Marea Britanie a sarbatorit iesirea din Uniunea Europeana

E gata, s’a consfintit, Marea Britanie nu mai face parte din Uniunea Europeana, motiv de bucurie pentru cea mai mare parte a britanicilor care au iesit pe strazi pentru a sarbatori momentul asta istoric mai ceva decat am sarbatorit noi momentul intrari in UE, cu ajutorul acelorasi britanici, care ne’au rasplatit in acest fel pentru dreptul de survol acordat avioanelor NATO de a bombarda Serbia. Mda, probabil ca multi dintre voi nu au stiut asta, sau au uitat, dar in 1999 a fost momentul ala cand Tony Blair promitea pentru prima oara Romaniei, in Parlament, sprijin pentru intrarea in UE, lucru definitivat abia prin 2007.

Revenind la subiect, britanici s’au bucurat in strada, insa ce nu se stie este cat va dura aceasta bucurie sau care vor fi consecintele acestei iesiri, Scotia si Irlanda neimpartasind deloc aceiasi bucurie, discutiile despre independenta acestor tari revenind in prim-plan pentru ca desprinderea de Uniunea Europeana, le afecteaza direct atat din punct de vedere social cat mai ales financiar.

Asadar, incepe o noua pagina de istorie, consecintele si eventualele efecte pentru viitorul Europei fiind mai mult decat imprevizibile. Un plan bine dosit de ochii prostimi exista si e bine trasat, insa ce nu pot sa stie nici macar artizanii lui este daca socotelile de acasa se vor potrivi cu alea din targ si daca nu cumva iesirea asta a Marii Britanii  din UE e defapt o deschidere a cutiei Pandorei, frica de acest lucru fiind exprimata cel mai bine de  ragetul lui Guy Verhofstadt in Parlamentul European in discursul de la semnarea pactului iesiri UK, care dezvaluie planul UE, post Brexit:

„Mai puțină suveranitate. Mai multa Uniune Europeana”

Foto: (c) NEIL HALL / EPA

6 comentarii la „Marea Britanie a sarbatorit iesirea din Uniunea Europeana”

  • Probabil ca o sa le treaca curand si mai ales dupa ce sclavi adusi din UE sa lucre in locul lor, nu or mai poata sau vrea sa faca asta, ca pe magrebienii lor, nu’i vad sa se rupa.

   Răspunde
 1. Toată gaura din bugetul UE provocată de brexit, va fi plasată fraierilor și sclavilor , adică și nouă… Și dacă economia UK nu va plânge de dorul ieuropei, va fi un motiv pentru alții să se gândească serios sa facă același lucru.. mă frământă o întrebare – dacă UE se duce de suflet, cine va plăti pensia specială a europarlamentarilor , dobândită după atâta muncă epuizantă ? Să fim cuminți și să stăm în UE, înghițind orice rahat ni se servește de coana Europa, să nu rămână eba fără pensioară..

  Răspunde
  • Corect! bravo rofl Au inceput deja supararile printre stapanii coloniei, care nu prea vor, inspre deloc, sa plateasca oalele sparte, iar cu sclavi au tot mai multe probleme, cu exceptia Romaniei condusa de slugile fanariote care or sa ne ia si chilotii de pe noi pentru a isi plati haracul la inaltele porti, in aplauzale frenetice ale sclavilor bucurosi ca pot sa slujeasca si ei la randul lor pe o mana de arginti. pardon

   Răspunde
 2. Karma! La așa vecini precum ne- am dovedit cu episodul de care amintește Ice, n- avem decât să înghițim. Acum îl avem la finanțe pe Câțu, the holes lover, dacă nici asta ( omul bad potrivit, la momentul potrivit focus ) nu e Karmă, eu nu știu ce mai poate fi. sarcastic

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura