Romania nu a intrat in Schengen. Realitatea din spatele aruncarii vinei pe Austria via Rusia

Desi Schengen este o pita de mancat pentru populistii si politrucii in itari ai Romaniei, eu am sezut bland si doar am observat cum in ultimele doua saptamani, s’a trecut de la euforia pregatirii de hore in piete si parade pe sub Arcul de Triumf sub stindardul „Am invins”, la trezirea umilitoare a realitatii in care Romania „A infrant”, ramanand aceiasi tara anulata de slugi la stapani, ocupata de un stat esuat ai purtatorilor de tzucal domnesc, o tara de la periferia unei Europe care nu ne’a privit niciodata ca pe unii de ai lor, intrarea Romaniei in mareata Uniunea Europeana din urma cu 15 ani facandu’se in genunchi si cu caciula in mana si asa am si ramas, mergand din rau in mai rau, pana cand am reusit performanta de a nu mai avea nici macar din ce sa alegem.

Respingerea accesului Romaniei la Schengen, nu este defapt nicio surpriza

Desi era evident inca de cand s’a pornit iuresul ca Romania nu are nici macar cea mai mica sansa de intra in Schengen, opozitia find exprimata mai mult sau mai putin fatis de statele europene, pe la Bucuresti au aterizat toti cei care au vazut in naivitatea marionetelor din politica romaneasca ca vor fi pusi la masa cu stapanii, o uriasa oportunitate de a isi rezolva niste interese. Si uite asa, din zelul nemarginit al purtatorilor de tzucal domnesc care vad Romania ca pe o mosie a lor, au dat si cumparat tot ce putea da si cumpara, de la cele 32 de sicrie cu aripi pe care Norvegia le’a folosit la bombadarea Serbiei, la barci de pompieri si fregate de la olandezi; de la gazul romanesc din Marea Neagra concesionat pe trei ani la francezi, la mine de carbune si termocentrale inchise in plina criza energetica in favoarea intereselor smecherilor care ne falimenteaza cu „energii verzi”; de la miliardele varate pe sest in Ucraina prin suportul logistic, militar, energetic si umanitar, la luarea in carca a Republici Moldova cu toate problemele ei; de la schimbarea legilor off shore conform cu dorintele concesionarilor straini la modificarea legilor Justitiei prin care Romania si’a dat si ultima farama de suveranitate nationala si probabil multe alte angajamente despre care vom afla doar cand va fi prea tarziu.

S’a pornit diversiunea, Austria via Rusia sunt vinovate pentru ca Romania nu a intrat in Schengen

Pe facebook e rascoala, o rascoala tipica a opincilor care cred ca daca bombardeaza ambasada Austriei cu mesaje sau baga niste meme, s’a rezolvat treaba. In sprijinirea iuresului patrihotismului de ocazie, s’au apucat de pompat toti populistii si politrucii de Romaniei, aruncand intreaga lor vina pe diversiunea Austria via Rusia impotriva Romaniei, ca sigur pe undeva prinde si a prins peste tot intr’o forma sau alta, supapele de refulare prin diversiune facandu’si cu succes datoria, din tinta oprobiului public disparand incet si sigur realii vinovati, printre care Klaus Werner Iohannis si guvernului MEU-parlamentul MEU-Romania LUI educata, adica toti nemernici care au distrus si transformat Romania intr’o rezervatie, singura politica externa si diplomatica find cea pe persoana fizica, Romania find folosita doar ca o moneda de schimb pentru ca intersele lor, pe persoana fizica, sa fie indeplinite, dand la schimb viitorul tari pentru generatii de acum inainte, un viitor incert in care Romania nu are prieteni, nici vecini, ci are doar profitori ai propriilor interese si dusmani, incepand de la tarile cu care avem granita si pana la alea de peste mari si oceane, pentru ca aparent Romania e peste tot si cu toata lumea, dar in realitatea pe nicaieri si cu nimeni!

Toata lumea invinuieste Rusia, a vazut cineva vreo reactie de sprijin din partea SUA, partenerul strategic al Romaniei?

Marota controlui pe care Rusia il are asupra Austriei a prins foarte bine in Romania pentru ca terenul era fertil! Ceea ce nu stiu cei care au pus botul la marota asta este faptul ca Austria in anii ’50 a fost creata cu acordul aliatilor ca o tara care sa fie neutra militar si dependenta politic de Rusia, si asa a si ramas! Pentru cei care au un bagaj minim necesar de cultura generala si cunoastere a istoriei geopolitice de dupa cel de al doilea Razboi Mondial, nu este nicio surpriza aici! Ce nu vad insa restul este faptul ca USA, partenerul strategic al Romaniei, nu a avut nici cea mai mica reactie de sprijin si presiune politica in favoarea Romaniei in aceasta perioada, nici macar la nivel declarativ, desi teoretic, Romania in acesta perioada este unul dintre piolonii principali ai stabilitatii si securitatii in Balcani, avand peste 1000 de kilometri de granita cu Ucraina, find si o tara riverana la Marea Neagra, alaturi de Polonia reprezentand si principala ruta de transport de armament, echipamente si ajutoare umanitare catre Ucraina, precum si ruta pentru emigrantii ucraineni, intrarea Romaniei in Schengen devenid in acest fel si o necesitate strategica pentru NATO si tarile Vestului care sunt implicate direct in sustinerea carambolului din Ucraina. Nu si’a pus nimeni intrebarea de ce SUA a tacut in aceasta chestiune si s’a facut ca nu o vede, desi, teoretic, era una importanta pentru strategia pe care o prezinta public? Mesajul ferm de sustinere a lui Macron pentru Romania inaintea votului final, l’a auzit cineva? Al lui Scholz? Al Ursulei? Al altor mari puteri „garante”?


Restul e gargara de mucava a „indignarii” unor functionarasi marunti si vremelnici ai marilor puteri.

Ce pierde Romania in afara Schengen

Am vazut peste tot intrebarea asta si asta este dovada ca romanii au fost tinuti in bezna in toti ani astia pentru a nu exista vreo revolta, obisnuiti find sa stea cu orele pe la cozile de la vame si aeroporturi, multumiti find ca nu mai au nevoie de vize. In realitatea insa cei 15 ani in care Romania a fost si ramas in afara Schengen a costa si costa Romania enorm, acesta find si motivul pentru care multe companii au ocolit si continua sa ocoleasca investitiile mari in Romania, pentru ca mari investitori nu isi permite sa piarda colosale sume de bani investind intr’o tara din afara Spatiului Schengen! Pe scurt, conform unor estimari, pierderile anuale ale Romaniei in afara Schengen se ridica la aproximativ 10 miliarde de euro/an, pierderi rezultate atat din timpul pierdut de transportatori in coloanele kilometrice la vami, cat si din taxele pe care Romania le’a putea incasa din comert si tranzitul de marfuri prin portul Constanta si porturile de pe Dunare si cai rutiere catre Europa Centrala si de Est, cu posibilitati mari de a suplini rutele clasice pentru pietele Vestului. In acest sens, Dragos Damian ( CEO, Terapia Cluj) a dat cateva exemple concludente intr’o opinie pentru stiripesurse.ro

Haideți să ne imaginăm că firma Frohe Weihnachten GmbH din Munchen comandă lampioane de Crăciun la firma 快乐假期有限公司* din Shanghai.

Transportator este compania tailandeză บริษัท คาล์ม ซีส์ จำกัด**.

Care are două variante de transport maritim către două porturi, ambele situate în Spațiul Schengen, iar de acolo lampioanele merg pe transport rutier.

Varianta 1

1. Shanghai – Hamburg distanță maritimă 12.277 mile nautice, timp de navigație = 51,2 zile (ports.com)

2. Timp de descărcare în port = 12 zile (decembrie 2022)

3. Hamburg – Munchen distanță rutieră 776 km timp de condus 0,5 zile, la medie de 70 km/h (distanțe.ro)

4. Total = 63,7 zile

5. Cost pentru container = 8000 $

Varianta 2

1. Shanghai – Constanța distanță maritimă 9465 mile nautice, timp de navigație = 39,5 zile (ports.com)

2. Timp de descărcare în port = 4 zile (noiembrie 2022)

3. Constanța – Munchen distanță rutieră 1706 km timp de condus 1 zi, la medie de 70 km /h (distanțe.ro)

4. Total = 44,5 zile

5. Cost per container = 6400 $

Este lesne de înțeles ce va alege firma tailandeza: chiar dacă varianta 2, via Constanța, îi aduce mai puțini bani pe transport, va putea face trei ture, deci în valoare absolută va câștigă mai mult decât în varianta 1, via Hamburg.

