Mici, bere, pepeni, tiribombe, parasute, inghetaturi …

Va mai aduceti aminte de deja celebrul Balci de balci de la Piscani?

Daca nu, nu’i bai ca o sa il vedeti la finalul acestui articol.

Pana atunci … ca sa fim in tema, zilele astea in orasul pe unde imi mananc jumatate din viata, ala cu strazile praf si lucrari doar pe dinaintea popii, se afla in febra pregatirilor pentru zilele orasului X. Daca tot a ajuns consilier local Mihai Barbu (om de cultura) s’a gandit ca ar fi binevenite si organizarea unor intalniri de lectura ale iubitorilor de literatura cu scriitori importanti din tara si din Valea Jiului. Bineinteles ca nimeni nu a inteles nimic din genul asta de propunere ba chiar a fost criticata destul de vehement, asa ca Mihai Barbu a mai avut cam atat de spus la ultima sedinta de consiliu local …

“Îmi motivez această renunțare benevolă din cauza primirii ostile de care s-a bucurat acest amendament în mass media și în opinia publică locală și, prin urmare, vă sugerez fie să economisiți acești bani destinați lecturilor publice fie să-i realocați unor manifestări cu mare priză la publicul nostru (cum ar fi concertele playback sau focurile de artificii). Menționez că la ideea renunțării voluntare la lecturile publice preconizate a achiesat și colegul meu de partid, Milu Vladislav.”

Sursa: voceastrazii.com

Le multumesc pe aceasta cale atat primarului Tibi cat si gastii de consilieri locali pentru inca 3 frumoase zile de sarbatoare in care va fi dat peste cap intreg orasul cu traficul aferent si nu numai! Le multumesc si pentru fumul de la gratare, vomele de pe trotuare ale cetatenilor mult prea turmentati si larma fara seaman. Pe aceasta cale le transmit sa ia din nou banii de asfaltari pentru strazile ce sunt doar impotetic asfaltate pe hartie din patru in patru ani si sa ii bage tot acolo unde se vor duce si aia destinati intalnirilor de lectura!

Pe final … asa cum v’am promis inspre aducerea aminte …

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

3 Responses

 1. radu says:

  Asa deci her ICE? Te luasi de balciul copilariei mele?
  PS Macar se pastreaza o traditie de sute de ani. Si nu se cheltuie banul public. Ceea ce nu se poate spune de spre zilele comunei X sau ale orasului Y, care au impanzit tara, plus n serbari campenesti si festivaluri de “cantec si joc popular”, jalnice kitschuri dupa kitschul suprem, adica Cantarea Romaniei…

 2. ice4you® says:

  Eu am luat ca exemplu doar preferintele predilecte ale romanilor si mai ales a celor ii conduc de a arunca banul public pe cacaturi de genul asta doar si numai din motive electorale, un soi de precampanii la campanii in loc ca acei bani sa fie dramuiti si orientati inspre altceva util si/sau de bun gust. Balciurile astea pe vremuri erau cu totul alta treaba si nu costa pe nimeni nimic, ba dimpotriva … acum insa … le’au mutat din camp in oras si platesc bani grei pentru ca sa vina niste cantaciosi, maestrii ai microfonului de lemn, focuri de artificii si alte tampenii de prost gust. An de an acelasi cacat … ba chiar de 2/3 ori pe an ca pe aici mai avem si nu stiu ce festival al berii, festival al recoltei si alte porcarii … toate indentice si toate platite tot din bani publici.

 3. Radu says:

  Aici sunt de acord, la Slatina avem: zilele orasului iarna, festival al berii, festival de film si animatie Dreamfest(2 editii pana acum), targ de Craciun, iar in zona de la SanGeorge la Sanmedru avem balciuri, unele vechi de 200 de ani, toate avand insa numitor comun desfraul pe bani publici, jmenuitul banului public, jecmanirea cetatenilor si prostul gust; plus traficul dat peste cap samd.