Invatamantul pe loc repaus, structurile de forta primesc mariri de salarii – Sau cum recunosti derapajul inspre un stat totalitar

Se fac aproape doua saptamani de cand a fost declansata greva profesorilor, acestia cerand mariri de salarii dupa ce invatamantulului din Romania i’a fost alocat cel mai mic buget din ultimi 33 de ani, desi inca din 2011 exista o lege prin care acesta ar trebui sa primeasca o alocare de 6% din PIB, lucru care nu s’a intamplat niciodata, motiv pentru care sistemul de educatie din Romania a decazut pana la nivelul la care multi dintre profesorii de azi, predau la clase dupa ce au obtinut note de 2 si 3 titularizare, fapt ce spune multe despre dezastrul din educatie, respectiv jumatate de tara analfabeta si copii care nu merg la scoala, in vremea in care din jumatatea ramasa, peste 90% din ei habar nu au sa scrie in limba romana sau sa faca operatiuni matematice de baza.

Invatamantul pe loc repaus, structurile de forta primesc mariri de salarii – Sau cum recunosti derapajul inspre un stat totalitar

Primul semn ca Romania se reintoarce inspre vremurile in care era un stat totalitar este reprezentat de maririle constante de salarii pentru structurile de forta, in vremea in care pentru educatie nu se gasesc bani nicaieri. In sensul asta, statul a gasit bani pentru politisti, Justitie si armata, in vremea in care pentru invatamant nu se gasesc bani, oferta guvernului si a intaiului profesor meditator al tarii, Klaus Werner Iohannis ramanand aceeasi, dar impachetata diferit, motiv pentru care profesorii inca rezista si surpinzator sau nu, refuza sa accepte pomana sociala oferita. Cred ca este pentru prima oara in ultimi 33 de ani cand asistam la acest lucru, pana acum find multumiti mereu cu faramiturilor obtinute pe mana moarta a sindicarelor din invatamant, acele sindicate conduse de oameni dedicati guvernelor care s’au tot succesat la conducerea tarii, pe cand lideri de sindicate au ramas vesnici.

In loc de concluzie la final

20 de comentarii la „Invatamantul pe loc repaus, structurile de forta primesc mariri de salarii – Sau cum recunosti derapajul inspre un stat totalitar”

 1. Probabil stiu ca vor urma mai multe proteste. Vin vremuri grele in toata Europa, pregatesc tot felul de legi tampite, nivelul de trai scade

  Răspunde
  • Pregatirea asta au facut’o toti, Macron a bagat bani grei in structurile de forta, lucru vizibil la protestele din Franta; Germania s’a prabusit in recesiune; prin UE se lucreaza intens la cenzura drastica si legi care incalca grav drepturi si libertati cu aplicare din august 2023; la ultima intalnire a WEF, revoltele si contracararea lor au fost pe agenda principala si s’au luat decizii majore in privinta asta, motiv pentru care vedem si maririle de bugete in directia asta si pe la noi. Nu stiu ce va fi, dar e clar ca se pregatesc serios de ceva crancen … si nici macar nu a venit inca iarna.

   Răspunde
 2. Orice ar face, pana la urma va pusca buba sociala pentru ca oamenii o vor duce tot mai rau. Cu sau fara o suta de lei la salariu, tot acolo se ajunge, intrebati-l pe unu care promitea asta de la un balcon!

  Răspunde
 3. Semnele există .. defilarea generalilor in platourile tv, e la fel ca defilarea cioclilor covid, înainte de dictatura covid ( pentru câteva zile, cu armata in strada, sau cu militarizarea unor spitale civile, evacuări forțate ale bolnavilor, etc, să nu uităm asta ).. spre surpriza mea, generalii cu pricina, între două smetii trase lui Putin din vorbe, au devenit brusc solidari cu plebea, cu remarci gen ‘ toți politicienii ne-au adus aici, așa nu se mai poate ‘ .. nimic nu e întâmplător.. spaima lor este că dacă nu se încheie turbulențele într-un interval scurt, și crește anxietatea socială, le retrage licuriciul firmanul, și-l dau domnilor generali care, nu-i așa, țin cu poporul ..

  Răspunde
 4. E bine, e foarte bine. Noi oricum cadem de la parter. Mai nasol e ca occidentalii cad de la etajele superioare laugh . Ne cam muiasem p-aci prin Oiraopa si mai ales p’in Americuta de Nord. Ramane cum am stabilit, vremurile bune nasc tampiti iar vremurile nasoale nasc oameni tari. Asa ca, abia asta va fi rocada adevarata. Dureroasa dar necesara. diablo

  Răspunde
 5. Las si asta aici:

  Răspunde
  • Intai se duce la Bulboaca town la Mimi Castle. E party de party acolo. Cum eu cred ca vor avea baietii si fetele animatoare p’in zona, sunt curios daca il lasa Geta singur. E belea oricum. Maia sarbatoreste majoratu’ sau ceva gen. sarcastic

   Răspunde
   • cib,

    Se vor pune pe cadavrul didactic cu apăsarea dată de documentarea ”persoanei de interes”, asta ca să-ți răspund la o întrebare pusă ceva mai sus.
    Surpriza acestui moment, vizualizează-l ca și pe o secțiune într-o suită de izohipse, este dată de mandatul limitat acordat unor lideri sindicali ”galbeni”.
    Vor fi vizate persoanele vectori de opinie și se vor căuta cu furie sa fie identificate centrele alternatvie de putere în rândul mișcării sindicale, centre care au emasculat puterea liderilor ”galbeni” consacrați care sparg sticla televizoarelor la orele de maximă audiență.
    Și da, cred că vor fi acțiuni de genul ”arme reunite” în rândul structurilor de intelligence, nu se va mai ține seama de diferențele de armă, va fi probabil o acțiune cu binecuvîntarea CSAT.
    Sper, nu glumesc, să mă înșel.
    drinks

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura