Intre „Maternitatea Coloanei Infinitului” si „Cumintenia Pamantului”, ce ati alege?

11 milioane de Euro sunt cersite cerute pentru una dintre micile lucrarile ale lui Brancusi. Nu vreau sa ma pronunt asupra valorii reale a acestei lucrari (deci cred ca e de cel putin 10 ori mai mare pretul cert noua decat in realitate) insa nu ma pot abtine sa nu ma gandesc ce ar fi insemnat 11 milioane de Euro ca investitie pentru restructurarea „Maternitatii Coloanei Infinitului”…

… asa cum mai era supranumita uzina U.R.U.M.P., unde a fost turnata in 1937 aceasta coloana, ce astazi este vanduta bucata cu bucata la fier vechi sau pe site’urile cu anuturi.

Cu tristete si noduri in gat am lucrat il ultima vreme la un articol despre istoria acestui uzine pe care il puteti citi aici.

Sunt trist cand ma gandesc ca doar cu o foarte mica parte din acele 11 milioane de EURO se puteau plati datoriile uzinei iar cu restul s’ar fi putut restructura cu ajutorul unui plan bine intentionat aceasta uzina care a produs de’a lungul vremii de la utiliaj greu minier la avioane si ar fi avut posibilitatea sa produca in continuare orice tip de productie oferind locuri de munca pentru cateva mii de oameni pe care ii avea de la foarte bine calificati in sus.

Restul de vorbe imi stau in gat, mai bine stau cuminte … ca pamantul.

3 comentarii la „Intre „Maternitatea Coloanei Infinitului” si „Cumintenia Pamantului”, ce ati alege?”

 1. Daca ar fi sa rascumparam toate valorile instrainate din cauza comunismului nu ne-ar ajunge banii, nici daca ne-am vinde nu numai pe noi dar si generatiile viitoare. Nu am stiut niciodata sa tratam valorile si sa le acordam prioritatea cuvenita. Daca strainii au laudat acea piatra frumoasa ea devine cu mult mai valoroasa decat alte investitii cu adevarat necesare. „Capra raioasa cu coada in sus!”

  Răspunde
 2. – Cu 11 milioane de euro se poate asigura un concediu bine-meritat pentru toţi pulitikienii timp de 10 zile şi 12 nopţi, la o staţiune exotică, servicii complete, inclusiv… lins.
  – Cu 11 milioane de euro se pot pune la punct toate şcolile şi grădiniţele, şi ar mai rămîne bani şi pentru un covrig, ori de data asta vorbesc la nivelul unei ţări întregi.
  – Cu 11 milioane de euro un tembel poate să-şi cumpere o maşină, şi chiar să nu-i ajungă banii, şi tot ce poate face cu maşina ceea este săş’ tîrască fundu numa ca să vadă toţi cît e de tembel.
  – Cu 11 milioane de euro poate trăi 11 milioane de chinezi timp de o zi, sau 1 chinez timp de 11 milioane de zile (adică mai bine de 30.000 de ani), pentru că undeva la un dolar (ups, am uitat să convertesc), deci un dolar este este nivelu de trai al unui chinez.
  Comparaţi atunci gradul de nesimţire al unui pulitikian, cu dorinţa de cunoaştere a elevilor şi cu suferinţa îndurată pentru supravieţuire, şi atunci altfel o să priviţi cei „11 milioane de euroi” daţi pe Idioţenia Pământului, însăşi o Afacerea (pentru că e doar o Afacere, NU este operă artistică, şi cu atît mai puţin NU este operă artistică românească, am mai explicat de ce), însăşi Afacerea asta este un Monument de Prostie.
  Acuma fabrica ceea este deja kilărită, mai greu să o refacem, dar putem face altceva: cu bani mărunţi să încurajăm valorile româneşti, care încep de pe băncile şcolii să se afirme. Dar mai prioritară este Afacerea decît Şcoala, mai importante sînt comisioanele din Afacere decît Educaţia, pentru că numai asta ştiu să facă mai marii conducători (mult-)prea-iubiţi: să facă Harcea-Parcea din ţărişoara asta !
  Mai mult decît Idioţenie, este Sfidare la adresa bunului simţ – în plină criză te apuci să arunci banii pe geam, cînd ştii prea bine care sînt priorităţile, principiul fiind simplu: Kaput Kultura !

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura