Din cateva semnaturi si o aroganta imensa iti urci lumea in cap|VariantaTrump…

Nu va plictisesc mult. Cel mai nepopular, arogant, narcissist si egomanic presedinte ever deja se devoaleaza ca un authoritarian, fara macar se se mai prefaca ca ii pasa de cei care l-au ales sau, mai ales, care nu l-au ales.

Trumpy, folosind ordine executive, adica decrete prezidetiale, a reusit in cateva zile sa isi urce o gramada de lume in cap:

 1. A interzis salariatilor din diverse agentii sa utilizeze conturile sociale ale acestor agentii si a cerut ca TOATE studiile stiintifice asupra schimbarilor climatice si alte asemenea sa fie supuse unui control politic anterior publicarii, fapt care a declansat o furtuna de proteste si contestatii in justitie vizavi de independenta oamenilor de stiinta si libertatea de exprimare; a inghetat toate angajarile si a trecut deja la concedierea unor personae incomode.
 2.  A decis sa inceapa construirea unui zid imens de scump la granita cu Mexic, anuntand pompos ca Mexicul il va plati: urmarile au fost rapide, presedintele Mexicului si-a anulat vizita la Washington, iar peso Mexican a slabit brusc fata de dolar, facand exporturile din Mexic catre SUA sa creasca exponential, tocmai in dauna politicii lui Trumpy; Mexicul a anuntat ca SUA sa se astepte la masuri dure de represalii la orice taxa sau tariff ori bariera in calea comertului liber si ca s-at putea sa slabeasca lupta contra imigratiei ilegale si a cartelurilor de droguri, daca SUA continua retorica antimexicana; va imaginati ce ar insemna ca politia si armata Mexicana ar lasa frontiera nepazita
 3.  A retras SUA din TTIP, acel gigantic accord transpacific, a anuntat ca va renegocia NAFTA, acordul de liber schimb cu Mexic si Canada, ca e daunator Americii, si a numit din nou China „cea mai manipulatoare tara in domeniul cursului valutar”; Mexicul a anuntat ca se gandeste daca va renegocia ceva, Trudeau va veni la Washington, dar mandatul lui e clar: daca NAFTA pica Canada va vinde resursele de care SUA depinde la LIBER;
 4. A anuntat ca se gandeste sa permita iar tortura si inchisori secrete CIA;
 5. A anuntat ca va retrage fondurile federale de la tot felul de proiecte, inclusive ca va reduce contributia la ONU;
 6. A semnat in ordin care taie finantarea federala acelor orase care nu deporteaza imigranti ilegali;
 7. A taiat finantarea federala de la programe conexe Obamacare, ca prim pas pentru a lasa 20 milioane de americani fara asigurare ieftina si ca prim pas pentru a taia accesul la planificare familiala si avort;
 8. A interzis pe 90 de zile intrarea cetatenilor din Iraq, Iran, Syria, Yemen, Libya, Sudan si Somalia, a interzis pe 120 de zile intrarea de refugiati, numarul de refugiati acceptati va fi de 50000 si nu mai vor fi acceptati refugiati din Siria.

Desi se lauda ca e pentru securitatea SUA, in fapt este o interzicere a accesului musulmanilor in SUA. De mentionat ca Arabia Saudita si alte asemenea tari, de unde provin cvasimajoritatea celor care au comis acte de terorism contra SUA, inclusive defunctul Bin Laden, nu sunt incluse pe lista; se pare  ca petrolul, afacerile americane, inclusive investitiile lui Trumpy, si bazele din aceste tari sunt mai importante decat securitatea SUA!! in plus, in 6 din aceste tari SUA este implicat militar!!

Trumpy a reusit intr-un timp record sa isi atraga oprobiul mai tuturor oamenilor de stat democrati din lume, sa supere largi parti din opinia publica americana, sa faca guvernul federal parte in mii de reclamatii judiciare in doar 7 zile, a facut SUA extrem de antipatica in lumea musulmana, Iranul anuntand deja ca va proceda la fel cu cetatenii americani, si a facut pe europeni sa isi arate tot mai fatis dispretul fata de SUA ca bastion al idioteniei politice!

Multi idioti cred ca:

Asa trebuie domne’ condusa o tara, dur, fara menajamente.

In realitatea, Trumpy pune in aplicare cea mai reactionara platforma din interiorul Partidului Republican, o platforma antiavort, antisistem , probusiness, antimigrationista, islamofoba, xenofoba, ultranationalista, militarista, fanatic opusa unui govern federal puternic, care, acum 2 zile, a anuntat ca doreste ca terenurile publice federale , care genereaza prin redevente si parcuri nationale miliarde la bugetul federal – un mizilic de 650 miliarde USD! – , sa fie trecute statelor, privand bugetul federal si dand liber astfel exploatarii industrial nemiloase a ultimelor parti neantropizate din America de Nord, fapt dezaprobat de, atentie, 90% din cetatenii americani!!

Nu stiu daca Trumpy isi va termina mandatul, dar in 2 ani partidul sau si-o va lua atat de tzapan in alegeri…

Ce este mai rau este ca hachitele lui au urmari funeste pe care noi toti le suportam…

Ordinul cu imigrantii, condamnat inclusive de biserici, congragatii religioase si republicani de vaza, a fost semnat de Ziua Comemorarii Holocaustului. Liderii evrei americani – cel putin cei anti Netanyahu – au condamnat in termini duri masurile izolationiste ale lui Trumpy si au amintit masurile similar luate de SUA in 1930-1941, cand SUA a redus drastic imigratia, in special evraiasca, de teama „sabotorilor bolsevitati si a spionilor germani!” care s-ar da drept evrei!

Si Hitler cam tot asa a inceput. Pas cu pas…

3 comentarii la „Din cateva semnaturi si o aroganta imensa iti urci lumea in cap|VariantaTrump…”

 1. Succese tot mai multe si astept stiri cu lagarele din Arizona si Nevada, o sa fie bine, sunt oameni care inca mai asteapta americani

  Răspunde
 2. De parca e singurul care face ce vrea „amanta” lui folosindu-se de decrete. Si OUG e tot un decret, iar apucaturile astea dictatoriale sunt specifice unui anumit tip de oameni.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura