Singuratatea alergatorului de cursa lunga : 5 luni, 88 kg si…guta!

Ei da, au trecut 5 luni! 5 luni de alergat, gimnastica, febre musculare si dieta! De 2 luni urmez o dieta retata proprie: fara paine, fara grasimi, dulciuri din cand in cand si atunci moderat – ciocolata neagra – , fara alcool si fara carne, cu exceptia pestelui.

Am scazut la 88 kg. Am ajuns sa alerg 1 km in 5:50 min. Am alergat intr-o zi 23 km.

Dar nu numai dorinta de a slabi si de a incepe usor-usor sa performez m-a facut sa urmez o dieta hipocalorica si mai saraca in proteina animal.

Nu v-am spus, dar acum va revelez: sufar de boala regilor – guta.

Guta este o boala cumplita. In esenta nu elimini acidul uric din sange. Acesta cristalizeaza si se depune pe articulatii si oase. Criza de guta este insotita de dureri groaznice, in special la degetele picioarelor. Mai jos picior afectat de guta, mai ales articulatia degetului mare.

275 din 100.000, atatia oameni fac guta, in special barbatii,  si mai ales mancatorii de carne de animale tinere si organe.

Se pare ca in Balcani ar exista si o cauza genetica a bolilor de rinichi – si guta tot o boala a rinichilor este – datorita faptului ca ne tragem multi din neamuri de pastori de animale, caz concret fiind eu, care ma trag din familii provenite din zone montane crescatori de animale.

Un cunoscut actor, James Belushi, de origine albaneza, este suferind de guta si a participat la campanii de constientizare a adultilor in a isi testa nivelul de acid uric pentru a diagnostica devreme boala.

Asa ca nu ma lupt doar cu kilele, ma lupt de fapt sa redevin cat de cat sanatos si sa traiesc. E o lupta de la care nimeni nu ar trebui sa lipseasca.

Urmatoare data: Maratonul International Bucuresti – primul meu concurs official!

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

7 Responses

 1. Vasile says:
 2. Ciprian Lospa says:

  Ai gusturi la oja, nu gluma! laugh

 3. ice4you® says:

  Parca l’ar fi prins mai bine un roz totusi. laugh

 4. Vasile says:

  Oameni seriosi, atat aveti de comentat, culoarea la oja

 5. radu says:

  Nu am poze sa va arat cum arata al meu asta toamna, mai umflat ca asta, sau al tatei, care era triplu ca dimensiuni in zona degetului mare, avea dureri si cand suflai pe picior.
  Ce ar fi sa va duceti voi sa va faceti analize si sa cereti si acid uric in sange, s-ar putea sa va aveti surprize!

 6. jules says:

  Mai, 88 KG daca ai acum, asta inseamna ca mai ai putin si ma ajungi smile
  Eu pe acolo ma invirt, insa de ceva vreme nu prea ma alimentez chiar decent si am slabit de nu ma vad. Nu am gasit nici un cantar sa ma caut acum. Dar cred ca bat spre 80 kg.
  Oricum, felicitari! Mai ramane sa scapi de guta si ala esti smile Hai ca cine stie, poate apare vreun tratament.

 7. Stefan says:

  Sunt impresionat de performanta atinsa de tine, mai ales ca suferi si tu de guta, si iti marturisesc ca in aceeasi situatie ma aflu si eu!. Am inceput sa alerg pe la 43 de ani pe un fond de guta cu gandul ca voi mai slabi (am pornit de la 112 kg) si usor, usor, si cu o dieta hipocalorica (de influenta mediteraneeana) am reusit sa scap de steatoza si mai ales am descoperit lumea frumoasa a alergatorilor amatori, cu participari frumoase la diferite competii de alergare, la inceput cros, iar mai apoi semi-maraton. Felicitari!