Plugin pentru compresia si optimizarea imaginilor de pe site/blog

ice4you®

I was born, to die imortal!

You may also like...

9 Responses

 1. Malin says:

  De obicei astea de optimizare imagini trag o tona de memorie si nu prea sunt recomandate pe shared hosting. Marius sta pe VPS-uri si acolo se comporta mai OK, dar in functie de cantitatea de imagini pe care o ai si dimensiunea lor e posibil sa-ti faca probleme astea.

 2. ice4you® says:

  Deocamdata, din monitorizarea resurselor pare a fi totul ok la mine, consumul de resurse fiind tot pe acolo din ce vad pe server. Oricum, dupa ce faci optimizarea pozelor cu el, il poti oricand dezactiva si tine eventual ca odata la luna sau ceva de genul asta sa mai optimizezi ce ai incarcat intre timp fara a fi neaparat activ non-stop. Din cate vad la mine e ceva mai bine, desi viteza castigata nu e neaparat de acolo ci si din ce am mai bibilit pe la setarile de cache, dar totusi, e mult mai ok pe paginile cu multe poze treaba. O sa mai testez sa vedem ce si cum … deocamdata multam de avertismentul util celor care au shared pe servere ceva mai lente unde pot aparea problemele de care vorbesti.

 3. Xtall says:

  Eu folosesc Compress JPEG & PNG images de TinyPNG, dar trebuie o cheie API de pe tinypng.com/developers si in varianta free maxim 500 compresii/luna (real, cu diferite dimensiuni e mai putin de 500) dar e destul ptr un site care nu posteaza exagerat imagini.
  Am mai incercat si alte compresii dar asta a fost singurul pe care mi-l vedea google ok, cu imaginile optimizate.

 4. ice4you® says:

  Hmmm … interesant! Pluginul de mai sus l’ai testat? Pana acum la mine pare ok.

 5. Xtall says:

  Testat si asta da dar mai demult.
  Chestia e ca multe pluginuri fac compresii dar nu stiu de ce google (sau alte teste seo) nu vedeau imaginile optimizate, si devenea enervant ca ele erau comprimate dar probabil trebuia un alt procent la compresie, banuiesc ca erau diferente infime.

 6. ice4you® says:

  As testa ce ai zis si tu, dar fara sa pot activa … e frecus de pomana. sad Oricum, multam de sugestie!

 7. Marius says:

  Nu îmi place ca imi strica din transparenta, din calitatea pozelor. Foloseam in trecut, acum am tot dat skip la pluginuri.

 8. vasile says:

  Intreb si eu asa, pozele astea nu se pot optimiza inainte sa le pui pe blog, in PS sa zicem sau alt program, ai o poza de 5 Mb si o faci de 100 Kb, apoi o pui la articol, fara plug-inuri si alte minuni care incarca serverul la fiecare accesare?!

 9. ice4you® says:

  Niciodata nu am pus poze mai mari de 100Kb … le fac compresie inainte. Am zis sa incerc si ceva ce lauda lumea ca da bine la SEO. Acum 10 minute am renuntat la el pentru ca imi f0tea link’urile share de pe retelele sociale. Ramanem la clasic … laugh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.