Opinie personala

Desi asta ar fi trebuie sa fie un dus rece si momentul ala de trezire de la vesnica adormire a constintei nationale, sunt sigur ca in realitate nu se va intampla absolut nimic, cu exceptia a doua-trei zile de boicot a cafelei la OMV si eventual un frame distribuit pe facebook sub stindardul #siEUboicotez! Cu exceptia ministrului de externe, Bogdan Aurescu, care probabil ca va fi nevoit sa’si dea demisia pentru a il salva pe Iohannis, nu cred ca vom vedea nici o alta demisie, la schimb primind schelalaiturile javrelor de pripas politruc si indemnuri de tipul populismului razboinic clasic, George Simion anuntand deja ca supapa eliberarii presiunii protestelor controlate, e pregatita pentru aia care vor sa dea cu ceva heit nationalist pe la Ambasada Austriei din Bucuresti. In rest nimeni n’a inteles nimic din toata tarasenia asta in afara de fiecare ce a vrut, pentru ca variante ale dezinformarii au fost lansate pentru toata lumea, motiv pentru care toti cred ca detin adevarul absolut.

In fapt adevarul e dincolo de tot ce vedem in scenata asta cu Schengen, in spatele ei find vorba despre nimic mai mult decat intelegeri intre marile puteri ce sunt detinute de sefi la lume si care probabil ca in momentele in care se desfasoara rascoala de pe feisbuc a romanilor, ei traseaza in liniste liniile granitelor de influenta pe aceleasi harti de altadata, harti pe care istoria nu le poate ignora, iar Romania, natural, nu se afla in zona de influenta a granitele unde a nazuit mereu si uneori chiar fortat istoria sa ajunga! Romania a fost, este si va ramane o tara blestemata a fi la granita imperiilor, imperii care azi si negociaza supravietuirea prin reasezarea lumii in granitele firesti, iar noi probabil ca vom reveni la cele pe care le stiam dupa ce aceste negocieri se vor fi incheiat, sau cel putin sa ne rugam sa fie asa, pentru ca neacceptarea asta a in Schengen a Romaniei s’ar putea sa ne fi facut un mare bine.

„Unguri ne urasc, austriecii ne dispretuiesc!” – Avram Iancu

21 de comentarii la „Romania nu a intrat in Schengen. Realitatea din spatele aruncarii vinei pe Austria via Rusia”

 1. Ai scris prea bine ṣi nu as mai avea de adaugat decat atat. Americanii au ṣi ei buba lor in cap cu vizele ṣi probabil au preferat sa taca pe tema asta. Da, poate e incurajator sa vedem totusi o anumita unitate a romanilor orbiti de patriotism. Nu c ne place sa fim umiliti, dar pâna nu fac ceva cei care conteaza, nimic nu se va schimba. Da Iohanis e principalul vinovat. De acord cu asta. Dar ce ne facem cu bestia PNL-PSD ? De asta cum scapam? Vorba cetateanului turmentat: ,,eu cu cine votez?” Pâna la urma a da vina cand pe rusi, cand pe americani nu e deloc constructiv. Loazele noaste se strecoara iar printr-un esec si reuşesc sa supravietuiasca. ?‍♀️

  Răspunde
  • Explicatia ta de bun simt cu privire la politica strutului facuta de americani, cade aici:

   ” Romania in acesta perioada este unul dintre piolonii principali ai stabilitatii si securitatii in Balcani, avand peste 1000 de kilometri de granita cu Ucraina, find si o tara riverana la Marea Neagra, alaturi de Polonia reprezentand si principala ruta de transport de armament, echipamente si ajutoare umanitare catre Ucraina, precum si ruta pentru emigrantii ucraineni, intrarea Romaniei in Schengen devenid in acest fel si o necesitate strategica pentru NATO si tarile Vestului care sunt implicate direct in sustinerea carambolului din Ucraina. Nu si’a pus nimeni intrebarea de ce SUA a tacut in aceasta chestiune si s’a facut ca nu o vede, desi, teoretic, era una importanta pentru strategia pe care o prezinta public!”

   Adica, find o situatie de razboi in care Romania e angajat direct de parteneriatul strategic cu USA, forta si greutatea pe care o are USA in Europa nu ar fi trebuit sa se impiedice de ciotul Austria, DACA, nu exista o intelegere intre Rusia si USA care sa imparta lucrurile pe harta atunci cand carambolul din Ucraina se va sfarsi, iar noi vom invata (din nou) dureroasa lectie alegerilor fara cap si fara minte, din zelul prostesc al slugilor la stapani, latrand mult prea agresiv si mult prea tare cand nu era cazul, scuipand prosteste unde maine s’ar putea sa lingem! Aici e baiul tarii asteia de cand lumea si pamantul si nu e de vina nimeni pentru ce ni’se intampla si nici pentru murele luate, decat noi ca noi ne’am pus capra si tot noi i’am invitt sa ne dea mure, multumindu’le la toti pentru onoarea asta!

   Ce facem cu monstruozitatea aia creata chiar de noi dupa ce am pus botul la toate diversiunile care au distrus tot ce mai era cat de cat politica si macar o aparenta alternativa? Sincer? Nu am nici un raspuns, fara o resetare de la zero, nu vad cale si aia nu stiu cine sau daca o poate face cineva!

   Răspunde
 2. Yankeii si-au creat un buffer in E Europa incepand din Baltica pana la M Neagra si au pus zid intre Ru si W Europa in materie de comert (sau ma rog, incearca). D-aia sprijinina tacit HU si PL, mai ales sa dea cu flit UE. Ca aia sunt in Schengen deja e doar o intamplare, noi si Bg nu vom intra never ever. Westul se va trezi cand apa pusa la fiert de americani va da in clocot. Deja relatiile DE cu SUA sunt (prin spate) cam naspa (vezi si asa-zisul puci de la Berlin, organizat de nemtalai ca sa priceapa iapa yankee). Deci ce avem noi acum: eine oiropa cu un nou zid, chiar doua, tati. Austria si Olanda au executat doar OZ/U chiar daca economic le e defavorabil. Toti am inghitit mure din State. Rusii s-au orientat spre zari mai calde din Orient si in Ukr si-au atins scopul. China ca la un semn (cica datorita revoltelor interne, muahahahaha) renunta la zero covid. Ha, ha, suntem in der kakao, nenica. Pentru TFLei, nici Maica Tereza nu ne-ar fi putut baga ieri in Schengen, chita ca zmecherii nostri de la butoane sunt cei mai gugustiuci din Europa dar si daca erau toti Titulesti, tot aia era. Nici Regina Maria cu toti nurii ei n-ar fi facut nici o budinca. Suntem prea mici si cu cas la gura. Poate nea Nicu, cu istetimea aia naturala de oltean smecher sa fi reusit vreun smen. Da’ #decat atat s-a putut. Scuzati incoerenta, imi trec prea multe acum prin cap si prea sunt multe legate, e greu sa tragi o concluzie clara si la obiect in doua vorbe. drinks

  Răspunde
 3. Furia mea a dat pe dinafara, satul find sa ma simt umilit de cate ori ies din tara si in loc sa ma duc cu colegii din alte tari linistit, eu ma asez umil la coada din aeroport alaturi de restul din afara UE, si va rog sa ma credeti ca o umilinta mai mare nici ca exista, colegii find nevoiti sa ma astepte de fiecare data pe aeroport pana cand reusesc si eu cu chiu, cu vai sa trec de controlul pasaportului ca ultimul milog! Domnilor, mie mi-a ajuns, ma simt si asa destul de umilit cand salariul noastre si ale bulgarilor sunt cele mai mici din compania asta multinationala, desi s-au straduit cat au putut sa tina secret lucrul asta, invariabil in timp si dupa cateva pahare colegii din tarile bogate s-au spart pana la urma si asa am aflat ca noi sutem platiti aproape la jumatate fata de ei, desi tot noi suntem sclavii de serviciu oriunde e nevoie de noi. Nu ma pricep la politica insa ca om simplu pot sa spun ca furia, sila si jena mea a ajuns la capat si nu doar a mea, iar sfidarea celor care ne conduc sfideaza orice minim bun simt, dovada find ca pur si simplu nu le pasa de noi si de frica nu stiu pentru ca noi tot timpul am stat cuminti si am inghitit tot ce au facut ei pe salariile alea grase. Ii vad pe astia pe facebook ca in loc sa se revolte impotriva nenorocitilor din politica de la noi ei se agita sa isi scoata banii din banci, sau sa nu mai alimenteze la omv, ma umfla rasul cand stiu ca pana luni le trece.

