Si totusi … sunt fascinat de lumea araba!

Rog serviciile sa ma ia in atentia lor, si pe Cilos sa ma parasca ca am cartelea GSM prepay fara indentitate, cumparata dintr’o benzinarie acum cativa ani pentru ca mi’se dusese dracu cardul de depozit ce nu era nici ala pe numele meu, si nu imi ajungeau aia 15 lei cash din buzunar pentru mai mult, desi singurele bombe pe care te trag la greu sunt alea de dupa o fasole la ciaun….

Cu creditul de pe ea am sunat un pretin sa faca un pustiu de bine si sa vina cu banii ce nu ii aveam cash sa platesc plinul, mandru fiind ca ii am pe cardul ce nu mergea din motive tehnice. De atunci am aruncat cardul ala, dar am pastrat cartela prepay … tot aia pe care aia unii ma suna si ma gasesc, altii ma suna dar nu reusesc, deh …

Ei bine DA, ma recunosc vinovat! Sunt fascinat de lumea araba! De cultura lor care ne’au revolutionat si noua stiinte ca medicina sau matematica, sunt fascinat de arta lor culinara care ne’a imbogatit si noua cultura unei mancari cu gusturi necunoscute, sunt fascinat de istoria si cultura lor care ne’a completat’o pe a noastra. Sunt fascinat de istorie si aportul lor la scrierea ei. Nu inteleg radicalismul si nici o forma de extremism, insa le respect religia ca cea de’a doua religia a lumii si chiar daca nu ar fi asa, tot as respecta’o ca dreptul de a crede sau trai cum vor. Le respect obiceiurile si invataturile. Le respect felul de a fi ca si ei l’au respectat pe al meu. Imi e dor de restaurantul turcului din Cernavoda, de caldura, respectul si mancarea lui Dumnezeiasca.

Nu, nu am motive sa urasc lumea araba pentru radicalismul ce nu isi are locul acolo, cum nu pot zice ca urasc nici Germania pentru nazismul din anii ’40! Asa as putea spune ca toti nemtii sunt nazisti … e oare corect sa fac asemenea generalizari cand am avut sansa de a cunoaste si nemti care poate erau mai altuisti ca mine?!

Oameni buni, nu am motive reale sa urasc pe nimeni, mai ales generalizand! Nu sunt de partea nimanui, cum nici impotriva! Aduceti’va aminte cum sunt tratati semenii vostrii, rudele voastre pe dincolo pentru ca generalizat suntem socotiti toti la gramada ca tigani ciorditori, cersetori, proxeneti, lenesi, etc …. acum cum vi’se pare viata privita asa? E mai roz?

Nu cred in idealisme si nici in dictonuri fara esenta, dar …

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...