Trebuie sa montez o centrala termica de apartament

Pe scurt, la un spatiu din Bucuresti trebuie sa montez o centrala termica de apartament. Nu am facut d’astea pana acum pe acolo si mi’ar prinde bine niste recomandari de firme autorizate cu care as putea sa lucrez, idea este ca trebuie sa plec de la faza de proiect si pana la faza de finalizare efectiva. Am nevoie de ceva recomandari ale unor oameni seriosi, problema trebuie sa o rezolv rapid, ieftin si bine! laugh

Multam de orice recomandari! smile

16 comentarii la „Trebuie sa montez o centrala termica de apartament”

 1. @Vasile: nu, in momentul asta nu am nici un bransament acolo, ca ala vechi era bazat pe o centrala de asociatie la care s’a renuntat. Spatiul a fost recent renovat, e vorba de un apartament la parter cu 3 camere si o baie unde trebuie doar incalzire nu si apa calda, ca e folosit ca spatiu comercial. Gaz este tras in cladire, acordul vecinilor s’ar obtine.

  @Redoo: era doar enunt in idea ca sunt dispus sa dau niste bani, dar nu si rinichii. laugh

  Răspunde
 2. Mariane, rapid cu ieftin nu se pupa niciodata, doar daca nu poarta ciorapi wink
  Deci e pa firma, difera autorizarea si pretul e mai piperat, trebuie sa gasesti recomandari locale, eu aveam un prieten care pune si prin judetele din jur, de bun simt, da a zis ca’n Bucuresti e monopol la aprobari si acum in prag de iarna e aglomerat. Succes!

  Răspunde
 3. Nu, nu e pe firma ci pe persoana fizica, apartamentul este doar inchiriat. Toate facturile si costurile sunt pe persoana fizica, investitia o fac eu in calitate de proprietar.
  Banuiesc ca e un monopol acolo, de aia si cautam pe cineva ok cu care sa fac o treaba buna.

  Răspunde
 4. La mine in zona furnizorul de gaze este e.on. Acestia au un program de vanzare in rate si montare centrale termice. Pe perioada contractului fac gratiut toate verificarile si interventiile. Poate e de folos informatia.

  Răspunde
 5. Am vazut si eu, foarte interesanta informatia, nu stiu cine e acolo, dar nu stiu daca ar conta atat de mult. O sa ma interesez si la furnizorul din zona, momentan am doua firme programate sa vina sa faca un deviz de lucrari, in paralel o sa vad si pe la furnizorul de gaze. smile Multam!

  Răspunde
 6. Am vorbit cu furnizorul din zona aia, din pacate oferta era doar pentru centrala termica, cu o perioada contractuala de 3 ani. Prea mult nu ma ajuta asta, pentru ca vroiam un pachet complet care sa fie mai avantajos. Intr’un final, am dat peste unii la o recomandare, care mi’au tras un deviz de aproape 10.000lei, in care este inclus absolut tot, de la 0 si pana la predarea in functiune, in interior urmand sa imi bage tevaraie de cupru. Centrala propusa este una de la Motan clasica de 24Kw, pentru ca acolo unde va fi montata centrala, ar complica foarte mult lucrurile (mai trebuie tras un circuit de eliminare a condensului de vreo 30 de metri) daca ar as fi mers pe una cu condensare si oricum pentru ce am eu nevoie acolo (4 luni pe an, pentru ca apa calda nu este necesara) nu m’ar fi ajutat prea mult si nici mai economica nu era fiind oricum din start si mult mai scumpa. Asa ca … am decis sa mergem pe clasic.
  Amu, urmeaza sa bat palma efectiva cu firma si sa trecem la lucrari.
  Doamne ajuta! smile

  Răspunde
 7. Se putea folosi o pompa de condens, centralele cu condensare sunt superioare ca eficienta, iar o diferenta de 1000 de lei la suma de 10k pentru o investitie intr-o chestie de folosinta lunga se justifica, succes!

  Răspunde
 8. Multumesc maestre pentru sfaturi, sunt mai mult decat binevenite! bravo Pe mine unul nu ma intereseaza consumul de acolo foarte tare, ca ala il plateste chiriasul. In plus de asta, cum ziceam, centrala aia va fi folosita 4 luni pe an, exclusiv pentru incalzirea spatiului si nu ca in cazul unei locuite unde se foloseste permanent pentru apa calda de exemplu (unde isi vede eficienta prin refolosirea gazelor arse), iar acum fiind oleaca mai stramta treaba ca buget de investitii ce nu era tocmai alocat pentru asta (planul era altul, da na, intre timp s’a sucit) ma durea oleaca la portofel invetitia initiala care este exclusiv pe barba mea, ca deh. Amu, firma asta de am gasit’o pe recomandari din viu grai, mi’a garantat ca face treaba buna si solutia o sa fie ok la nevoile expuse si mai sus.
  Multumesc Vasile inca odata pentru implicare si sfaturi! smile

  Răspunde
 9. Stimabile, ce sa zic, am inteles aspectele, dar sa pui o centrala ieftina si apoi sa bagi instalatie de cupru care e cu cel putin 20% mai scumpa ca polipropilena, nu se face, daca e iefteneala baga pana la capat si atunci 100k in conditiile date e multisor, centrala e 2k maxim… no scumpa manopera chiar daca e la cheie si sa inteleg ca aia umbla dupa toate autorizarile, da bine e Bucuresti ce stiu eu de aici din provincie, cine plateste bransamentul la gaze, este + cei 100k?!

  Răspunde
 10. Instalatia trebuia din cupru pentru estetic in primul rand si durabilitate in al doilea. Spatiul e unul creat ca magazin de fitze, trebuie sa dea bine sa nu stricam fengshuiul … plus durabilitatea cum ziceam. In banii aia este inclus tot, bransament, ceas, autorizatii, teste, dare in functiune. Adica, cam tot ce e de facut, fara sa mai fac eu ceva. In rest, acelasi lucru aici ma costa in jur de 7500, 8000 lei … da’ acolo ii Bucuresti … sorry

  Răspunde
 11. Fengshui zici, pai teava de cupru arata bine cat e noua, in timp se face maro, asa ca adio fengshui, iar cu durabilitatea e discutabil…. mm, da’acolo ii Bucuresti si poate sunt eu mai carcotas! wink
  Pe aici pe la mine cupru ca fengshui merge la cazanul de tuica, da’ si acolo prefer inoxul, gusturile nu se discuta si da 7,5 – 8k e un pret corect good

  Răspunde
 12. Nu era neaparat de culoare cat dimensiunile mai reduse ce sa fie mult mai usor mascate. Pana la urma cum am zis, de la distanta si ptr ce e in Bucuresti…n’am prea avut ce face mai mult. Ptr mine important era sa am ceva reconandari ca macar lucreaza ok si mai ales imi face si repede ca nu pot amana prea mult, e frig deja, chiriasul trebuie sa poata functiona decent ca sa fie bine la toti. Planul initial din vara era altul, nu a iesit ala, no o trebuit adaptat rapid la situatie. Amu …daca era aici, era altfel, sau daca mai era ceva timp, dar …in conditiile date, am dat verde la treaba, sper ca pana la sfarsitul lunii sa fie gata ca dureaza avizarile si hargogaria sulii.

  Răspunde
 13. Ca tot ne-am intins la vorba, o sa dau un exemplu de la mine de la comuna, din vara, acum bransamentul s-a mai scumpit din septembrie, bransament in mai 1200, centrala Viessmann Vitodens 3200, calorifere de aluminiu 5 buc. 1700, teava polipropilena, detector de gaze cu doi senzori, unu la centrala unu la aragaz, alte materiale, manopera, proiecte, avizari, ISCIR, etc. 4500, una peste alta 11000, dar asta la casa unde distantele sunt mai mari si afara si in interior.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura