Ne intoarcem la vremea Kentului la doctor

In vremea in care suntem tinuti ocupati cu diverse stiri despre razboaiele lumilor, prin tara tovarasul Marcel Ciolacu si gasca lui de slugi la stapani fac tot soiul de nefacute, Romania find in continuare un poligon experimental, una dintre trasnai find limitarea platilor cash si fortarea romanilor sa faca cat mai multe plati cu cardul, prin Parlament find pusa la dospit si o lege prin care toti romanii sa aiba card de cand se nasc.

Ne intoarcem la vremea Kentului la doctor

In prostia si slugarnicia lor nemarginita, mapetzi astia care ne guverneaza azi, uita ca nu au trecut decat 33 de ani de la comunism, iar multi dintre cei care au trait si in vremurile alea, inca sunt aici si nu au uitat nimic din obiceiurile acelor vremuri, cand societatea romaneasca era mai mult sau mai putin cashless, motivul principal find ala ca degeaba aveai bani, daca nu aveai ce sa faci cu ei, si uite asa, in Romania s’a creat o economie paralela, care duduia la negru, de baza find trocul! Practic, in principiu bani avea cam toata lumea, dar in afara de stras la CEC, nu prea aveai ce face cu ei, mult mai valoroasa find marfa de contrabanda, un cartus de Kent deschizand usi pe care banii n’ar fi putut niciodata.

Ruinarea comunismului nu a venit din foamea de democratie

Diferenta dintre capitalism si comunism a fost aceea ca daca in comunism totul era controlat si statul stia ce e mai bine pentru tine, apeland in acest sens la economia circulara (de care ati tot auzit in ultima vreme); in capitalism totul era la liber si fiecare decidea pentru el, statul avand doar rolul de a asigura ordinea prin cadrul legislativ si stimularea unei piete concurentiale, in care IMM’urile au reprezentat fundamentul unei economii sanatoase. Ruinarea comunismului nu a venit din neaparata foame de democratie a oamenilor, ci din foamea de orice, limitari si control, fapt ce a dus la dezvoltarea unei economii paralele, cunoscuta si ca piata neagra! Pe piata asta gaseai la liber absolut orice era interzis sau controlat de stat, mecanismele ei subterane find foarte bine unse de traficul ce era asigurat si protejat fix de aia care ar fi trebuit sa o destructureze! Asa a fost atunci, asa va fi si acum, guvernul slugilor la inaltele porti, prin noile masuri fiscale cerute de stapanire, intorcand Romania in urma cu 33 de ani, si reinviind economia balcanica care era tinuta la aparate!

Noi inca suntem aici

Ce nu stiu sau ignora incapabilii astia la fel cum uitase si Ceausescu, este faptul ca noi inca suntem aici! Stim sa ne descurcam si cu bani si fara bani, si cu carduri si fara carduri, si cu cartele si fara cartele, si cu smartphone’uri si fara ele, pentru ca daca ceva a salvat poporul asta de la extinctie, ala a a fost „descurcatul” si adaptarea individuala la orice a venit peste noi! Daca guvernul lui Marcel zice ca nu mai vrea banii nostrii, dar tanjeste la aia gramada din saltea, vestea proasta este ca o sa gasim pe cineva care o sa ii vrea in schimbul a avem nevoie si aia nu o sa ne ceara card pentru asta! Stim sa mergem si cu Kent la doctor, la fel cum stim sa facem si plinul la o masina care are nevoie de asta, si eventual sa livram un porc de sarbatori, pe care o sa il taiem noaptea in apartament. Am trait in anii grei de comunism in care nu ne’a prisosit nimic, dar am facut tot ce am putut sa nu ne lipseasca!

O sa sugi gaura din covrig Marcele, cu tot cu guvernul tau de slugi incapabile si marionetele voastre, pana cand o sa ruinati tara asta de tot, iar noi tot aici o sa fim ca sa vedem ce dracului o sa mai facem cu ea! Succes!

23 de comentarii la „Ne intoarcem la vremea Kentului la doctor”

  1. Abia ieri ce am tocmit porcul de Craciun, am dat la schimb granele pe anul asta si o parte mica in bani. N-are decat sa o suga Marcel cu toata gasca lui, o sa ne descurcam la fel cum ne-am descurcat si in vremurile grele din comunism, daca asta vor, asta o sa facem!

    Răspunde
  2. De spaga cu butelii nu zici nimic? laugh Mda, trebuie sa dam urgent 6,5 miliarde stapanilor americani pe sicriile alea zburatoare si cine stie cate si mai cate pentru ca Iohannis sa primeasca loc caldut pe undeva, iar Ciolacu sa ajunga presedinte! Pentru asta merita sa dam si pielea de pe noi, sau ma rog, sa o dea aia care se duc sa il voteze, ca noi restul o sa ne descurcam cumva, poate chiar mai bine decat pana acum ca stinta avem, unii chiar si experienta! music

    Răspunde
  3. ” […] o sa ruinati tara asta de tot, iar noi tot aici o sa fim ca sa vedem ce dracului o sa mai facem cu ea!”

    Două observații:
    1. Ciolacu nu este decidentul, are handleri multipli și moralitate cu geometrie variabilă. Sub aspectul de hirsut năclăit cu unsoare, se ascund erecțiile stealth ale unei mari imposturi.
    Urmărește în discursul său public, modul în care își justifică actiunile, mai precis raportul dintre argumentul pe care îl aduce bazat pe ce el simte/crede și argumentul bazat pe factual și raționament. Urmărindu-l, până acum, e doar fire simțitoare. Gândirea a delegat-o handlerilor săi, handleri care omit a-i comunica raționametele lor. Deh, compartimentalizarea informației, comunicarea prin filtrul ”nevoii de a ști”… parteneriat strategic
    2. Când acțiunea de demolare statală va fi desăvârșită, conform tradiției istorice, cel mai probabil handlerii vor organiza un fire sale/short sale acțiune în care noi vom avea valoare de șeptel fiscalizabil și fortă ieftină de muncă…

    Pe blogul tău, am fost în contradictoriu cu cineva, referitor la faptul că în Ukraina indiferent de rezultatul războiului, reconstrucția statală este imposibilă din cauza realității demografice.
    Din păcate nici noi nu stăm mai bine. Și chiar dacă demografic aparent scăderea numărului de locuitori este mai lentă, fenomenul de îmbătrînire a populației este accentuat și peste asta se suprapune o segregare conflictuală, bătrânofobie, săracofobie, bugetarofobie etc. Așa că… zi-mi și mie rogu-te cum vezi tu că ar fi posibil să mai facem ceva post fire sale?
    `

    Răspunde
    • 1. Ciolacu e o sintagma prin care doar definesc ceva ce intelege toata lumea, ca de restul cine trebuie sa se prinda, se prinde!
      2. Nu e nimic nou in cazul Romaniei, pentru ca sa nu uitam, Romania exista doar de 100 de ani! Daca e sa mergem in istoria recenta, dupa primul si cel de al doilea razboi mondial, demografia Romaniei intrase intr’un colaps mult mai accentuat decat ce avem azi, iar lucrul asta a revenit doar dupa celebrul decret care interzicea avorturile! De aici inainte, tot ce pot zice sunt supozitii pentru care nu am nimic ce sa le poata sustine si pot doar specula! Ce stiu insa este ca nu e dracul atat de negru pe cat pare, sau vrem sa para, comparatia noastra cu situatia din Ucraina find incompatibila, pentru ca spre deosebire de unii care se cred o tara si un popor daca isi neaga trecutul, noi chiar suntem. De aici incolo, eu mai am si componenta credintei in Dumnezeu si mila Lui.

      Răspunde
      • ”…dupa primul si cel de al doilea razboi mondial, demografia Romaniei intrase intr’un colaps mult mai accentuat decat ce avem azi”
        Fals. Populația nu era atât de îmbătrînită, numărul de copii în cadrul unei familii (rata fertilității) de cîteva ori mai mare.
        Dacă numărul de copii este mai mic decît numărul adulților cărora le vor lua locul, populația dispare.
        Ai aici rata fertilității, https://www.statista.com/statistics/372391/fertility-rate-in-romania/ , după cum vezi ne-am poziționat pe calea extincției.

        Răspunde
  4. Așa cum am mai afirmat pe aici, dacă nu putem să împiedicăm ticăloșiile astora – și să fie clar, nu e vorba doar de toți politicienii ( atât de puține excepții, că în fapt e vorba de toți ), ci despre tot establishment-ul – care va să zică dacă nu putem să-i împiedicăm să facă dezastrul, măcar să punem umărul să se ducă dracu totul cât mai rapid .. decât o groază fără sfârșit, mai bine un sfârșit groaznic .. iar dacă din greșeală mai supraviețuiește careva, să se uite cu bruma de speranță spre est .. că spre vest e întuneric..

    Răspunde
    • Ca sa fiu cat de sincer se poate, cred ca toata lumea de amu inainte o sa puna umarul sa demoleze si ce o mai ramas, nu de alta, dar doar cam atat ne’a mai ramas! hi

      Răspunde
    • Am urat eu doua vorbe la poporul asta, respectiv aia care zice, „lasa ba, ca se poate si mai rau!” si „lasa ba, ca ne’o’m descurca noi” …. dar cred ca fix modul asta de gandire pe care l’am urat eu mereu, a fost secretul supravietuirii acestui popor. In concluzie … ne descurcam oricum ar fi …

      Răspunde
  5. Ne-a dat Dana asigurări, ca atunci cu Firea, că nu îi ia copiii nici ei, nici altcuiva. A uitat să precizeze că ea nu mai are copii minori acasă. cool Dacă nu merge nici cu ceva de Simion, trece la Rafila și bagă niște poze cu meniurile din spitale. Save Ciucalacu!

    Cum era aia cu răzbunarea?

    Cu descurcatul…hmmm… nici noi nu suntem întocmai urmașii așteptați, nici provocările nu mai sunt la fel…

    Răspunde
    • Tiana, eu sunt de parere ca exsct asta este ce avea nevoie poporul asta! Un leac amar rau, dar necesar, pentru ca „romanii merita tot ce e mai bun!” laugh

      Răspunde
      • Nu, nu suntem mai “merituoși “ decât alții. Privește în jur și ai să vezi că ceilalți nu sunt cu nimic mai buni decât noi. Și alții au ales până s-au cules. Unde-i crucea despre care vorbea Erdogan?
        Printre puținele comentarii referitoare la legea asta cu de toate, căci câinele moare de drum lung…toate sunt proptite în card versus cash. Ori deja am arătat că va fi digital, din aplicație… Ne vom descurca pe naiba ghem. Liberi vor fi ăia de pe cine știe ce coclauri, liberi și atât de săraci încât nu face daraua… Cred că nici măcar nu reușim să vedem tabloul în toată splendoarea. Deci și leacul e departe de noi, oricât de amar s-ar prefigura. Și tare mi-e că ai noștri copii vor suporta consecințele la adevăratas cară…noi nefiind acolo, că privim Jolie sau Tolo sau alte valori aidoma lor.
        Dar nu mă mai miră nimic. Am urmărit un documentar despre ABBA. La vremea când ei au câștigat Eurovisionul, concursul nu era mare ce. Câștigătorii aveau alocate cinci minute de faimă, după care lumea revenea la muzica ei. Ei au făcut istorie și pentru Eurovision. Ori ce uită grav conservatorii e punctul în care fenomenul Eurovision s-a pornit la vale, până a devenit ceea ce vedem azi, și cine a pus borna. Erdogan o să se lupte cu fantomele eventual, dacă l-am crede fie și o fracțiune de secundă că ar fi dispus s-o facă în cazul în care blah blah. beee

        Răspunde
        • Tiana, eu am inceput usor sa renunt la a mai vedea ce e prin jur pentru ca mi’se pare tot mai irelevant, probabil sa fie anii care trec de vina si faptul ca devin tot mai pragmatic si mai putin visator. laugh Cumva, cantaresc lucrurile cu o alta perspectiva, nu stiu cat de buna, sau rea, dar atata vreme cat imi iasa si un soi de indiferenta si mai putin ficat, cu atat sunt mai multumit. Cu toate astea, raman consecvent cumva ideei ca daca exista pe planeta asta un popor care sa se descurce indiferent de conditii, aia romanii sunt, dovada stau milieniile de istorie in care doar asta am facut, niciodata n’am prea avut de ales. Amu … Erdogan evoca ce evoca pentru ca are publicul lui tinta si pe limba lor vorbeste, neotomanismul find calea pe care Erdogan o promoveaza de 20 de ani in Turcia si progresele sunt vizibile, la care se aduga ambitia de a deveni campion al lumii musulmane. Ce va fi pe aici si cine va mai apara CRUCEA, n’as stii sa’ti zic, dar sunt cat de sigur se poate ca SEMILUNA va stralucii mai ceva ca odinioara. E in firea vremurilor ce trebuie sa se implineasca … asta daca vrei sa fiu si putin mistic. smile

          Răspunde
          • Vorba lui Vasile, te cam saturi de descurcat. E din același registru cu alesul răului mai mic.
            Turcii vorbesc germana și când se duc acasă la ei. Deci… laugh
            Păi nu e misticism, e profeție, profanii pot să pună în loc pe “ culege ce a semănat”…

          • Hai să îți spun care e relevanța, că ea există. În vreme ce ne blocăm în astfel de complexe de inferioritate, nu apucăm să vedem pădurea de copaci. De asta nu agreez trimisul la d…cu cărți al sociologilor. Inferiori suntem ca nivel de trai și asta nu pentru că ăia sunt în prezent cu ceva mai buni, ci pentru că au avut niște antemergători mai buni, cu viziuni firești, nu strâmbe. Reține, te rog! Așa cum nu toată populația era compusă din ingineri sau medici înainte de 89, ori din niște unii care își confundau locul de muncă cu propria cămară, nici acum nu sunt toți haiduci. Deci nu vor fi mulți descurcăreți. Idioții utili nu mai sunt la căutare, ca atunci…tehnic vorbind, dar cei rămași în cursă cu adevărat nu au niciun Dumnezeu spre deosebire de ăia care au fost cândva.

  6. Am prins doua orânduiri pe bune, sincer încep câteodată sa ma satur sa ma mai descurc!
    În rest, pas cu pas ne ducem naibii, ca Ciolacu, ca Drula,… indiferent cine o sa fie, tot ne ducem! Diferența o sa fie doar viteza! Unii mai pregătiți o sa reziste o vreme, ăștia din blocurile pe ipoteca cu doua felii de parizer și o salata în frigider… crapa instant! Știu Dragnea e vinovat ca au fugit investitorii! 😁✌️

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura