Guvern de tehnocrati!!! …uite un cactusssssss…

Frumosul balon de sapun al tehnocratiei .ro s-a fasssait cu brio.

Fara floricele, sa purcedem a analiza maretul program de guvernare, recte primul, nu cel votat, care a fost coafat rapid, in incercarea (disperata a unora) de a face din curva o virgina super.

„poporul a dat un mandat moral partidelor politice alese in mod democratic in Parlamentul Romaniei, de a conferi incredere unei formule de guvernare in afara practicii politice consecrate”‘

Care mandat moral? Nu exista asa ceva in Constitutie, firar ea sa fie, iar un mandat imperativ este nul absolut. Fraza este de o stupiditate atat de tampa…mda, e tampa.

„obiectivul major al acestui Guvern este acela de consolidare a parametrilor macro-economici, a perspectivelor de dezvoltare durabila a tarii.”

Nu zau? Nene, ai fost in guvernul Boc si am vazut rezultatul. Zi mersi ca iti lasa Ponta tara pe verde…

„Premierul desemnat Dacian Cioloş cu cei 21 de miniştri anunţaţi vor moşteni poate cea mai bună situaţie macroeconomică a României din ultimii 35 de ani – 10 ani înainte de Revoluţie şi 25 de ani după”

sursa

„Întărirea legislației privind consolidarea integrității în instituțiile publice prin revizuirea sistemului de imunități, aplicarea strictă a legislației privind incompatibilitățile, conflictul de interese, declararea averilor, a legislației anticorupție și a codurilor de integritate”

Cine a scris fraza asta merita dat in suturi afara, avand in vedere ca Ciolo tocmai vrea sa fie Parlament si sa revizuiasca Constitutia…fara a se vota o Adunare Constituanta.

„Amendarea, de urgență, a legislației electorale cu stabilirea a două tururi de scrutin pentru alegerile de primari si presedinti de consilii judetene, eliminarea pragului pentru consiliile locale, reducerea numărului de semnături pentru independenți, posibilitatea asocierii unor independenți pe liste pentru consiliile locale, facilitarea creării de secții de votare pentru diaspora, acolo unde există o prezență semnificativă a cetățenilor români, obiectivul fiind acela ca niciun proces electoral din Romania sa nu mai fie vreodata pus sub semnul intrebarii din cauza modului de organizare.”

Idem, plus ca nu va reusi in veci sa treaca in Parlament asemenea fantezii, cu exceptia primului paragraph.

„Realizarea unui proiect de comasare a alegerilor prin uniformizarea tuturor mandatelor la cinci ani și alinierea datelor pentru alegerile prezidențiale, parlamentare, europarlamentare și locale în scopul minimizării impactului negativ al proceselor electorale asupra vieții economice și sociale a țării.”

Cred ca aici a fost un masiv LMFAO al specialistilor in drept. Ne-am chinuit ani de zile a separa alegerile tocmai pentru a nu permite unui partid sa acapareze puterea la toate nivelele. Inclusiv a mandatelor pentru UE. Ceasca cred ca e in extaz la ora asta…

Ma opresc aici cu citatele si constat:

Daca i-a fost servit, vai de noi, inseamna ca el Ciolo habar nu are de mecanismele constitutionale si parlamentare romanesti si de separatia puterilor in stat, mai ales ca se afirma vointa Guvernului de a fi un partener al societatii si al Parlamentului, fraza care arata ca habar nu are de rolul unui guvern. Societatea alege parlamentarii care la randul lor sustin un guvern si ii voteaza proiectele de legi. Drept urmare, Guvernul este un urias public servant si nu un partener al societatii, iar Parlamentul cenzureaza activitatea Executivului, inclusiv prin motiune de cenzura, iar Puterea judiciara cenzureaza actele juridice emanate de la cele doua entitati. Guvernul este un administrator cu mandat susceptibil oricand de a se incheia.

Daca este rodul mintii lui, vai mama cu ce ne-am procopsit, un diletant absolut!

Cred totusi ca avem de-a face cu un program suflat la ureche de la cotrocenius evil factory, fapt care arata calitatea consilierilor lui el president. Iar bulibaseala cu nominalizarile deja e atat de telenovelizata, ca deja provoaca scarba, mai ales avand in vedere cati dintre ei sunt basisti, macoveisti si acoperiti

Deci, pe cand vom avea o motiune de cenzura? Sa avem foarte putintica rabdare…

P.S. Se vrea o Scoala Nationala pentru a invata in ea administratorii publici.

Adrian Nastase i-o da direct lu’ ciolo:

… vezi ca a existat INA pe model francez , dar guvernul Boc a desfiintat-o.

