni’l dorim, Vestul occidental find intr’o decadere accelerata, Canada fiind un nefericit exemplu al unei tari „perfecte” distruse de neomarxismul globalist ce a cuprins ca un cancer si intreagul Vest occidental!

Spre deosebire de ei, care s’au bucurat de vreo 70 de ani de curs laptele si miere social-capitalista, noi pe aici prin Est inca avem vii amintirile socialismului comunist si ce nenorocire a fost pentru aceasta parte de lume, iar daca e sa invatam ceva din amara lectie a Canadei, este sa incercam sa avem grija de tara asta a noastra, cu valorile si bogatiile ei nationale, atat cat se mai poate face inca ceva si nu este inca prea tarziu. Doar zic.

Sursa foto: abc.cn

28 de comentarii la „Cum a ajuns Canada, o tara „perfecta”, sa fie distrusa de neomarxismul woke corporatist”

  1. Multi oameni nu inteleg ca vestul incepe sa aiba principii neo-marxiste.
    Lasand la o parte faptul ca ei nici nu inteleg prea bine ce inseamna asta, comparatia este cu maximul autocratiei Staliniste sau Maoiste, niciodata cu felul in care a fost implementata, etapele, momentele cheie, razboiul cultural si ce insemna cu adevarat „lupta de clasa”.
    Cand o sa ajunga tot vestul in mijlocul autocratiei WEF (a se citi khazari), o sa zicem, da bre, uite am ajuns in comunism si nu ne-am dat seama.
    Asa functioneaza istoria! e o spirala nu un cerc, avem pozitii asemenea, nu identice.
    Ce lipseste este un asalt al alternative media cu mizeriile noii ordini „woke”:
    -oameni arestati pentru ca se inchina
    -transgenderismul si transumanismul
    -oameni arestati pentru ce scriu pe social media
    -oameni angajati pe criteii de „clasa” (sex, orientare de gen, rasa, religie)
    -ilustrarea mult mai precisa a politcilor care restrang drepturi si libertati
    -lupta impotriva conceptului foarte daunator ca la noi nu se aplica de astea dom’le noi suntem altfel; dar e plin de exemple prin care doctrina asta ajunge in scoli, medii academice, strazi si parazi!

    Răspunde
    • Multumesc pentru completarile bine structurate! Da, pe pricipiile curbei lui Gaus, oamenirea trebuie sa ajunga cel mai de jos punct, pentru ca apoi sa urce din nou, iar noi inca nu suntem acolo, iar toate aceste lucruri trebuie sa se intample! Va veni si ziua cand, din nou ratacind prin ruinele imperiilor, probabil ca omenirea, prin cei care vor supravietuii, va mai primi o sansa sa renasca din nou si sa reinceapa ascensiunea ei. Cand va fi acel moment? Nu poate nimeni sa stie, dar inspre acolo ne indreptam.

      Răspunde
  2. Au fost linistiti si au dus-o bine in coltul lor de lume, pana cand li s-a urat cu binele si acum culeg ce au semanat! Cand vor ajunge de tot in mocirla poate isi vor aduce aminte de Dumnezeu si nu vor mai arde nici biserici. Ce sa zic mai mult decat Dumnezeu cu ei, daca mai are mila de sufletele lor!

    Răspunde
    • Daca e sa discutam asa, atunci din invatatura crestina stim ca niciodata nu este prea tarzie indreptatea pacatosului! smile Probabil ca va veni si acel moment, daca asta e calea ce o vor alege!

      Răspunde
  3. Salut! Am avut viza de rezidenta permanenta obtinuta prin dosarul de emigrare al parintilor la inceputul anilor 2000 cand era mega hype cu Canada. Am avut drept de munca si asigurare sociala ca si parintii vreme de 5 ani. Cum eu eram deja in ultimii ani de facultate, decizia „temporara” a fost ca eu sa ma intorc in Ro sa-mi termin scoala urmand ca verile sa le petrec in Canada pentru a ma „acomoda”, dupa scoala in Ro urmand sa plec si eu permanent.