  Răspunde
  • Vlad, nu stiu ce sa zic, dar poate ca sunt si altii ca tine satui sa fie tratati ca cetateni de mana a doua si poate, printr’un miracol, ceva o sa inceapa sa se schimbe in tara asta cretina … altceva, sincer, nu stiu ce sa mai zic nici eu! smile

   Răspunde
 4. Planul e simplu .. încearcă securiștii mici și mari de câteva luni sa ne umple de furie patriotardă, prin toate mijloacele .. că deh, mâine sau poimâine ne trezim cu mobilizarea la ușă .. asta a fost o manevră parșivă, inițiată de americani prin nemți, și încheiată grandios și mârlănește ( premeditat) de austrieci .. niște politicieni clar au picat de pelicani, dar imposibil că niciun securist de la noi sa nu fi știut de manevră.. să nu punem botul deci, că nu a fost nicio clipă vorba despre Schengen..

  Răspunde
  • hi
   E posibil ca vacarii si rusii sa se fi inteles deja si noi ramanem fix in zona tampon. Claba s-a cam fasait, dupa cum se vede. Acum au gasit alti papagali de serviciu, he, he! Pana la urma dreaq stie, oricum noi am furat-o un pic. Poate doar pronia cereasca sa ne fi salvat ca poate intrati in Schengen, ne asteptau alte rahaturi la cotitura. Cum a zis un nene candva, parca PP Carp: Romania are prea mult noroc ca sa aiba nevoie si de politicieni.

   Răspunde
  • Corecta observatia ta, insa sunt semne ca prin „Deep state” se intampla lucruri, doua find cele mai importante:
   1. De Ziua Nationala, Iohannis a medaliat generali la greu din toate structurile cu o singura exceptie, SIE, fapt fara precedent;
   2. Murele luate cu Schengen in mare masura se datoreaza SIE pentru ca SIE sunt cei care ar fi trebuit sa anunte pelicanii ca nu e sansa de Schengen, dar dupa cum s’au ambalat si cat de siguri au fost, publicatiile pe unde au acoperiti find in prima linie a intretineri valvataiei, iar acum devine tot mai limpede ca informatiile venite de la SIE nu au corespuns intocmai cu realitatea, ba dimpotriva;

   Concluzie: In spatele culiselor se intampla lucruri in perioada asta, dar deocamdata e greu de vazut ceva printre fumigene.

   Răspunde
   • Pai normal că au picat de papagali politicienii noștri .. stăteam noi așa, ca porcul în nămol, și apar unii pe la UE și ne iau ca din oală – bah, voi nu mai vreți în Schengen anul ăsta ? Că avem la ofertă, și trebuie să-i băgăm și pe croați, printre altele .. ăștia fuseră nemții.. politicienii noștri imbecili imediat au sărit, mai ales că era rostul să-și mai umfle ficații cu veșnica noastră recunoștință .. când draku au mai venit vreunii să ne ofere ceva, așa, de sanchi ? Circ, șampanie, artificii, parade sub arcul de triumf, toate erau deja planificate, chiar și plătite.. când să desfacem șampania, un land german deghizat în stat, se trezește din cămară și ne trântește bariera peste bot, și cu înjurăturile de hangiu deranjat de bețivi.. dacă nici asta nu e pusă cu mâna, nu știu ce-ar mai fi..

    Răspunde
    • Germania ar fi vrut Schengen pentru Romania, interesul e mutatea de capacitatii de productie pe aici unde exista gaze si curent ieftin, plus mana de munca ieftina, Ungaria find pana acum prima optiune. Partea proasta e ca toti le’o trag la greu la nemti, americanii mai ales, faza cu puciul nefind deloc o banala intamplare si nici ceva atat de simplu cum pare.

     Răspunde
     • Așa aș fi vrut să cred și eu, dar cine conduce Germania acum, nu are nicio legătură cu interesele Germaniei .. oricât de imbecili ar fi nemții, nu aveau cum să nu știe că văru austriac va face pe nebunul .. repet, propunerea a venit dinspre UE, unde toți șefii sunt de-ai lor .. dacă tu inviți un prieten la masă acasă la tine, și nevasta ți-l ia la trei păzește când sună omul la ușă, nu vreau sa mă gândesc ce scandal ar ieși dacă nu ai făcut invitația doar să-ți bați joc de omul ăla.. că pentru nemți nu există niciun avantaj, dimpotrivă, nu mă surprinde, nu au zis nimic când conductele alea au sărit în aer, ba au mai trimis niște armament Ucrainei ..