Asta ca sa priceapa trepanatii cam de unde vine el Ciolo…

8 comentarii la „Guvern de tehnocrati!!! …uite un cactusssssss…”

 1. Vasile, am vrea noi, dar nu este. Tare mi-e teama ca nenii astia tehno vor deraia economia taman cand se repusese pe sine. Vezi tu, guvernele de dreapta ce s-au succedat, si asta nu va face exceptie, in plus e made in UE clar, nu prea au treaba cu administrarea tari,i ci cu sporirea averilor proprii si aservirea tarii cat mai deplin satrapilor din UE. Bazaconiile debitate sunt ata de generale si de tampe ca sunt golite de continut. Da, daca am vrea sa intindem pe 10 ani ar fi fezabile, dar intr-un an…In plus, daca ar esua , cine raspunde? Nimeni. Cine deconteaza? Noi, cei ce muncim si platim taxe, firar sa fie a dracului de treaba, ca jmecherii n-au treaba cu fiscul. De aia e bun un guvern politic, ai pe cine sa iei de boase, pe cand astia sunt niste nimeni care daca dispar din govern au posturi caldute la fundatii s-alte astea unde toaca sublim bani publici.
  De aia eu cred ca forte din Parlament vor da o lovitura, in special daca se va trece la indepartarea oamenilor lor din ministere si teritoriu.
  Apropo de depolitizare, si in America cand se schimba partidul se schimba o gramada de oameni politic. Si nu se pripileaza nimeni…

  Răspunde
 2. Asta era si ideea d-l Radu, toti s-au spalat pe maini, au pus niste marionete TEHNOCRATE, aiurea, nu raspunde nimeni.
  Undeva am scris ca normal era sa fie treaba asumata si PM sa fie unul din „capo dei capi”, sublim afisati mai sus, altfel adio responsabilitate. Romanii inca nu au inteles cum functioneaza treaba si ca daca vrei sa ai politicieni cat de cat rezonabili sa-i pui sa-si asume politicile, fie ele economice sau de orice fel, asa treaba putand deveni penala si foarte responsabila oamenii vor avea oarece „frica de D-zeu”
  Daca stau si ma gandesc asa zisele guverne de dreapta au bagat mereu tara in rahat si apoi au taiat-o mimand; mostenirea, criza sau alte conjuncturi. Din pacate memoria colectiva, nu stiu cum naiba sa-i spun nu exista si nimeni nu-si mai aminteste de toata mascarada de pe vremea lu’ Constantinescu, fereasca al’ de sus indiferent care este de un remake sau mai nou de mascarada baso-boco-blagisto-etc mult mai noua si horror. Romanii au uitat tot si de pensii si de salarii taiate, de TVA majorat, a desigur era criza mondiala. Poate nu stiti da criza mondiala e vesnica si are doar cate un puseu asa, coincidenta, cand e nevoie de putina curatenie financiara 😉 si lichidare de stocuri
  Imi pare rau doar ca acel teribil accident de la Colectiv a fost deturnat, oameni nu au vazut exact ce trebuia, ca a fost un accident si ca marlitele astea pdl-pl-iste se vor folosi imediat de el pentru a-si atinge scopurile si asa ne-am intors de unde am plecat. Boc a reinviat sub chipul si asemanarea lui Ciolos si acum va urma ce a fost.

  Răspunde
 3. Absolut pertinent comentariul tau Vasile, la care as mai adauga doar ca mult iubita laba „dreapta” si istoria ei in care a bagat tara asta in cacat pana in gat si dincolo de el, se intinde de’a lungul intregi istorii nu doar in perioada prostdecembrista (cum bine a definit’o fara voie cel Basau). Pentru cine a uitat, perioada in care liberalii cei mult adulati impreuna cu taranistii cei venerati, au luat pielea de pe omul de rand mergand pana la a pune taxe pana si pe cosurile de fum, perceptorii venind luna de luna sa colecteze taxele ce cresteau aberant de la o luna la alta, iar daca nu aveau de unde sa le ia, le luau la oameni de rand pana si pricoitele de pe lavita (paturi taranesti ce se puneau pe pat) ca sa acopere gaurile coruptiei fara numar. Batranii mei nu aveau deloc povesti roz din acea perioada, din pacate povestile lor s’au dus odata cu ei pentru ca oricum la romani nu functioneaza deloc memoria colectiva si nici ca intereseaza pe careva.
  Am tot zis si o repet … raspunsurile la intrebarile de astazi se regasesc in istorie!
  Recomandarea mea pentru tinerii frumosi si liberi ar fi bine si timpul sa puna mana pe carte sau macar sa se uite la un film de referinta care reflecta perfect acea perioada de binefaceri dreptace …


  La cativa ani de la perioada in care se desfasoara actiunea acestui film, aceiasi liberali au dat’o la pace cu rusii si reprezentantii lor comuisti, punand in carca regelului insuccesul lor diplomatic si obligandul sa abdice in speranta ca vor putea sa isi salveze sistemul ce intr’un final s’a intors impotriva lor dupa ce au pus la zid un mare patriot roman al carui nume azi se mai rosteste doar in soapta.

  Cam asta este istoria reala dincolo de Coposu si Bratianu.

  Răspunde
 4. …tinerii frumosi si liberi ar fi fi bine si timpul sa puna mana pe carte…

  Mai este timp pentru asa ceva cand sunt atatea „oportunitati”?!

  Răspunde
 5. Nu te ajuta la nimic oportunitatile daca nu ai capacitatea si educatia sa le vezi ca atare si mai ales sa te folosesti de ele.

  Knowledge is power!

  Zice’se … si tot printr’o carte am citit si asta.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura