Epidemia de rujeola, Romania, 2017 – bilant dur!

You may also like...

6 Responses

 1. ice4you® says:

  Personal nu sunt de nici o parte a baricadei, insa, eu unul as propune sa se interzica inscrierea la scolile publice a copiilor celor care refuza schema nationala de vaccinare. Ar fi o masura dura, din care tot copii ar avea de suferit, insa, e una justa avand in vedere faptul ca discutam despre niste boli infectioase extrem de periculoase cu o raspandire foarte contagioasa. In felul asta, fiecare parinte nu are decat sa isi asume consecintele unor cretine decizii, despre care ar putea fi urmariti chiar si penal in cazul in care respectivul copil se imbolnaveste sau moare, iar cauza este dovedita lipsa unui vaccin care i’ar fi salvat viata!

  In ce ii priveste pe predicatorii astia ai internetului … voi scrie astazi ceva, ce aveam de mult in gand, ma bucur ca ti’ai facut tu timp Radule sa dezbati subiectul asta pe care eu il tot aman.

 2. Radu says:

  Fr\tie, eu personal as fi deosebit de medieval cu antivaccinistii astia, dar e interzis prin lege sa fii crud, asa ca nu ramane decat sa ne batem ca lumea sa se vaccineze!
  Vaccinati-va , idiotic ce sunteti, pe voi si pe copiii vostri, nu s-au chinuit doctorii degeaba sa lupte cu bolile astea! Pacat ca nu apar pe sticla parintii care au refuzat vaccinarea si acum copiii lor sunt bolnavi sau mai rau de atat, sa vedem ce parere mai au acum de “vaccinarea aia toxica”!!
  Scuze, ICE, dar chiar sunt pornita pe vracii si propagandistii astia pusi pe facut bani pe sicrie de copiii, mama lor de nenorociti!

 3. aurelian says:

  E ca aia: “A murit din cauza fumatului, calcat de tren”
  Pe active news e un articol cu cazurile de decese 2016-2017, majoritatea au avut si rujeola…
  Avand in vedere epidemiile de aviara si porcina, care au lichidat oratarile de prin curtile taranilor, pe bani buni, ca doar gratis nu se poate… sa numai zicem de ciupercaria de farmacii de prin orase.
  O doamna doctor, cand i-am zis ca am indoieli datorita substantelor care se afla in vaccin si a efectelor adverse m-a intrebat daca am citit prospectul de la paracetamol – de atunci incerc pe cat posibil sa evit orice medicamente…
  Plus ca e aberant – statul le cumpara (ca pe ale noastre nu le mai facem), iar daca nu sunt bune tot statul ne despagubeste (statul in acest caz fiind contribuabilii), producatorii nu au nici o obligatie, in afara sa iti dea fiola si sa incaseze banul
  V-ati gandit ca de fapt canalizarea a dus la disparitia/diminuarea cazurilor unor boli?
  Parerea mea

 4. ice4you® says:

  Canalizarea si apa curenta au contibuit mult la reducerea cazuisticii insa vaccinul a fost, este si va ramane principala arma impotriva unor epidemii de anvergura!

  Nu contest si nu zic ca nu ma necajeste rau faptul ca nici in ziua de azi Institutul Cantacuzino nu are parte de sprijinul pe care il merita, insa … ne descurcam cu ce avem si sfatul meu este ca in cazul bolilor infectioase de mare risc ar fi bine sa nu ne jucam cu focul riscand viata unui copil in baza unor studii pseudostiintifice sau a unor teorii ale conspiratiei ce intr’un final ramane ca una!

 5. Vaccinatu says:

  Mai Radu-le sau Radu-leasca, ce le mai stii si tu cum sta treaba cu vaccinarea si cu specialistii in demografie si cresterea populatiei! Stii, statistica este o stiinta exactă, atât de exactă încât dacă bagi un cacat in analiza statistică scoti exact un cacat din toată analiza. Dacă tot iubești dogma celor 95% vaccinati, asa pentru tine, intereseaza-te sa vezi care este baza medicală a acestei povesti statistice evident.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.