RAR a suspendat eliberarea de noi carti de indentitate pentru VW Euro 5

Potrivit Antena 3, Registrul Auto Roman (RAR) a luat decizia de a suspenda temporar eliberarea unor noi carti de indentitate pentru autovehiculele VW Diesel EURO5 pana la luarea unei decizii definitive in ce privesc eventualele penalitati pe care statul roman are de gand sa le recupereze de la VW din diferenta timbrului de mediu.

Banuiala mea este ca aceasta supendare are de’a face si cu reevaluarea taxei de timbru pentru aceste masini care probabil ca va creste substantial in urma subclasarii acestor modele la o norma inferioara.

Nu am gasit nimic oficial inca in acest sens, insa nu este o veste deloc buna pentru cei care au aceste automobile si nu le pot inmatricula inca. Posibil ca odata cu aceasta decizie sa creasca numarul inmatricularilor pe Bulgaria, desi, aceasta metoda este preferata de cei care au cazane de cateva sute de euro, nu cred ca risca cineva care are o masina de cateva mii bune.

 

3 comentarii la „RAR a suspendat eliberarea de noi carti de indentitate pentru VW Euro 5”

 1. Deci revenind pe subiect smile RAR nu a suspendat eliberarea acelor CIV pentru auto E5.
  Situatia e alta, insa daca il ascultam pe Tariceanu, asa patim.
  De la 1 septembrie (?) nu se mai pot vinde masini noi care nu sint Euro6. Asta inseamna ca dealerii trebuie sa vinda doar masini E6.
  Totusi, masinile E5 de pe stocul dealerilor trebuie declarate la RAR si alea pot fi vindute fara probleme in continuare.
  Cam asta e situatia reala.

  Cit despre :
  „Potrivit Antena 3, Registrul Auto Roman (RAR) a luat decizia de a suspenda temporar eliberarea unor noi carti de indentitate pentru autovehiculele VW Diesel EURO5 pana la luarea unei decizii definitive”

  Nu te mai informa de la Antene ca asa patasti. Nu exista nici macar o decizie temporara, daramite definitiva. Ceea ce a facut VW este caz penal, prin urmare trebuie o decizie judecatoreasca in UE.

  Răspunde
 2. Jules … nu ma uit la TV, am dat link’ul ala ca a fost primul dupa ce am cautat pe gogu iar faptul ca i’am amintit pe cei de la A3 a fost pentru a cita sursa. Ideea este ca nu induc eu in eroare oamenii, ci directorul RAR + inca doi ministrii care invitati pe la diverse interviuri asta au declarat. Responsabilitatea pentru declaratii le apartine … in rest … imi este sila atat de VW cat si de cei care i’au lasat sa isi faca de cap in dauna oamenilor care de buna credinta le’au cumparat produsele dupa ce s’au lasat orbiti de mituri si reclame mincinoase.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura