Pentru CSM, sectia procurori, legea ramane arbitrara: desi nu are gradul cerut de lege, Kovesi ramane la PICCJ!

Potrivit legii 303/2004, art. 57 alin. (8):

Judecatorii si procurorii pot fi delegati numai la instante sau parchete la care au dreptul sa functioneze potrivit gradului profesional dobandit„.

„Detasarea si delegarea nu se pot face la instante sauparchete de nivel superior celor la care judecatorul sau procurorul are dreptul sa functioneze potrivit legii„.

Pentru cei care nu stiu inca, Laura Codruta Kovesi are ca si grad pe cel de procuror de tribunal, adica cel mai jos grad pe care il poate avea un procuror. In ciuda acestui lucru, de’a lungul vremii si in ciuda legii mai sus citate a ocupat functia de Procuror General al Romaniei si Procuror sef DNA! De parca batjocura nu era indeajuns si legea insuficient calcata in picioare, dupa ce a plecat pe usa din dos a DNA’ului in urma revocarii Ministrului Justitiei, Tudorel Toader, si ar fi trebuit sa se intoarca la Parchetul Sibiu, tractoristul Lazar ignora legea si in data de  11 iulie 2018, o numeste cu un mandat de 6 luni in cadrul Direcției Îndrumare și Control a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaței și Justiție (PÎCCJ), mandat ilegal ce trebuia sa exprire zile astea, insa Sectia de Procurori a CSM decide astazi ca mandatul acesteia sa fie prelungit cu inca 6 luni desi prea-cuvioasa fecioara a justitiei nu indeplineste conditiile prevazute de lege! 

Sa mai aduc in discutie faptul ca intre timp, pe numele prea-cuivioasei curg dosarele penale, in vremea in care dosarele instrumentate sub conducerea ei la DNA si judecate ilegal de ICCj, cad pe banda rulanta?

In ce tara traim mai fratilor? Mai da vreun istet pe aici care sa imi spuna ca tara asta e sanatoasa si Justitia una independenta fundamentata pe lege?

2 comentarii la „Pentru CSM, sectia procurori, legea ramane arbitrara: desi nu are gradul cerut de lege, Kovesi ramane la PICCJ!”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura