Bilant Bacalaureat #RomaniaEducata

Motto

Elev iesit de la examenul de bacalaureat la limba si literatura romana, citez:

„A fost destul de oki, decat la subiectul 3 m’am incurcat putin!

Bilant Bacalaureat #RomaniaEducata

44.000 de elevi nu s’au inscris la examenul de Bacalaureat 2022;
94% din elevi nu stiu sa scrie corect in limba romana;
60% nu stiu sa conjuge verbele;
15% nu stiu ca inmultirea este o operatie care se face inaintea scaderii sau a adunarii;

La compensare primesc „educatie gender” in scoli.

#dacat atat.

bilant romania educata

55 de comentarii la „Bilant Bacalaureat #RomaniaEducata”

 1. Cumva, dincolo de dezastru, ăștia de dau Bacu acu sunt in linii mari, copii generației noastre. .. Am eșuat ca generație? E și vina părinților? Habar n am..

  Răspunde
  • Da, in liniile alea mari cred ca vina este a noastra ca generatie egoista, durincurista si superficiala, o generatie esuata care si’a ratat misiunea dincolo de multe alte motive pe care le putem arata cu degetul. Cred ca ar trebui sa ne asumam asta ca ceva sa se schimbe macar de aici inainte, dar tocmai aceste metehne nu ne ajuta si cred ca e deja prea tarziu.

   Răspunde
  • Crezi că a plecat așa de acasă? Am mari dubii… În mod sigur nu e la prima ținută de felul aceleia, știa că școala n- are nimic împotrivă și că părinții ei nu vor fi contactați… Fiecare persoană ( părinți, profesori, prieteni ) din viața Lolitei are rezervată bucata ei de de durere în spate vizavi de ea, o ea la vârsta la care nu prea ai ce să îi ceri și când aproape oricine o poate lua grav pe arătură. sad

   Răspunde
 2. Deși îl detest pe cacamitru ăla mic, a avut o postare zilele trecute ventilată de fițuicile online – și, lucru absolut rarisim, avea dreptate – nu școala e vinovatul principal – familia în primul rând, societatea în ansamblu in al doilea rând, și abia la urmă școala.. problema nici măcar nu este despre cine e de vină, ci cum facem să nu ne ucidă din greșeală proștii, că de ferit de ei, nicio șansă – densitatea e prea mare..

  Răspunde
  • „familia în primul rând, societatea în ansamblu in al doilea rând, și abia la urmă școala..”
   Da, familia EI! Sau vrea cineva dintre voi să-și asume paternitatea dezbrăcatei?!
   Da, societatea prin exemplele furnizate ( și ingurgitate fără discernământ) dar și prin legi(sau prin neaplicarea lor)
   Da, școala prin angajarea pe post de cadre a unora care nu pot fi exemple nici măcar pentru ei dar mai pentru alții.

   Și pe sistemul „te fereste pân’ te nimerește”, @cola, io zic că e deja cam târziu să fim prudenți, DA, densitatea e mult prea mare. Ăștia „vine, vine, vine, calcă totul în picioare” ????

   Răspunde
 3. „Da, in liniile alea mari cred ca vina este a noastra ca generatie egoista, durincurista si superficiala, o generatie esuata care si’a ratat misiunea dincolo de multe alte motive pe care le putem arata cu degetul. Cred ca ar trebui sa ne asumam asta ca ceva sa se schimbe …”

  Dacă vreți sa ne dăm cu pelea-pân-urzici doar ca să demonstrăm…! Chiar, ce se vrea să se demonstreze?!?!

  Bre, oameni buni, încep să cred că la ultimele salturi nu vi s-a mai deschis parașuta!!! Ce tot atâta asumare când vina e cam toată la alții?!
  Ăla e copchilu’ vostru?! Cum o cheamă și de unde e?! A, am înțeles! HABAR N-AVEȚI CINE E. Mai mult de-atat, copilul vostru n-are nimic comun cu unul de teapa celei din poză, pentru că voi, părinții lui, ați avut grijă să-i fiți model! Deci, hai să terminăm cu generalizările comuniste și să luăm lucrurile punctual, că dacă picăm în plasa generalizărilor, ne ducem spre tendințe pe care le infieram cu alte prilejuri.
  Deci, realitatea n-o poți descrie nicidecum și micicând, prin excepții, nici bune și nici rele, pentru că excepții au fost de vreo 7500 de ani, continuu.
  Și dacă vă bășicați de la urzici, cam ce rezolvați, domniile voastre? Tac-su lu’ aia o să-i dea vreo smetie la buci și ea va conștientiza că, de fapt, goliciunea e în cap? Haide, bre…!