     • Pai eu ce ziceam oare cu tantativa aia de puci?! smile Se intampla lucruri si acolo, atat ca nu sunt vizibile si sunt sigur ca nu aia de l’au pus la cale nu erau nici pe departe o mana de cretini! smile

     • Nu știu ce să zic cu puciul, cu trei pușcoace și un nobil scăpătat de 79 de ani, nu dai lovitură de stat nici în insulele Galapagos.. dar cineva vrea să mențină viitoarea carne de tun in stare de isterie patriotardă.. mă uit la polaci – o țin langa cu miile de miliarde despăgubire de război de la nemți.. îi vor obține când mă voi întoarce eu din turneu de golf pe lună.. dar polacul de rând se excită și vrea să se ia de gât cu oricine, că vorba aia, e victima nevinovată a istoriei .. cam așa și cu noi, ne aducem aminte de toți care ne-au omorât capra in ultimele 2000 de ani ..

 5. Acuma eu nu ma-nnebunesc dupa nenea asta dar, pour la bonne bouche. Faptul ca Andronic si Curea au sarit in podcast la gatul Austriei, imi spune ca e clar ca snitzelii sunt doar o unealta si ordinele de zi sunt venite de peste garla. Daca stie cineva vreun moment din Istorie cand vacarii n-au scos pistolu’ cand lumea era linistita si-si traia amaru sau bucuria, dupa cum se brodea la fiecare, sa-mi spuna si mie!
  PS Andronic de ineca de indignare, sanchi, era chiar comic. Merita sa va uitati cateva minute la comedia aia. Doamne, mare ti-e gradina!

  Răspunde
  • Gusa nu face decat sa confirme o parte a teoriei mele, eu mergand mai departe si am pus in discutie o posibila intelegere cu Rusia, acum probabil trasandu’se liniile pentru viitoarelor granite ale sferelor de interese de pe la inceputurile anilor ’90.

   Răspunde
   • Scuze, credeam ca am calcat pe bec la matale referitor la politica redactionala a site-ului. Ultimele doua comenturi (doar unu’ ca p-al doilea l-am ras) la asta se refera. hi

    Răspunde
    • Intrarse in moderare pentru ca avea un link extern si s’a activat automat protectia antispam. Se mai intampla, de obicei observ asta si il aprob manual cand il gasesc. smile

     Răspunde
 6. M-am mai gandit la o chestie. Soarta RO in Schengen a fost pecetluita de Maidanul din 2014. Ce a fost acolo, care au fost consecintele si unde s-a ajuns acum iar se stie.
  -Cine a dorit ruperea cailor de transport a resurselor rusesti ieftine catre Germania, care e de fapt UE si fracturarea Europei in cel putin doua blocuri antagoniste? Oare cine e pompierul piroman, ca intotdeauna?
  -Acum, in plina iarna, in urma nenumaratelor „victorii” ale ucrainenilor asupra rusilor, se va revarsa un numar imens de refugiati din aceasta tara spre restul Europei. Cum polacii s-au cam sastisit iar ungurii joaca mereu la rupere, fiind amandoua tari Schengen, daca RO ar fi fost in acest spatiu, drumul amaratilor si al mai putin amaratilor din Ukr ar fi fost RO -Viena sau RO-Paris sau RO-Berlin, etc ca o plimbare prin parc. Prin neprimirea RO in Schengen, acesti oameni vor fi blocati la noi, spre bucuria noastra, care ii vom omeni asa cum se cuvine, cum am facut-o si pana acum, din saracia noastra endemica pardon . Nu e vorba de aia care vin din Orient, aia sunt welcome refugees, e vorba de ucraineni de care se teme vestul din motive mai mult decat evidente. Austria si Olanda au fost doar niste scule, unelte, papusarii ne-au tras-o ca la Verdun, fiindca nu vedem la mai mult de un metru in fata ochilor. Nu-i iau apararea lui KWI dar bajetii din SIE trebuiau sa stie, era datorie de serviciu. Ori au tacut complice, ori sunt praf. drinks
  PS Aceasta blocare o vad ca un raspuns al nemtilor la miscarile americanilor. Se pune de mamaliga in Germania vs USA. Deocamdata prin proxy, cu aceeasi moneda. Beware!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura