Dincolo de isteria referendumului si manipulari

ice4you®

I was born, to die imortal!

You may also like...

5 Responses

 1. Consider că primele două puncte pleacă de la premise greșite:

  > […] ne arata in ce societate bolnava si ratacita de realele valori am ajuns sa traim! Daca ar fi venit cineva cu ideea asta acum vreo 20 de ani, la toata lumea i s’ar fi parut ca o idee cel putin ridicola […]

  Știi unde s-a mai folosit fix aceeași retorică? Drepturile femeilor. Abolirea sclaviei. Drepturile minorităților etnice. Șamd.

  > Faptul ca majoritatea are nevoie de o asigurare a normalitatii in Constitutie

  Normalitatea era să stai să degeri în case. Normalitatea era să nu găsești carne în alimentară. Normalitatea era să vorbești în șoaptă și să stai cu teama de a fi turnat. „Normalitatea” asta este ridicată inutil la rangul de absolut, când, de fapt, este un concept cât se poate de relativ.

  Ah, că este nevoie de oameni de sex opus pentru perpetuarea speciei? Perfect de acord, dar pentru asta nu e nevoie nici de Constituții, nici de legi nici de popi smile

  —–

  Despre restul punctelor: ești tu sigur că miliardele de semnături au fost strânse de la oameni informați? Sau de la oameni speriați de unii sau alții cu mizerii de genul „vin să ne fure copiii”? Dacă sunt astfel de semnături mai sunt valide (măcar din punct de vedere etic)?

 2. ice4you® says:

  1. Nu am inteles primul argument, poti sa fi ceva mai explicit in contextul dat? Acolo e vorba despre niste incalcari grave ale unor drepturi, aici nu avem de a face cu nimic de genul asta, so … care e idea si mai ales legatura din punctul tau de vedere si mai paralela dintre cele enumerate si nimic care incalca vreun drept al cuiva in cazul acestui referendum?

  2. Nu l’am inteles nici pe asta si care e legatura intre familie ca instutie si alegeri politice proaste cum ar fi “inghetatul in casa”, lipsa carne din alimentari, turantoria .. sa zicem “comunismul” ca retorica.

  3. Sa vii cu o argumentatie de genul asta prin care sa imi spui, sau sa lasi sa se inteleaga ca 3 milioane de oameni au fost cretini si semneze acea initiativa civica, din punctul meu de vedere ar pune punct acestei discutii inca inainte de a incepe! Nu poti considera ca 3 milioane sunt idioti si manipulati doar si numai pentru ca din punctul lor de vedere familia este si vor sa ramana formata dintre un barbat si o femeie.

  Iti multumesc sincer pentru implicarea in discutie, insa din pacate mi’as fi dorit sa ai ceva argumentatie solida, plus ceva comentarii mai ales pe ce am incercat sa punctez la finalul postarii ca acolo am incercat sa pun esenta si sa reiasa ca un exercitiu democratic trebuie inteles si respectat ca unul, fara a stat sa judeci dincolo de el. Eu unul, daca maine trebuie sa ma duc sa votez pentru idioata initiativa (din punctul meu de vedere si am argumente valabila, cu carul) “Fara penali in functii publice” am sa o fac si voi vota cum cred ca e ok, tocmai pentru ca respect numarul ala de semnaturi si nu ma las manipulat si nici nu imi bat capul cu detalii legate de cei care au semnat. Sunt 500 de mii, sau 1 milion de semnaturi? Sunt! Daca sunt valabile si trec de filtrul ce verifica asta, iar maine se declanseaza referendum, eu le respect dorinta acelor oameni si nu ii judec in nici un fel ca nu e dreptul meu, dincolo de cel de a vota cum ma duce mintea!

  In rest …

  “dar pentru asta nu e nevoie nici de Constituții, nici de legi nici de popi”

  Adevarat si nimeni nu neaga asta, insa casatoria este o institutie si trebuie sa ramana ca una pentru ca avem de a face cu legi lumesti care o guverneaza dincolo de orice! Pentru restul, asa cum am scris in postare, SUSTIN parteneriatul civil pentru ca nu e dreptul meu sa judec pe nimeni, din punct de vedere civil intr’o societate sanatoasa la creieri capului, suntem toti egali in fata legii, iar legile lumesti trebuie sa fie facute pentru a ii apara pe toti, indiferent de sex, religie, rasa sau orice altceva dincolo de statutul de OM!

  In rest, ceva imi zice ca ai citit cam in fuga ce am scris … dar poate ma insel. Oricum, multam de opinie! smile

 3. cola says:

  argumentele inteligentilor rezistenti :
  – daca te opui familiilor gay, esti comunist, furi de la copii, si votezi cu psd
  – se reglementeaza iubirea, care trebuie sa fie libera si fara constrageri .. de cand cu pesta porcina am vazut cu totii ca taranii isi iubesc sincer porcul din batatura ..
  contrargumentele mele, de comunist retrograd ,ar fi:
  – ce are institutia casatoriei cu ‘prefectura’ ?
  – e in continuare important sa distingem intre sexe, ca altfel ramanem fara injuraturile noastre traditionale – cum sa mai numesti curva sau labagiu pe careva caruia nu-i poti determina sexul cu precizie ?
  Prin urmare o sa ma duc la vot, dar cu o propunere alternativa – daca esti beat sau sub influenta drogurilor, sa-ti fie interzis sexul traditional neprotejat, ca umplem tara de tefelei, si ne ia mama draku ..

 4. ice4you® says:

  Mai e un argument tare:

  “Referendumul asta costa mult, nu ma duc la sa votez!”

  Pai fratioare, daca nu te duci sa votezi, crezi ca o sa fie mai ieftin? Adica e un soi de masa cu lautari unde socoteala la final crezi ca se face /cap de vita furajata?! laugh

  Pe bune, cu cat citesc argumentele astora cu atat imi dau seama ca daca o parte dintre ei nu sunt platiti sa le scrie toate avand aceleasi puncte, restul care le inghit fara ca macar sa le treaca prin filtrul ratiunii proprii, cu toata dragostea, dar sunt niste retarzi care nici macar nu au habar ca promovarea boicotului ca instument politic a fost pus in practica de bolsevicii care l’au dus pana la rang de arta, iar dupa obtinerea puterii au evitat plebiscitul cum evita dracu tamaia! fool

 5. vasile says:

  Referendumul asta costa mult… good
  De dus nu ma duc, plec din tara joi si oricum e plin de poponari peste tot, astia conduc lumea laugh si e la moda, apoi ce mama naibi am ajuns sa scriem tot in Constitutie ca sa ce… sa nu conteste Iohannis la CCR mai tarziu vreo lege, zilele trecute citeam ca a contestat semnalizarea radarelor, e sefu’ poponarilor laugh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.