  Răspunde
  • E obligatorie pe hârtie. De ani de zile avem știri despre abandonul școlar, niște comunicate seci și ura! Ai văzut tu ca vreo televiziune, vreun jurnalist, nu știu, cineva, vreo instituție ( chiar, cine naiba monitorizează și comunică astfel de rapoarte? ) să facă investigații, să meargă pe fir și să ia de guler pe careva și să- l întrebe de ce acei copii nu merg la școală?
   Doi la mână, mizeria de acum nu poate fi numită școală…Privilegiată e ea pentru că mai are ” clienți ” și legi pe seama cărora își justifică existența. Și ca fapt divers, meditarea copiilor în privat ( de către profesori pe care nu îi au la clasă ) împiedică grav evaluarea corectă a profesorilor respectivi, nu reflectă realitatea, fiind în dauna copiilor care nu primesc ore în privat. Rezultatele bune la învățătură ale acelor copii nu li se datorează… Meditarea a devenit un fenomen generalizat și începe de cele mai multe ori de la clasele primare! E deja normă. crazy
   O mică observație, toți știriștii se dau cu fundul de pământ cu privire la educația sexuală în școli, că am fi pe primul loc în Europa la capitolul sarcini în rândul minorelor…Am o silă imensă vizavi de rostogolirea acestei afirmații, vreau și eu să văd pe ce se bazează și cine produce astfel de statistici? Altfel ei nu le văd pe fătucile care frecventează școala bine merci în ținute indecente și nici emisiunile de @57@! de la orele amiezii difuzate de către televiziunile din ale căror studiouri ei ne comunică revoltați aceste statistici și care televiziuni promovează nulități și imbecili lipsiți de moralitate.

   Răspunde
   • „vreau și eu să văd pe ce se bazează și cine produce astfel de statistici?”
    ??Nu cred că chiar vrei să vezi asemenea statistici, nu de alta dar s-ar putea chiar să-ți încropească cineva vreuna ?. Știi foarte bine că invocarea acestor statistici este doar cortina iar în spate sunt eforturile heirupiste ale idioților manipulanți care atentează de ani de zile la demolarea moravurilor străvechi. Din păcate, din ce în ce mai mulți șamponați pe neuroni ajung să creadă marmota…

    Răspunde
    • Da, eu știu, tocmai de aceea consider că trebuie să li se dea peste botul lor tupeist, mincinos, ipocrit și imund de samsari ai sufletelor de copii și să li se ceară explicații, că tot le place știința, să- și demonstreze afirmațiile.
     Tu cu cine ții? Le dai idei și „aprobi pozitiv” în stil roman? Pentru o statistică orișicât e nevoie de măcar un grup. boast

     Răspunde
     • Păi asta-ți și spun: ei pot oricând manipula fără probleme, au făcut-o și continuă să o facă!
      Tu ce arme ai, că nu le văz? ?? Faza cu „buturuga mică…” e doar în cărți, în rralitate ei sunt ditai puhoiul, nu prin pondere ci prin posibilități de reacție pentru că sunt bine „plantați”. A avut tataSoros grijă unde să-i găinățeze ca să împroște pe arie cât mai mare și uniform. Eu/tu/noi, indiferent câți, strigăm #cacățaualalună, dacă cunoști expresia, că nu rezolvăm nimic.
      Vrei să-ți asumi sau să ceri explicații? Liber ! Go on!
      Rezultat? Canci!
      O să-mi spui că văd aia și și se îngrijorează, că văd reacții, bla, bla… Fugi d-aci!
      Sau o să-mi spui că conștiință împăcată… Alt bla-bla… Io am conștiința împăcată doar după spovedanie, alte chestii de-astea nu,-mi dau nici un fel de freamăt!

      „Tu cu cine ții? Le dai idei și “aprobi pozitiv” în stil roman? „– iarăși ne întoarcem la generalizări?!?!

      „Pentru o statistică orișicât e nevoie de măcar un grup.”–––????ai vrea tu daaaaar…. Surpriză!!!! E nevoie doar de-un Peleanu ???și e suficient. Doar el știe cum, câți, când, unde a intervievat, ce întrebări și cum le-a formulat, s.a.m.d.
      Dacă am ajuns noi aici să discutăm despre cât de veridice sunt statisticile, având în vedere că știm ce valoare (mai ales morala și probată în ultimii fo 2 ani!) au unii soci-ologi , atunci e oablă rău treaba…

     • Pot manipula pentru că noi suntem lași și nu reacționăm. Uită- te bine la legea educației… pentru sănătate ( my foot! ), au ani de lupte în spate cu medievalii de părinți care s- au grupat, informat și au reacționat. A fost adoptată în final, în ziua de azi care erau șansele ca ea să fie respinsă? Dar! Se va face de la 14 ani și exclusiv cu acordul părinților.
      Adevărul cred că e o armă excelentă. Și iubirea, mai anțărț am făcut niște comentarii vizavi de iubirea aproapelui…
      Vorbești de spovedanie. Păi ne hotărâm si noi? Ori credem, ori nu mai credem! Iar dacă tot credem, ar trebui să știi că alungarea demonilor se face nestând la discuții cu ei, numindu- i corect ca ceea ce sunt, nelăsându- le loc de disimulat și de schimbat de pălării și politețuri.
      La inceput a fost Cuvântul… ce putere mai mare dorești?

  • Bre @cib, ok, școala n-ar trebui să fie obligatorie! Dar n-ai vrea să gândim puțin in extensio și să abrogăm tot sistemul legislativ? Că până la urmă, ORICE LEGE poate fi supusă aceleași logici : mă obligă să fac ceva ce, poate, eu nu vreau să fac!
   Am înțeles ironia din ceea ce spui dar uite cum ajungem s-o dăm dintr-o baltă, în altă baltă…
   Și nu uita, de obicei voința e în contradicție cu putirința, știi ce zic ?????

   Răspunde
   • Normal ca era o umbra de ironie in postarea mea. Dar insa totusi (cum zic unii ‘telectuali), sa va spun o poveste adevarata. Colegul meu de banca din ultimii doi ani de liceu era un ardelean orfan, statea pe unde apuca dar avea o ambitie de catar. Ne zvanta la matematici si fizica. Dadea meditatii la aia mai mici ca sa poata sa-si duca zilele. A reusit si absolvit aeronave la Academia militara. Si atat cat mai stiu, e bine merci. D-aia am zis ca scoala merita sa faca cei ce vor si cei ce pot. Bre, adica cei care chiar merita. Nu m-am referit ca putirinta la lichelele cu spate lat. Cred ca acum m-am facut inteles. drinks

    Răspunde
 4. @tiana,

  „Vorbești de spovedanie. Păi ne hotărâm si noi? Ori credem, ori nu mai credem! ”
  Nu știu la cine te referi si pe cine întrebi, dar nu mă văd atins de aluzie ?? în sensul că DA, CRED (ajutâ, Doamne, necredinței mele!) ?

  „alungarea demonilor se face nestând la discuții cu ei, numindu- i corect ca ceea ce sunt, nelăsându- le loc de disimulat și de schimbat de pălării și politețuri.”–– știu si asta, dar tot nu mă atinge „upercutul”, nu înțeleg, ce anume vrei să-mi spui? Unde vezi că las loc de-ntors cu disimulări, politețuri…?!?!?! Sigur nu mă confunzi?

  Încă ceva:” Pot manipula pentru că noi suntem lași și nu reacționăm. „––- ??????li se fâlfâie lor cu eleganță de reacțiile (chiar și chimice?) unora. Ăștia manipulează și reacțiile dar, na, unii se îmbată cu apă rece că, vezi Doamne, au efect reacțiile lor, ce să zic… Naivitate de copii!!!

  Răspunde
  • Să știi că eu nu țin morțiș să îți demonstrez ceva. Am încercat să port un dialog cu tine, nu să îți livrez upercut- uri și cred că răspunsurile mele au fost precise și la obiect, nu m- am limitat la simple aluzii ( nu aveam de ce ), în niciun caz în punctele răstălmăcite de tine.
   Vrei să vezi cum arată o aluzie din partea mea?
   Și eu cred, dar de obicei mă strădui și chiar mă rog să înțeleg… pardon Să ai o zi bună!