    Asadar, 3 ani la rand, aproape 4 luni pe vara am avut ocazia sa traiesc si sa muncesc in Canada si…bine am facut pentru ca la terminarea facultatii in Ro am decis sa NU mai plec in Canada spre stupefactia alor mei. Nu stiu, nu mi-a placut societatea, regulile prea multe, statutul de sclav al imigrantului de inceput, joburile pe care le-am avut verile respective, atmosfera prea superficiala in general, mancarea, frigul, canadiencele, nu stiu, ceva!

    Multi ani dupa expirarea vizei de rezidenta m-am intrebat daca am luat decizia corecta ramanand in Ro si mereu am alternat depresia ca nu am plecat cand ceva nu mergea bine in Romania cu bucuria ca n-am facut-o amintindu-mi ce nashpa e mancarea acolo si ce diferiti sunt cei de varsta mea.

    Ai mei au ramas si imbatranit acolo, imi spun ca ei nu simt decaderea Canadei, au o casa achitata, masini amandoi, isi fac vacantele in Cuba si Costa Rica, unul a iesit la pensie, nu are o pensie grozava dar se aduna cu ce ia si din Romania si in final e ok.

    Cat despre mine, macar in Ro stiu ca jumatate din oameni au 0 incredere in Stat si ca au o mentalitate foarte independenta de Stat, spre deosebire de canadieni si vestici in general. Dupa multi ani de dubii, incepe sa fie bine psihic, cred ca am luat decizia corecta acum 20 de ani…

    Răspunde
    • Bun venit, Costin!

      Iti multumesc pentru aceasta relatare, care este mai mult decat binevenita in contextul discutiei! smile

      Mai mult ca sigur ca cei in varsta care sunt asezati si beneficiaza in continuare de venituri bune, nu simt aceasta schimbare foarte mult, mai ales daca sunt ceva mai retrasi din marile metropole. Pentru ei viata buna merge inainte, find mai putin conectati la realitatile sociale si cu atat mai putin interesati. Asa este peste tot prin lume, nu doar in Canada, pana si in Romania tinde sa fie asa, odata ce veniturile au crescut. In rest, din exterior probabil ca este mult mai usor sa observi schimbarile, mai ales cand esti in afara lor.
      Nici eu nu regret nimic deloc ca nu am ajuns acum vreo 25 de ani in Canada, o vreme m’am mai gandit, dar acum, odata ce anii au trecut am realizat ca a fost mai bine asa pentru mine, pentru ca azi probabil ca as fi avut ganduri sa plec de acolo si nu stiu cata bucurie ar fi fost.
      Toate cele bune si multam inca odata, fii oricand binevenit pe aici! smile

      Răspunde
    • Acelasi lucru il aflu si eu cu oamenii care s’au mutat pe acolo, iar ce clipuri am pus sa ilustrez articolul, sunt destul de graitoare si confirma cred ca destul de bine ce ti’a spus si tie persoana in cauza.

      Răspunde
      • Relativ te inseli, dar partial ai dreptate! Il cunosc pe om, e consatean si e baiat fain, care a priceput ca nu e doar despre continuous selfie, despre ce’am mancat ma nene maaa, ridicat piciorul si marcat locatii, dat din maini si editare in Davinci, e despre documentare prealabila, informatii si oaresce carisma prietenoasa cu camera! hi

        Răspunde
  4. Mda, asta mi-a adus aminte de bancul ăla din comunism când migrau românii din Moldova spre Banat că era mai bine… Într-un final, după niște ani, se întoarce un bănăcean la casa părintească din Hulub, raionul Botoșani. Și când l-a întrebat tac-su mare cum e viața în Banat, i-a răspuns că cum să fie, ca pe-aici…s-a stricat, e plin de moldoveni…

    Răspunde
  5. Eu zic sa nu-i căinăm atâta – sistemul lor a fost la originea resurecției neo marxismului.. părea perfect la un moment dat – sisteme publice de sănătate și de învățământ la un standard care îl depășea uneori pe cel privat din us , asistență socială extinsă, samd .. se putea intui de acum peste 20 de ani că se va ajunge aici .. universitățile americane au folosit modelul canadian să impună rahaturile la care s-a ajuns azi .. e bine când modelul de origine se face praf, mai aduce lumea cu picioarele pe pământ .. aveau școală bună, da, aveau . aveau sistem public de sănătate bun ? da, aveau.. câți canadieni migrau către vecinul din sud pentru o viață mai bună? Puțini de tot – chiar dacă se câștiga mai prost, beneficiile erau prea mișto să tenteze pe careva să-și rupă spinarea cu mai multă muncă .. și s-a ajuns aici.
    Când lași statul să aibă grijă de tine, statul chiar o să aibă ‘grijă de tine’..

    Răspunde
    • Nici pomeneala sa le plang eu de mila in vreun fel, ce am scris a fost doar din dorinta de a reflecta cam ce ai scris tu in concluzia de final! Amortiti find de atat bine, au inghitit toate rahaturile, pentru ca si’au pus toata increderea in stat, dupa cum puncta foarte bine Costin mai sus. De aici incolo, da, de pe la ei s’a dat startul cretinismelor ce s’au extins ulterior ca un cancer ideologic prin toata lumea si acum sunt modelul ala „de asa nu”, ce ar trebui sa il vada toti, asa cum este in realitate! hi In rest, sa fim pe pace, totul e ok …

      Răspunde
  6. Ciao!
    Tovarășe, de ce nu rămâi la comasări și “eu cu cine aleg” să îmi văd și eu liniștită de de pauzare?
    Pe asta o iau aproape personal, că întâmplarea face că eu i-am adus pe blogul tău prima oară pe porumbeii călători… ( mi-am făcut de lucru! wacko ) Nu știu dacă îți amintești când am menționat că sunt în parteneriat cu…ceea ce pentru mine era cumva nejustificat raportat la “ calitatea” materialelor livrate…? ( ProTV, zf, wall street, d@ci și laci!…între timp m-am reactualizat, plin de start up-uri cu conexiuni Bruzăl , haștaguri sau tefelism cu ghiotura, cine are chef să sape…nu sunt jurnalistă, dar se pot constata multe! ) Ca și alții, ei acum și de niște ani trăiesc din asta!
    Când au făcut “ materialul” despre Paris, tocmai ce aterizaseră din Canada. Asta a fost în urmă cu un an. La un an distanță, își schimbă impresiile precum lupul părul…
    “Pe bune! Chiar ne pare rău că plecăm. Am mai fi stat mult și bine!…” ( era vorba despre Canada )
    Ciudat și cu tipul celălalt, Avram, a ieșit scandal între el și gigi24 pe motive de îmi place/nu îmi place Rusia…
    Când unii ( despre care se știe! beee ) plătesc masa și dansul, începi să descoși povestea mâinii întinse…și ceva e rânced. Aș putea să mai fac analogii și să indic “bubele” ce mi-au sărit în ochi mult și bine! Nu contest aspectele semnalate de ei, tocmai că unii le cunoșteam deja…Și tu ai punctat că ce se întâmplă acolo are ceva vechime, dar de unde schimbarea lor la 180 de grade, de ce acum șamd?
    Ar fi fost culmea să nu se vadă o evoluție la timpul pe care l-au avut la dispoziție cu această…ocupație!
    Acestea fiind scrise, v-am salutat și pa și pu! laugh

    Răspunde
    • No, servus! laugh

      Da, lasa tov’sa atata pauzare, ca cauzeaza, sa stii! laugh Eu am folosit materialele lor video pentru a imi ilusta articolul si nu invers! In rest, e treaba lor ce fac fiecare, nu sunt fan, nu ii urmaresc in mod constant, sa fie sanatosi si sa se bucure … cat mai apuca, ca in curand vine pasaportul de carbon si se gata si cu porumbitul asta! boredom

