Despre Cluj altfel decat in povesti

ice4you®

I was born, to die imortal!

You may also like...

7 Responses

 1. radu says:

  Parcul am inteles ca il lasa asa pentru cei ce alearga sau se dau cu bicla, ca betaonul nu prea e prietenos. Mie nu imi plac prea mult clujenii, orasul e asa si asa…

 2. radu says:

  Da, subscriu, preturile sunt peste Bucale, inclusiv la mancare. Eu am fost in aprilie. Stateam aproape de Cluj Arena si fix pe deasupra bazaiau avioanele non stop. Nu am dormit neam prima noapte. A doua eram prea obosit sa mai bag in seama…

 3. ice4you® says:

  Deci e mai prietenos macadamul cu pietrele alea ascutine sa inteleg? Aia sa o spuna la mutu! Te cred si eu ca e o reala placere sa mergi cu bicicleta pe macadam’ul ala de sa iti sara dintii din gura, plus praf si mizerie. Daca betonul e naspa, pavajul ce are? In rest borduri, iarba tunsa, ceva garduri vii, ronduri cu flori, pomi ingrijiti, si astea sunt de porc sa inteleg? Haidi’bre … parcul ala zici ca e un maidan, cu mici exceptii …

 4. Liviu Ursulescu says:

  Este foarte aglomerat, intr-adevar… Am avut nevoia sa ma deplasez pana la Cluj de cateva ori in ultimul an si jumatate, si este mai rau ca in Timi pe vremea cand se modernizau 3 artere deodata… Din lipsa unui echivalent decent la mine in oras, am fost foarte incantat de parcul central, nu am apucat sa-i vad lipsurile prea mult. + ca are lac laugh Intrarea prin Floresti cred ca doar seara este libera. Gradina botanica nu arata rau (sau ma rog, arata decent pentru o gradina botanica de la noi), chiar mi-a placut sa ma plimb prin ea. Cluj Arena este destul de impunatoare, nu degeaba ii place lui Van Buren sa tot vin al Untold smile)

 5. ice4you® says:

  Intrarea prin Floresti e libera noaptea si cam atat! Nu imi e rusine deloc nici cu restul intrarilor, dar acolo e jale, iar solutii cum ar fi o centura viabila nu sunt inca nici in stadiul de proiect, ca aberatiile alea ce le incearca ei acum ca solutii sunt niste tampenii.

 6. SoboLAN says:

  Ca locuitor al Clujului de 9 ani, trebuie sa particip si eu putin la discutie smile .

  In mare parte confirm ceea ce zici, problemele mentionate de tine sunt reale si cam neplacute. Cele 3 cele mai mari sunt binenteles (1) aglomeratia nejustificat de mare (o sa explic mai jos de ce zic ca e nejustificata), (2) preturile foarte mari in special cele imobiliare si (3) poluarea de multe feluri (praf, zgomot, lumina etc.). Exista multe altele mai subtile pe care nu le vezi decat dupa minim cateva saptamani/luni de locuit aici.

  Multe din aceste probleme si neajunsuri sunt contrabalansate de alte lucruri frumoase si placute care le plac mult oamenilor. Clujul are un procent foarte mare de populatie care au venit din alte zone din tara, in special orase mai mici. Orasele mai mici din cate stii sunt mult mai sarace, mai plictisitoare, mai incremenite. Per total mai neplacute. Venind in Cluj si vazand o mare de oameni tineri, plini de viata/entuziasm, vazand un oras mai bogat financiar si in care ai posibilitatea sa faci mult mai multe lucruri, automat iti place mai mult decat Campia Turzii, Dej, Bistrita, Aiud samd. De aceea vezi ca orasul e laudat in multe locuri si de multi oameni.

  Sunt foarte multe lucruri de zis despre asta. Insa o chestiune pe care n-am vazut-o inca nicaieri si care pentru mine e ca un burghiu in creier e cea de mai jos despre aglomeratia din oras.

  Ma refer la ceva ce nu mi-o poate explica nimeni, si anume aglomeratia foarte mare in intervalele orare cand ar trebui sa fie (aproape) pustiu pe strazi. De exemplu, daca mergi pe strada la ora 10:00 – 11:30 o sa vezi un numar enorm de multi de oameni pe trotuare, masini, autobuze, peste tot. E extraordinar de aglomerat. Acelea sunt intervale orare cand lumea ar trebui sa fie la munca/scoala; in schimb ei sunt pe strazi.

  Da, sunt oameni care lucreaza dupa-masa, pensionari, freelanceri, oameni a caror activitate implica deplasare prin oras si multe altele. Stiu aceste lucruri. Dar toate acestea impreuna tot nu justifica un numar atat de mare de oameni care pur si simplu se plimba pe strada sau cu masina.

  Daca toti acesti oameni ar munci de fapt, problemele din acest oras/tara s-ar rezolva mult mai bine si mai repede.

  De foarte multe ori sunt tentat sa opresc pe cativa din ei si sa-i intreb unde merg…

  Recent am fost in Linz, Austria. Acolo intre orele 10 – 16 e aproape gol pe strazi. E aproape pustiu. Nu sunt oameni pe trotuare, masinile sunt foarte putine. Si vorbim totusi de un oras cu 200 de mii de oameni. Oare de ce? Pai pentru ca lumea merge la munca, nu la plimbare. La ei terasele sunt pline doar seara. La noi la orice ora…

  Acest contrast l-am mai vazut de multe ori in calatoriile prin strainatate, dar niciodata nu m-a socat atat de mult ca acum.

  PS: Daca mai vii prin Cluj si nu zici nimic, ma supar laugh .

 7. ice4you® says:

  Promit ca iti dau un semnal cu proxima ocazie! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.