   Răspunde
   • ” cred că răspunsurile mele au fost precise și la obiect…”
    Dacă mai citești odată ce-am scris și ce-ai răspuns, s-ar putea să vezi că precizia tinde spre deloc, ceea ce, sincer, mă surprinde, pentru că de-obicei chiar puneai punctul pe „i”.
    Sorry, dar aluzia asta e chiar pe lângă! ???
    Ș

    Răspunde
    • Te rog să nu- mi insulți inteligența! Ultima oară când noi ne- am intersectat, mi- ai scris cu subiect și predicat că bat câmpii pe aici.
     Comentariile tale sunt nesportive. Bagi bățul prin gard, mă scoți la tablă și mă tragi de codițe. Îmi spui că crezi, dar te faci că nu înțelegi ce scriu. Tu ce ai vrea de fapt? Vrei să vorbească pietrele, de preferat ca ele să fie aruncate de alții, de mine inclusiv? Nu ești primul care ar vrea ca părinții de minori să scoată acum castanele și ei să rămână frumușel și nederanjați la căldurică…ca și cum ăștia care avem copii în sistem suntem cei mai afectați, dacă noi nu facem nimic, înseamnă că e vina noastră pentru toate relele actuale și suntem de …, de- asta au crescut prețurile la toate, de- asta s- a prelungit QR- ul la Bruxelles, Iohannis doar nouă ne- a spus că ” cincizeci de bani sunt cincizeci de bani”.
     Practic tu ca creștin declarat îmi spui mie că sunt naivă dacă cred în adevăr și pusul oglinzii în nasul celor care servesc răul, e tot un fel de ” cancel culture”…e anti a tot ce ne învață Biblia și Iisus, istoria cu martiri mărturisitori, totul a fost degeaba, niște fraieri! Știi tu mai bine, doar în cărțile lui Andersen un copil a trezit lumea… Să știi că eu pot trăi bine merci cu gândul că nu suntem de acord, te îndemn să faci și tu la fel.

     Răspunde
 5. Ok, ca s’a incins putin discutia, hai sa va scriu aici care este opinia mea si cam cum vad eu lucrurile, nu o sa raspund individual ci mai degraba punctual, urmand ca dezbaterea pe subiectul asta sensibil sa mearga inainte daca tot l’am atins! O sa fiu direct si zic …

  Nu e departe momentul cand copilul meu a dat bacul, pe toata perioada cat a fost in scoala si de’a lungul anilor scriind (si) pe aici destule articole in care am tras semnale de alarma si criticat mai ales scoala si sistemul, dar poate mult prea putin partea in care parintii si’au uitat rostul de parinte. Da sistemul de invatamant din Romania s’a degradat de la un an la altul, in 33 de ani de la revolutie am avut vreo 30 de ministrii ai invatamantului care au venit fiecare cu ‘viziunea” lui si mai ales a intereselor din spatele lui pana cand au facut praf/pulbere/tandari orice notiune de educatie in Romania! In acelasi timp s’a degradat totul pe langa noi si copiii au ajuns sa fie crescuti de televizor si internet, iar daca generatia asta a noastra (≤50 de ani) a pompat in astia micii doar bani din mandrie prosteasca fara a ii invata sa munceasca pentru asta si sa fie responsabili, e doar si numai vina noastra ca generatie si aici nu discutam punctual despre copilul meu care e bine crescut si responsabilizat de mic, sau copii vostri care sunt la fel ci de o generatie intreaga, aia din care facem parte ca vrem, ca nu vrem, generatia aia X care a uitat ca prima lor menire nu e sa isi satisfaca poftele si orgoliile prin copii lor, ci sa ii creasca! Aici e baiul si din ce zice Cola ca a zis cacamicu, e pentru prima oara cand si in mintea mea scara vinelor e impartita fix asa: parintii, societatea ca e creata din acei pariti si abia apoi sistemul de invatamant care s’a pliat pe iresponsabilitatea si durincurismul parintilor care au acceptat si accepta sa fie mintiti de acel sistem, mergand pana la a fi de acord cu eliminarea notelor, tezelor, mediilor si chiar a premiului cu coronita, doar, doar de nu s’o vedea cat de prost educati le sunt odraslele defapt! Sunt multe, foarte multe de scris, am trecut prin multe cu copilul ce l’am crescut, am scris si pe aici destule … dar intr’un final trebuie sa ne asumam prima oara vina ce o avem, cum trebuie sa ne asumam ca si aia care ne conduc tot produsul nostru sunt ca tot dintre noi sunt si tot noi i’am pus acolo, fie ca prin vot, fie ca #stauacasa. S’a dus dracului totul in jurul nostru incet si sigur, s’a ruinat trecut, se ruineaza prezent si acum am reusit performanta de a ruina si viitorul, alegand mereu sa fugim atunci cand dam de greu si sa alegem mereu calea usoara, smechereasca, scurtatura aia sub stindardul „se putea si mai rau” asa ca „sa alegem raul cel mai mic”. Da stiu, acum o sa se umfle probabil ranza in unii si or sa inceapa cu patetisme de genul, Soros, americani, europenii, ue, oculta mondiala … dracu, lacu … si nu zic ca poate nu au intr’un fel dreptate, dar ascultati bine la mine ce zic: CEI MAI MARI DUSMANI AI NOSTRI, NOI SUNTEM! pentru ca putem fi buni si geniali pentru noi ca indivizi, dar ca si comunitate suntem prosti, egoisti si cinici, lucru dovedit si cand vine vorba de viitorul nostru ca natie, respectiv copii astia care nu au nici un viitor in tara asta de care noi trebuia sa ne ingrijim ca sa le ofere o sansa, dar am ales calea usoara mereu si ne’am batut joc, stiind sa fim patrioti doar de 1 decembrie, eventual de pe undeva din lumea asta unde ne’am pus palma in cur si am preferat sa plecam in loc sa construim ceva aici care sa dainuie pentru ei. Noroc cu bunul Dumnezeu ca stie si el asta si mereu are grija de oaia lui vesnic ratacita ca alfel n’am mai fi nici cat a ramas din noi!
  #dacat atat! hi