      Legat de masari si comasari, am vesti proaste: cu alea am lamurit treaba, articole pe tema rahatului intern de anul asta or sa fie doar daca merita … si ceva imi zice ca nu o sa merite efortul! bad

      Răspunde
      • laugh
        Eu pur și simplu am dat peste ei, fiind într-o țară vizitată de mine, m-am uitat de dragul amintirilor. Restul e istorie! Dar ceva e în aer, ca să vezi că la francezi au știut să filmeze cam ce au filmat recent în Canada, taman în perioada când Canada era țara în care ar mai fi rămas… 😏 Bineînțeles că “sponsorii “căpușează statul sub pretextul facerii de bine, au avut “filantropi “ celebri de la care învăța, societate civilă! beee dar eu cred că mai e ceva la mijloc, ni se pregătește ceva, nu au schimbat macazul cu țările astea de florile mărului.
        Ia cu limonadă, tovarășe! Anul ăsta o să avem nevoie de limonadă multă… și bine ar fi să fie numai atât…friends

        Răspunde
        • Ciao, draga Tiana! Ma bucur sa te vad ca te-ai reactivat, accid mode! laugh Eh, depind si ei de sponsori, sunt copiii, proiectul lor costa destui $ ce trebuie sa vina de undeva! smile Nu pot fi toti independenti ca Ice, ca ar trebui sa fie „nebuni” ca el! rofl M-am bucurat sa te revad, pupici! air_kiss

          Răspunde
          • Mulțumesc, Ramona! heart Să știi că înțeleg ce spui, de la mamă la mamă… dar am ajuns cu milelile să ne strângă de gât tot felul de …și nu mă refer la cei doi, ci la alții învechiți în rele…și care au grijă să pervertească orice faptă bună…
            kiss

          • Tiana draga mea, ca expata vreme de 29 de ani, aici l-am regasit pe “dragul de EL” in oameni! Aici exista, va fi bine! Te rog doar sa nu ma crezi vreo habotnica, nu sunt nici macar paracticanta spre rusinea mea, dar tara asta are ceva ce nu am gasit nicaieri, desi banii dupa ce am plecat de aici, am crezut ca ar compensa, nu a fost asa! Va imbratisez! kiss

  7. Multinationala pentru care am lucrat in USA, era o multinationala USA-CANADA, in domeniul energetic. Primele mele vizite in Canada s-au lasat cu ganduri sa ma mut in Montreal, spre deosebire de USA, imi placea caldura oamenilor. Cu timpul insa, am asistat la degradarea de care vorbesti, era tot mai ciudat, cumva. Prin 2014 am plecat cu job-ul in alta parte, ca prin 2018 sa ma trezesc cu un telefon de la o colega canadiana, care imi cerea informatii despre USA si o eventuala relocare. Lucrand la o firma unde aveam nevoie de specialisti in domeniu, am pus-o in legatura cu HR-ul, si dupa cateva luni, s-a relocat. Motivele ei au fost astea: vreau sa imi cresc copiii in normalitate! Trist este ca eu peste 3 zile fac 3 ani se cand am parasit USA, din acelasi motiv, dar macar eu am avut unde sa ma intorc cum a avut si Costin! Si uite cum doi fosti expati azi se bucura ca au avut unde revenii, de colega mea nu mai stiu nimic, dar daca ma suna, o sa ii povestesc! smile

    Răspunde
  8. Este trist si deprimant sa vezi cum o tara care a fost un ideal pentru multi a ajuns sa fie distrusa de astfel de idei si politici. Dar sper ca oamenii se vor trezi si vor incerca sa readuca Canada pe drumul cel bun, acela al prosperitatii si al unei societati armonioase si sigure.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura