Stima noastra si mandria, DNA IN ROMANIA|#rezist de la plenara pana la manifestatia populara

Dupa ce ne’am bucurat de plenara de partid de la DNA , in urma careia am propus o noua zi nationala, a venit si mult asteptata manifestatie populara in care tovarasi (ne)muncii si corporatisti la un loc au iesit pentru a isi manifesta stima si mandria pentru maretele realizari. Din mijlocul manifestatiilor de bucurie, multumita tovarasului nostru din teren, Cristian Niculescu, avem parte si de aceasta data (ca si in alte dati si dati) de o transmisiune in direct, dar mai ales in reluare, n’Joy …

Fu și mitingul de susținere a DNA. 3500 de tefeliști cu toții, unii colegi de pe câmpiile presei iar au văzut dublu. I-am evaluat simplu. Întâi am numărat câți oameni trec prin fața mea într-un minut. Se mișcau încet, la pas de promenadă, deci n-a fost greu să număr. Cam 300 persoane/minut, eroare plus/minus 10%. Apoi am cronometrat în câte minute a trecut coloana, cap-coadă: 10 min.30 sec. Deci 3150 inși și am rotunjit cifra în sus, considerând ce s-a mai adăugat pe drum, dar ținând seama și de cele vreo 3-4 goluri dintre rânduri. Numărătoarea am făcut-o la Universitate. Tot acolo se produce și un moment penibil. Coloana se oprește pentru un moment de reculegere în memoria celor căzuți în decembrie 89. Un disperat cu șapcă și șuvițe blonde năclăite, care a dirijat permanent coloana, țipă în megafon la tefeliști, ca să îngenuncheze. Primele rânduri se execută, ăia mai din spate n-au auzit sau n-au vrut. Faimosul personaj în haine de călugăr, care cară o cruce-n spinare la fiecare miting, rămâne-n picioare și zice tare: ”Nu vrei să facem și flotări?” La un moment dat blondul bălmăjește că și el a fost victimă în 89, la Universitate. Același călugăr i-o trântește imediat: ”Da, și ți-a trecut!” Deci, vreau să zic că în primele rânduri ale mitingului a fost o bășcălie a ăstora de păreau mai profesioniști așa, în ale adunărilor publice, că s-a dus naibii toată solemnitatea momentului.


În rest, băieții cu megafoanele și-au făcut treaba, au dat tonul la lozinci prin rotație, pe tot traseul dintre piețele Victoriei și Constituției, via Unirii. Polițiștii au blocat circulația pe traseul marșului, desigur. Mai e nevoie să spun că marșul n-a fost autorizat și că trebuia, cu atât mai mult cu cât implica blocarea sau devierea traficului? Dealtfel șoferii din trafic n-au mai claxonat din solidaritate, semn că le-a ajuns și lor cu mitingurile. Taximetriștii chiar erau destul de nervoși.
În fine, pe la Izvor se strigă ”Parlament de hoți, la pușcărie toți” – deci și USR, pe care mulți or fi votat-o, ăia care-au fost la vot. Apoi coloana o ia spre Berzei și apoi dreapta pe Știrbei Vodă. Ajungem la DNA, unde mai multe segmente de coloană staționează pe rând și prestează omagiu: ”DNA, nu ceda, noi suntem de partea ta!” Și ceva mai timid: ”Codruța, te iubim!” Din fericire, versul 2 nu l-a strigat nimeni, ăla cu rima ”nu găsim”. După plecarea de la sediul anticorupției naționale, TFL și-au amintit și cine e vinovatul: ”CCR și PSD, aceeași mizerie!”.

Tărășenia se termină de unde a plecat, în Victoriei, cu ”Jandarmeria, jos pălăria!” și imnul național intonat cu voce stinsă, după atâtea scandări de bine pentru DNA. Am profitat de ocazie ca să-i întreb pe câțiva de ce e DNA în pericol și dacă știu cu ce se ocupă Curtea Constituțională. Răspunsuri: Dragnea vrea să desființeze DNA, doamna Kovesi trebuie sprijinită, PSD vrea să preia DNA și să pună un om de-al lor, nu trebuie să-i lăsăm, CCR n-are voie să spună DNA ce să facă, CCR e pesedistă, e ciumă roșie, ce dacă păzește Constituția, o păzește pentru pesediști, ăia care violează Constituția zilnic, să se schimbe Constituția și să lase DNA în pace, pentru că doamna Codruța ne poate salva, etc, șamd… ba p-ai mamii lor… am renunțat să mai întreb după 5-6 persoane. Oricum nu mai erau interesați de întrebările mele, se întrebau între ei: data viitoare pentru ce mai venim?

Sursa.

Pe aceasta cale, doresc sa ii multumesc si tovarasului Intrigat pentru vigilenta informatiilor oferite!

Tovarasi, tara este pe maini bune, tineretul UTC’ist TFL’ist are grija de viitorul tarii noastre!     

 

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

9 Responses

 1. cerevel says:

  Imi permit o sugestie. Viitorul miting sa fie contra televiziunilor. S-ar putea opri in fata la Digi sa cante si danseze Hora unirii iar la Romania Tv, condusi de Rares Bogdan infasurat in drapelul national, sa cante imnul dupa care coloana ar lua la rand celelalte televiziuni neprietene unde sa injure de mama, Dumnezeu si sfinti. Cred ca ar trebui readus in prim plan sloganul :”Ati mintit poporul cu televizorul”.

 2. Intrigat says:

  Well, well, well…păi Floricica Dansatoarea de la Cotroceni pe care-o pomenea lingându-şi buzele domnul Ecler Pleşu e nimic pe lângă Petru Pustnicul de la Victoriei, propovăduitor al cruciadei şi contrabandist amator după câte zicea el…Pe-ăsta nu-l vede Liicheanu să-i numere dinții, eh?

 3. Vasile says:

  Cica au fost 7000, nu stiu cum ati numarat?! Fiti mai atenti altadata

 4. ice4you® says:

  Vasile, Vasile … tot cu intriga tot cu intriga?! laugh A explicat omul metoda:

  “Întâi am numărat câți oameni trec prin fața mea într-un minut. Se mișcau încet, la pas de promenadă, deci n-a fost greu să număr. Cam 300 persoane/minut, eroare plus/minus 10%. Apoi am cronometrat în câte minute a trecut coloana, cap-coadă: 10 min.30 sec. Deci 3150 inși și am rotunjit cifra în sus, considerând ce s-a mai adăugat pe drum, dar ținând seama și de cele vreo 3-4 goluri dintre rânduri. Numărătoarea am făcut-o la Universitate.”

  Ailalti ce au zis, dupa ce metoda au numarat? A la Pristanda sau Anastase? laugh

  @Cervel: de ascord cu tine! laugh

  @Intrigat: ete na! Aici avem de a face cu un mars al intelectualilor … cu cruci sau fara … laugh

 5. Vasile says:

  Ailalti au facut o “scanare termografica” din satelit, e foarte precisa si poate detecta pierderile de caldura

 6. ice4you® says:

  Deci erau defapt 7000, dar se tineau in brate.

 7. Vasile says:

  Posibil, copii se tin in brate si catei in lesa, dar trebuie numarati separat

 8. ice4you® says:

  Ca tot vorbim de numaratori pe aici, am si eu o intrebare: asta unde numara, la bilantul DNA sau bilantul Parchetului General?

 9. Vasile says:

  Rahat cu apa rece, nu ma bag pe Ardeal ca devin nationalist, laugh prefer sa numar valurile in Caraibe