Romania continua sa fie jefuita

Romania este tara care dupa ’89 a fost spoliata sistematic de cine s’a nimerit, una din metodele preferate fiind exportul de materie prima si importul de produse finite. Prin metoda asta cat se poate de legala pe la noi, cei care se afla si acum in spatele genului asta de afaceri castiga de doua ori, odata ca exporta materie prima in mare parte furata si in al doilea rand ca importa si distribuie produse finite prin lanturile de angrouri sau magazine cu amanuntul pe care le detin.

Dupa iuresul de acum cateva luni in care cativa oameni au iesit in strada scosi de diverse asociatii, dupa minciuna cu radarul padurilor si alte bullshituri care mai de care de ochii presei, intrand acum cateva zile pe blogul lui Vasile, am descoperit ca de cand s’au luat acele masuri de stopare a lemnului furat acesta se pare ca nu se mai fura cu camionul ci s’a trecut direct la garniturile de tren …
update: se pare ca transportul asta intra la noi in tara si nu cum lasase Vasile de inteles.

Conform martorului nostru, patru locomotive gafaiau din greu tragand incarcatura grea cu lemn masiv la care bag seama ca bonus erau adaugate si niste cisterne cu GPL …

Ma intreb cand mama dracului se va da si aplica in sfarsit o lege care sa interzica exportul de materie prima asa cum sunt in mai toate tarile civilizate care tin la resursele lor?!

Un comentariu la „Romania continua sa fie jefuita”

  1. De fapt, trenul ăla intra în România cu lemne şi gaz din Ucraina. N-am fost eu prea explicit şi s-a înţeles contrariul. Cât despre importuri, în România se importă materie primă pentru prelucrare, iar ce rezultă pleacă la export. În România se importă şi marfă finită de calitate inferioară ce e vândută românilor.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura