Panorama puliticianista razgandirea razgandirii…si alte nenorociri

De ceva timp pnlacheii se straduiesc, dupa ce au votat cu convingere si elan acum 1 an, sa intoarca alegerea primarilor la 2 ture de scrutin.

Atunci le convenea, erau pe cai mari, fuziune, marele partid de dreapta, samd. Acum le pute, ca din electoratul lor au rupt MP, ALDE si M10, PSD neavand vreun concurrent serios pe partea stanga. Si de ce le pute? Pentru ca risca sa piarda alegerile locale, dupa cum bine observa intr-un editorial savuros maestrul of Gagesti Deal. Si atunci ce face melteanca de Alinutza? Ii cere lu Ciolo un OUG. Eeee si aici vine marea lovitura: Ciolo, adica Ioha, ca Ciolo e papagal, nu vrea sa le-o dea.

Personal vad ca ne indreptam cu pasi repezi ori spre disolutia maretului partid de dreapta ori catre un nou partid, gen cum avea Carol al 2’lea.

PSD are servita: daca Ciolo baga stramba, poate ralia o gramada de parlamentari pentru o motiune de cenzura…dar Ciolo nu e nebun si tocmai a aruncat pisica in curtea politicienilor, caz in care PSD va sprijini Guvernul si va refuza orice compromise cu pnlacheii.

Daca PSD castiga localele marili partid fuzionat gen violate cu violatori e pe tobogan. Tantanana!!!

Cadindati la Bucuresti sunt cu ghiotura, intre ei si eternul Nicusor Dan, pe care d-l Striblea il critica dur intr-un editorial. Daca asta este candidatul visat al dreptei pentru Capitala, un nene care vrea sa distruga un club de handbal fanion al Romaniei, atunci ce mama masii le cerem alorlalti? Zau ca d-l Busoi pare un sfant pe langa marele hipster…

Dincolo de Prut e beleaua cat casa. E clar ca rusii vor reusi sa readuca Moldova in aria lor de influenta, reusind o tripla lovitura: opresc extinderea UE, isi creeaza un stat amic in coasta Ucrainei si un cap de pod in coasta NATO. Machivelismele ieftino-patriotarde al pretenarilor proeuropeni ai lui Basan tocmai le-au explodat in fata. Iar Romanica este din nou prinsa cu chiloti in vine.

Revenit dintre palmieri, Iohanus ladrans tocmai a cuvantat ca noi vrem in Schengen. Sa mori tu! Asta in coditiile in care evenimentele din anul trecut tocmai ce au aratat subrezenia sandramalei numita UE. Parerea mea de 2 lei este urmatoare:

  • disolutia UE tocmai a inceput si este inevitabila, iesirea UK este o certitudine, iar libera circulatie a persoanelor va fi prima victima a reformarii UE, urmata probabil de disolutia zonei euro si intoarcerea la monede nationale. In cat timp, asta e o alta discutie. Ar fi mai bine daca UE ar fi transformata treptat intr-o uniune vamala si cam atat. O veste totusi buna: vom fi nevoiti sa angajam masiv vamesi, politisti, graniceri. Aviz amatorilor!

Ce parere aveti de acest mismas?

P.S. In SUA va fi meci Trump-Clinton. Presimt ca vom avea primul presedint femeie al SUA…

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

2 Responses

  1. Sorin says:

    Dacă lucrurile ar fi pre simple atuncea ar fi pre frumos şi pre linişte şi pre nu s-ar mai întîmpla nimica şi atuncea ar fi pre mare plictisală ! Deci puliitichienii iştea nenorociţi trabuie să facă eforturi mentale desperate să inventeze tăt felu de chestii numa ca să deie prostimii oareşice teme la care să se gîndească, ca să aibe cu ce să la hie ocupată mintea, şi deci ca să nu mai aibe timp liber să facă prostii. Mari eforturi susţinute trabuie să facă…

  2. radu says:

    Panem et circum, Sorin, ca apoi sa poti face Divide et impera….