Rosia Montana

Bogatia pamantului a fost mereu blestem pentru locurile si oameni carora le erau date, deoarece mereu le’au ravinit altii ce au venit sa le ia calcand pe munti de cadavre. Din istorie stim ca tot aurul a fost acela care a dus la invadarea Daciei, iar nefericirea face ca mai sunt locuri in tara asta unde aurul este si acum cel care va aduce blestem acelor locuri. Un exemplu este Rosia Montana, ce pare o poveste fara sfarsit intre cei ce vor sa il fure din pamanturile caror apartine si cei ce vor sa il apere si pastreze. Nu cred ca va mai ramane multa vreme in acele pamanturi, mai ales ca acum, subit si dintr’o data, cel mai mare sprijin pentru realizarea exploatari vine din partea celui care prin functia ce o ocupa fraudulos de ani de zile, ar trebui ca sa apere acele resurse si sa le protejeze pentru a le lasa mostenire celor ce vor veni dupa noi, la fel cum ne’au ramas si noua. Dar ce sa te astepti de la un presedinte slugarnic, ce ar fi in stare sa vanda pe nimic si tot ce a mai ramas din tarisoara asta, batuta parca de Dumnezeu si oameni. As spune ca nu ma intereseaza acest proiect de exploatare atata vreme cat in urma lui, nu s’ar distruge istorie si muntii nostrii nu ar deveni mormane imense de steril plin cu cianuri, cu care apoi vom ramane sa ne spalam pe cap, aurul ce l’am obtine in urma exploatarii neputand sa plateasca niciodata distrugerilor ce raman in urma sa. Nu am inteles nici eu, cum nici cei mai invatati si cititi ca mine nu au inteles de unde dintr’o data atata interes al acestui presedinte jucator … cine se afla defapt in spatele presiunilor si cine are cu adevarat de castigat din asta, mai ales cand insasi Isarescu declara acum cateva zile ca BNR nu are nevoie de aur in rezerva sa, iar aurul ce l’am castiga din exploatare ne este inutil in aceste momente! De ce oare, trebuie sa il scoatem noi din pamanturile noastre pentru a salva un alt imperiu dupa cel roman (aurul din Dacia fiind cel care a mai oferit o amanare de cateva sute de ani, a prabusiri iminente a imperiului roman) iar noi sa ramanem la fel de saraci ca si pana acum, ba chiar mai rau, ca odata exploatate si ultimele rezerve ce le mai avem, de data aceasta chiar ramanem fara nimic!

Dincolo de discursurile populiste, dincolo de povestile lui Basescu, dincolo de promisiunile cu locuri de munca pentru oamenii din zona si dincolo de aberatiile imbogatirii noastre, cei cu mai mult de doi neuroni si inteligenta de nevertebrata iau atitudine si incearca sa impiedice salvarea si imbogatirea altora cu ceia ce ne’a ramas mostenire din ce ne’a dat Dumnezeu. Imi este teama doar de faptul ca, asa cum s’a vandut totul pe nimic pana acum, nici Rosia Montana nu va avea o alta sansa mai buna! Aurul de acolo, va ajunge pe mana celor care il vor lua cu orice pret, iar noi ne vom alege ca si pana acum, cu praful cianuric de pe toba si munti sterpi!

As ruga pe cineva sa salveze Rosia Montana, dar imi dau seama ca nu am pe cine din momentul in care cel care ne conduce destinele, este chiar cel care o condamna la moarte ca o ultima mare realizare a mandatelor ce le’a avut!

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...