  Răspunde
  • Nu vreau sa fiu avocatul diavolului, dar iti dau dreptate, in mare parte suntem vinovati de ce s-a ales de generatiile de dupa noi pentru ca nu am facut nimic si cand am facut am facut prost. E trist dar adevarat.

   Răspunde
  • Amin, tovarășe .. nici măcar nu e o problemă locală, întreg tineretul vestic e așa progresist, că n-a mai învățat nici măcar tabla înmulțirii .. rușii au și anunțat că ies din sistemul Bologna, nu de alta, dar au nevoie de ingineri și muncitori competenți, nu câștigi războaie de orice fel cand ai un popor de neisprăviți.. nu ține nici de sărăcie nici de altceva – cultura, erudiția sau competența au încetat demult să mai fie un ascensor social – proștii bogați nu vor sărăci, proștii săraci nu se vor îmbogăți – prostia băltește și pute .. ne place să fim proști – viața e mai simplă așa..

   Răspunde
   • Faptul ca mai comentam diverse p-acilea, dovedeste ca nu tuturor ne place sa fim prosti. E o chestie de alegere individuala. Cui ii place, sa fie iubit! drinks

    Răspunde
    • Cred că nu sunt puțini oamenii cărora nu le place. Însă multe rele ni se trag din faptul că prea puțini au mai avut chef, dorință, interes, curaj! libertate!! să o arate. Majoritatea tăcută nu e un mit. pardon

     Răspunde
 6. @ice,
  „dar intr’un final trebuie sa ne asumam prima oara vina ce o avem…”

  Iar eu o să te întreb, din nou, indiferent cât de tâmp o să mă crezi:
  ASA, ȘI?
  CE-AI REZOLVAT mai mult… dăcât a rezolvat dulapul prost/nesimțit cu „R o m â n i a
  e d u c a t ă”.
  Nu întreb sarcastic, oameni buni, întreb, dacă vreți, constructiv: ce rezolvați cu asumarea asta, că mă dor ficații (la fel ca și când l-aș asculta pe cretin, frecându-și verigheta ca inelul maro a lu’ genunchioasa! ) citindu-vă încrâncenarea de asumare! Care-i rezultatul asumării voastre? Ce urmează să faceți concret după asumarea asumării?

  …și nu mi s-a umplat (încă) rânza, să știi! Da’ io totuși zic că patetisme sunt asumările istea de le aruncați p-acilea!
  Sau dacă nu-s patetisme și „e pe bune”, să-nțeleg c-o puneți de vreo greva-foamei sau alt gen de protest d-ăsta de #sămoarăPutin? Chiar mă făcurăți curios! Abia aștept să văz cu ce se asortează asumarea în sezonul estival 2022!
  He, he, hai că poate mă educați la bătrânețe, de…!
  Vă pupă tetea!

  Răspunde
  • Sunt de acord cu tine. Nu-ti poti asuma ceva pe care n-ai cum sa-l controlezi. Ex: alegeri. Pai ce, controlam noi alegerile? Cine garanteaza ca sunt pe bune si corecte? Ca asa zice la TV? Ete fleosc Maritso! Fiecare isi poate asuma doar actiunile proprii, nu ale societatii. Daca societatea are multi telijenti, eu ce vina am, vericule? unknw

   Răspunde
  • @Fane: o dezbatere care nu are ca rezultat indentificarea problemei si asumarea ei, nu poate sa fie o dezbatere constructiva si nici nu poate avea ecou in mintea celor care citesc pe aici, ca mai departe sa se duca si in afara mediului de aici si sa genereze idei ce poate ca ar putea aduce undeva o schimbare, fie si la nivel mic, iar schimbarea asta o poate controla fiecare dintre noi ca depinde de fiecare dintre noi ca indivizi, „prin noi insine” si nu ca gandire colectiva, „prin noi toti!”, curent de gandire al drobului de sare, asteptand mereu altul sa se schimbe tot, in vremea in care tu, ca individ, nu faci nimic in directia asta. Fara a avea asumare si argumente intr’o dezbatere, asa cum se creaza din fericire pe aici, nu ai idei din care sa te alegi cu ceva dupa ce le citesti, ci doar troll inutil ca o reflexie a frustrarilor ce fac parte fix din superficialitatea care caracteriezeaza generatia noastra si la care se adauga de multe ori aerul de superioritate si lipsa de respect pentru opiniile altora, care pot sa fie contrare cu ale noastre, dar nu neaparat si impotriva noastra. Daca dezbaterea de aici merge mai departe in mod constructiv, voi incerca sa vin si cu o viziune a solutiilor pe care le’am indentificat si le vad viabile, ca poate cineva va prelua fie si de aici acele idei alaturi de altele si poate ca are si posibilitatea de a le duce mai departe, pentru n’am de unde sa stiu la cati oameni ajunge ce scriem pe aici. Si pentru ca nimeni nu detine adevarul absolut si cu atat mai putin eu, nu, nu am de gand sa educ pe nimeni la batranete si nici altfel! Doamne ajuta!

   @Cib: de asumarea actiunilor proprii vorbeam, fix alea in care toti si toate sunt de vina, dar niciodata noi ca noi insine.

   Răspunde
   • @Ice, vina nu e niciodata colectiva. Fiecare raspunde in dreptul sau. De ce e vina mea ca securitatea a preluat RO de la PCR si nu i-a mai dat drumul din falci? Puteam eu unul sa fac ceva? NU. Scuze dar pe nimeni nu intereseaza solutiile colective. Singurele solutii sunt cele individuale. Daca astepti ca societatea sa sara in ajutorul tau, asteapta fericit!

    Răspunde
 7. Înțeleg că ăia de la Curtea Supremă a ‘mericanilor au împins bolovanul la vale, de le- au nimicit bărbaților dreptul fundamental la avort ? crazy rofl E din ce în ce mai bine, suntem bine! beach

  Răspunde
  • Am vazut si eu ca e o discutie peste tot legata de interzicerea avorturilor in USA. Ce nu remarca nimeni dincolo de pro-contra si alt troll, e gravitatea reala a problemei, respectiv critica unui presedinte al USA cu privire la o decizie a Curti Supreme si indemnarea la rascoala, fapt fara precedent! Pai nu astia erau aia care ne invatau cu statul de drept, cu rule of law, cu kovesisme si alte d’astea? pardon Unde dracu e acum respectul de necontstat si necomentat al unei decizii a Curtii Supreme, aka CCR la noi?

   In alta ordine de idei …

   Răspunde
   • Păi cred că acel ” în altă ordine de idei” este esența.
    Nimic nou sub soare, oamenii s- au lepădat de Dumnezeu, deci au rămas clovnii să- și râdă singuri de ei înșiși. crazy Meryl Streep și elita din cetatea filmului trebuie să fie tare mândre de ele! laugh Îmi aduc aminte de ziua în care câți au fost prezenți la ceremonia depunerii jurământului, i- au intors superior spatele lui Trump în văzul Planetei. S- a ales praful de tot…spumele sunt pentru că cineva pierde bani serioși din întreruperile sarcinilor ajunse la termen și dincolo de el, precum era preconizat să le legalizeze. În faza asta nu mai vrei decât să se termine balamucul, nu mai e loc de regrete…

    Răspunde
     • laugh

     • Aia care și – a cruțat părul de la axile atât a înțeles despre build back better. crazy Cu ăștia visează Davos să pună lumea pe butuci… laugh Eu cred că e foarte bine, să- i vadă toți cretinii open minded, să înțeleagă la ce pun umărul…

     • Pe vremea DDR-ului, nemtoaicele erau un fel de ursoaice dragalase. Din cauza de blana, nu de altceva. Si-avea un corp, ce corp avea, un corp de casa la Sosea; Si-avea un par ca un fuior dar nu pe cap ci pe picior….! Poate in cap sa-mi cada si-o caramida, sunt fericit, ca iubirea s-a ivit…! Uiuiuiu…! laugh

     • Nu’ș ce vice cancelar de-al nemților a anunțat deja că luptă împotriva lui Putin cu dușuri care durează mai puțin de 5 minute .. laolaltă cu timmermans care își scoate chiloții la aerisit în loc să-i spele .. elitele ne arată calea .. Putin ne-a dat și el soluția – citez aproximativ – vestul trebuie să-și schimbe elitele .. cred că vom putea detecta agenții ruși după miros – sunt ăia care nu put și par recent spălați..

     • laugh rofl
      Sunteți de groază!
      Parcă aud niște voci:
      Să duhniți bine!
      Două minute și jumătate sunt două minute și jumătate!

     • Imaginea aia cu greva sexuală
      descrie aceeași situație, dar aceeași situație , cu sancțiunile Vestului pentru gazul rusesc – din gură zicem că nu l-am mai vrea, partea proastă este că oricum rușii nu ne mai livrează .. dar face bine la ego să crezi că nu ai parte fiindcă nu vrei tu, nu că nu vrea celălalt..

 8. Tovarășul Tâmpeanu nu se lasă! Vrea să vâre educația păcii in trunchiul comun ( whatever it means ), ca să fie obligatorie și liberă de acordul părinților. beee
  Reiterez sfatul lui Cola, luați în propriile mâini educația copiilor voștri, altfel spitalul de nebuni îi mănâncă!

  Răspunde
 9. Reamintesc că la Curtea Supremă a fost pusă judecător o tipă care la audieri a refuzat să spună ce este o femeie dpeidv sub pretextul că ea nu e biolog. Ori acest răspuns dpmeudv dărâmă tot eșafodajul pe care se sprijină teoria genului, de a cărei parte se situează și doamna judecător, tocmai pen’că a refuzat să răspundă, că politic corect este să mergi pe vârfuri ca să nu rănești mințile fragile… pardon
  Ziceam la subiectul despre beneficiile foamei că toți oligofrenii ocupă funcții, în special în spațiul universitar…
  Pe lângă întâmplarea cu Întrebarea, exemplific cu niște personaje reale intervievate în documentarul ” What is a woman? ” : medic pediatru și profesor universitar Michelle Forcier ( lucrează pentru Planned Parenthood ), Patrick Grzanka profesor la Universitatea din Tennessee sau un tip medic chirurg obstretician pentru care vaginul are gen, „ea” le pune tipilor ” female vagina”. crazy Eu am găsit tot documentarul pe youtube, nu știu dacă mai există la ora actuală…
  https://youtube.com/watch?v=42ivIRd9N8E

  Răspunde
  • De la revolutia feminista incoace, care la baze a plecat ca o miscare perfect legitima pentru drepturile femeilor, dupa capturarea ideologiei de catre bolsevici se pare ca in sfarsit s’a ajuns si la punctul culminant in care o femeie habar nu mai are ce inseamna sa fie femeie, si toate astea dupa ce exploatarea femeilor prin hranirea orgoliului prostesc al carierei si alte pseudodrepturi a atins aceasta culme a apogeului cand nici macar indentitatea nu si’o mai cunosc, decum menirea. Da, Dumnezeu are mult umor! search

   Răspunde
   • Legitimă, da. Perfectă, nu. E de dorit ca „un rău ” să nu fie îndreptat cu un alt rău, dar fiecare are dreptul de a greși pe pielea lui…De acord cu tine, Ice. La asta m- am gândit și eu urmărind documentarul: că aceste, nici nu stiu cum să le numesc, care pretind că sunt feministe, dărâmă tot ce altele s- au chinuit cu zeci și poate sute de ani înainte să facă, femei care au suferit și care au riscat tot ca astea de acum să își bată joc pentru că nu mai au simțul măsurii. dash

    Răspunde
    • Corect! Am avut discutia asta, de multe ori, cu destule femei la care am incercat sa le atrag atentia ca ce fac idioatele astea care azi nici macar nu mai stiu ce sunt si ce reprezinta ca persoane, nu fac decat sa isi bata joc si sa arunce in derizoriu tot ce au facut candva femeile pentru a isi capata statutul de om cu drepturi si libertati fundamentale si mai ales cel de fi FEMEIE ca definitie a ei,. S’a dus dracului tot, muierile nu’si mai stiu locul si nici simt al masurii nu mai au si de la o vreme cam acelasi lucru s’a intamplat si cu barbatii care au devenit niste efeminati vai de mama lor, ce habar nu au nici cum si nici pe ce parte sa’si poarte barbatia, si tot mai mult am impresia ca de ceva vreme, ori se nascut fara, ori le cade la nastere! E un fenomen care se intampla de cateva generatii deja si sincer iti zic, ca eu, ca barbat, privesc cu „atentie, sila si ingrijorare”. no

     Răspunde
     • Și eu le- am spus că ne vom pierde drepturile pe mâna noastră, iar apoi le va veni rândul copiilor, care nu vor mai avea pe nimeni ca să- i apere…Nu ai cum să militezi pentru unii care ne schimonosesc, eu nu am cum să mă identific vreodată cu mahulele alea îmbrăcate în rochii sau cu ăia ce defilează mândri pe străzi în miezul zilei, cu puțele fluturând sub privirile copiilor. Ei au dreptul să fie numiți femei, iar noi am devenit persoane care nasc, alăptează etc. crazy Halal progres! Sunt proaste care se declară scârbite de mamele care își alăptează copiii în spațiul public. dash

     • A apărut pe Netflix un alt documentar pe aceeași temă, de data aceasta cazul Roe v Wade la nivel politic. Țara asta… Dialogul surzilor! Ceea ce lipsește cu desăvârșire este prezentarea actualizată a organizației Planned Parenthood, sponsori și zonele de influență. Recomand părinților să caute informații.
      Ice, documentarul în cauză probează că nimeni nu- și mai știe locul și tropăie vesel- violent peste locurile altora… cu beneficii. Personal la ambele documentare bazate pe cazul Roe v Wade am găsit hibe și contexte modificate- subiectul în sine e un real nod gordian, pe care nu le voi expune, pentru că cred că fiecare trebuie să își tragă concluziile sale. Parlamentul European vrea să includă avortul în Carta drepturilor fundamentale a UE ca urmare a ce s- a întâmplat în State, lucru aproape imposibil de realizat…e cam la fel cu încercarea de a introduce articole noi în Constituție, a se vedea recentul recesământ de la noi privind căsătoria.
      https://youtube.com/watch?v=ihN7DR1Ce6g

 10. Ne- a lămurit dl Pătrușcă de ce au început să urle ca loviți de streche praizii, după desființarea avortului ca drept fundamental. Mi- e și ciudă, era atât de evident și n- am văzut. bb Căsătoriile recunoscute ca drept fundamental pe principiul ” iubirii care nu se votează” au la bază ( în State ) un precedent, exact la fel ca în cazul recunoașterii avortului, Roe v Wade. Nasolia e che, prin decizia Curții Supreme, multe drepturi „fundamentale” justificate de „precedente ” riscă să se prăbușească precum piesele de domino. Chapeau, domnule Pătrușcă!
  #ceataluiPițigoi rofl

  Răspunde
  • Pai parca am discutat asta pe aici si ca de aia e si disperarea, amendamentul ala find sursa la toate mizeriile care s’au pornit si adus USA unde e azi! laugh No .. sa urle cat inca ii mai tin bojocii, ca la ce vad eu ca deja incepe sa se profileze in USA, o sa fie destul de aproape de filmul lor favorit, ala cu Povestea Slujitoarei! laugh

   Răspunde
   • Nu am reușit să văd nici măcar un episod din Serialul…Am pierdut ceva? laugh
    Am discutat dăcât de sarcinile bărbaților, ca niște neserioși ce suntem, când ei aveau dureri reale, nu de facere, ci de agonie, de nevești dispereți. laugh

    Răspunde
    • N’ai pierdut nimic … laugh

     Da, belele mari in ultima vreme cu nevestii disperati, nu’i zi sa nu asa vre’un scandal in paradis! rofl

     Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura