Discriminarea ajunge si in online: vaccinatii, super utilizatorii pe retele sociale

Dupa discriminarile care au avut loc deja in viata reala, respectiv „premierea” cu spectacole la care au avut acces doar vaccinatii ca „recompensa” si dreptul libera circulatie tot pentru ei, in USA, retelele sociale populare printre cei care prefera intalnirile romantice online, Tinder, Match, OkCupid, Hinge, Bumble etc, anunta ca vor da curs unei intiative  a guvernului american de stimulare a vaccinarii COVID19, prin crearea unor noi functionalitati pentru persoanele vaccinate, a anuntat vineri Casa Alba, relateaza AFP si Reuters.

Discriminarea ajunge si in online: vaccinatii, super utilizatorii pe retele sociale

Printre noile functionalitati anuntate pentru cei care fac dovada vaccinarii, si astfel devin astfel super utilizatori ai acestor retele sociale, se numara crearea unor etichete speciale ce sa arate statutul vaccinal al utilizatorilor, accesul liber pentru cei vaccinati la continutul premium dedicat pana acum doar celor care plateau pentru acest continut, „super-like-uri” sau „super-boost-uri” gratuite, precum si posibilitatea filtrarii compatibilitatilor astfel incat rezultatul cautarii de parteneri sa indice numai persoane vaccinate, acelasi lucru urmand sa diferentieze si persoanele din listele de „prieteni”.

Cum s’a ajuns la aceasta intitiativa de discriminare online bazata pe vaccinare

Conform declaratiilor oficiale, aceasta decizie a venit in urma faptului ca studiile din ultimele luni au demonstrat faptul ca numerosi utilizatori ai aplicatiilor de dating au tinut sa precizeze în descrierea proprie ca sunt vaccinati, multi dintre ei afisand la avatar inclusiv dovada vaccinarii. Avand in vedere ca si in USA interesul pentru vaccinare a scazut la fel de mult ca peste tot in lume, propunerea autoritatilor americane ca aceste retele sociale sa se implice in campania de vaccinare a venit de la sine, initiativa fiind preluata din zbor, in felul asta vaccinarea devenind pentru prima oara discriminatorie si in mediu online.

Opinie personala

Avand in vedere faptul ca viata online este deja una integrata in cea offline, aceasta initiativa era doar una care a venit cumva natural si  probabil ca in foarte scurt timp, toate retelele sociale existente, nu doar cele de datting, vor urma acest exemplu si se vor alinia trendului de discriminare online bine mascat sub umbrela unor „premii” si „bonusuri” pentru vaccinati, existand posibilitatea destul de mare ca efectul acestui gen de campanie perversa sa aiba o eficienta si un impact cu mult mai mare decat campaniile offline de pana acum, cunoscut fiind faptul ca foarte multi dintre utilizatorii acestor retele sunt dependenti de ele si in acelasi timp au un „statut online” la care de multe ori tin mai mult decat la cel din viata reala! E de urmarit ce se intampla pe viitor in aceasta directie, desi e clar incotro se va merge dupa inchierea a ceea ce va fi un real succces in experimentul care are acum loc in USA.

vaccinatii, super utilizatorii pe retele sociale

5 comentarii la „Discriminarea ajunge si in online: vaccinatii, super utilizatorii pe retele sociale”

 1. E normal si va fi si mai rau. La noi se fac deja cercuri vaccinati vs nevaccinati. Ala e vaccinat, celalalt e sau nu e si asa mai departe.

  Faci grup mare doar cu vaccinati smile

  Răspunde
  • Ba, ce bine e ca eu n’am cercuri, nu fac parte nici din bisericute si in rest mi’se rupe de toti si toate! Zici ca m’am pregatit de’o viata pentru vremurile astea prostdemice! rofl In rest, da, pentru d’aia extrovertiti sau dependenti de tot soiul de rahaturi, vin vremuri misto de tot. Ce sa zic .. mult succes! hi

   Răspunde
  • Cucule, ai idee dacă în cercurile astea mai contează culoarea politică, sau e la grămadă… tefele, penele, pesede? De aur nu intreb, că aia sigur sunt toti la ne. Chiar asa, Șoșoacă ce-o mai face? Lu Lazarus i-o fi trecut gripa, l-ar fi externat?

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura