WhatsApp recunoaste ca guvernele pot urmarii conversatiile, in ciuda criptarii

Conform unui document publicat de echipa de securitate a META (proprietarul WhatsApp), acestia recunosc in premiera ca in ciuda criptarii avansate, datorita unei vulnerabilitati ale aplicatiei, agentiile guvernamentale pot urmarii aceste conversatii, explicand modul prin care guvernele pot monitoriza cand si unde au loc comunicatiile criptate, folosindu’se pentru asta de accesul la infrastructura nationala de internet. Acest tip de supraveghere permite trasarea directiilor in care sunt schimbate mesajele criptate si pot duce pana la identificarea utilizatorilor dupa adresa conexiunii fixe sau dispozitivul mobil de pe care acceseaza internetul.

Tehnologia de criptare ofera doar o protectie partiala

„Chiar și presupunând că criptarea WhatsApp este indestructibilă, atacurile continue de colectare și corelare ar încălca modelul nostru de confidențialitate intenționat.”

se arata in documentul META.

Vulnerabilitatea se bazează pe analiza traficului de internet

Acesta  tehnica de monitorizare a retelei veche de zeci de ani se bazeaza pe supravegherea masiva a traficului de internet la scara nationala. Documentul arata ca WhatsApp nu este singura platforma de mesagerie care are acesta vulnerabilitate ce conspirationistii ar considera’o a fi mai degraba un backdoor guvernamental.

„WhatsApp ar trebui să atenueze exploatarea continuă a vulnerabilităților de analiză a traficului care le permit statelor naționale să determine cine vorbește cu cine. Utilizatorii noștri expuși riscului au nevoie de protecție robustă și viabilă împotriva analizei traficului.”

se mai arata in documentul echipei de securitate a META.

Si asa, a mai murit o „conspiratie”

In concluzie, odata cu aceasta dezvaluire a echipei de securitate a META, daca tineti la viata voastra privata, luati in considerare alte aplicatii de mesagerie, Signal sau Telegram find doua alternative mult mai bune din punctul asta de vedere.

9 comentarii la „WhatsApp recunoaste ca guvernele pot urmarii conversatiile, in ciuda criptarii”

 1. Există o soluție mult mai eficientă, Ice.. să ne deșteptăm draku în proporție mai mare un pic, și să ne doară în cur de imbecilii care ne urmăresc – cine se ocupă de așa ceva, în mare proporție e un imbecil .. da, pot controla pozițiile de putere dintr-un stat, dar putem să limităm interferența statului în viața noastră .. nici securiștii lui Ceaușescu nu prea aveau ce face când oamenii cu niște neuroni și o meserie adevărată înjurau sistemul .. puterea statului paralel se bazează pe atârnători , impostori și escroci.. faptul că suntem călcați pe cap așa ușor spune cam care este procentul de atârnători, impostori și escroci de la noi..

  Răspunde
  • @cola,
   „…faptul că suntem călcați pe cap așa ușor spune cam care este procentul de atârnători, impostori și escroci de la noi…” aici te înșeli, cu toată dragostea, repet te înșeli. Suntem prizonierii lor fiindcă selecția decidenților care chiar contează( din zona publică si din cea privată) o face ei, secureii, pe criterii kakistocratice.
   Am ajuns ca atunci când în cotidian, călcăm într-un căcat, din el să strălucească tresele câte unui gradat.
   E o întreagă cultură instituțională pe care au dezvoltat-o foștii securiști care au educat și ridicat actualii sri-iști, sie-iști etc.
   Pare a fi o glumă ce-ți voi povesti. Acum câtiva ani m-am ciocnit profesional de-un securici activ, în exercițiu foncției care avea același nume de familie cu un alt securici pe care-l întâlnisem în perioada studenției, era securiciul pe care-l freca grija de relațiile noastre cu studenții străini. Un imbecil sinistru.
   Pe aproximativ tânărul securici, l-am întrebat dacă e rudă cu cel din studenția mea. Mi-a răspuns cu fața radiind de mândrie că da, era a treia generați pe linie directă din familia lui. ba chiar dacă el era pe piața structurilor la intern, văru-su, era la extern, exportat legendat ca om de media și naturalizat pe un alt continent.
   Ce ți-am povestit e un fapt banal, deloc singular in rândul acestor structuri. Structurile au devenit caste. Aici e marea problemă.
   Vom scăpa de ei când structurile vor imploda. Iar implozia va fi provocată de către sistemul de selecție kakistocrat pe care-l practică. E un fenomen de durată, dar dacă este declanșat, nu va mai putea fi oprit din interiorul structurii.
   Problema reală este cine le va lua locul, cum vor fi selectați, cât și cine îi va forma profesional pe înlocuitorii lor.
   hi

   Răspunde
   • @Cola, de ceva vreme deja, cam aia fac si eu! A inceput sa mi’se cam rupa, ca tot ce am, am pe munca mea, nu’s sclav la nime si in niciun caz la astia!

    @WTF, buna povestea ta, pe la noi pana si securismul se lasa mostenire! laugh

    Răspunde
   • Știu ce zici, că am întâlnit și eu .. s-a întâmplat ca în câteva ocazii să mă intersectez cu unii din branșa asta, nu neapărat și doar sri, că sunt destule structuri în zona asta.. au încercat în câteva ocazii să avantajeze pe unii în defavoarea altora .. banul, firește.. atâta că, eu fiind un om tehnic și mai puțin om de afaceri, nu m-am stresat deloc, deși m-am enervat, în câteva ocazii m-am extras din proiecte care miroseau a servicii, iar în alte ocazii m-am ținut tare și le-am zis în față pe cine vor sa avantajeze, și că mizeriile astea nu le înghit, și poate surprinzător pentru unii, s-au lăsat păgubași.. firește, depinde și de sumele în joc, și de faptul că nu m-am întins niciodată dincolo de propriile competențe, și că sunt mai catolic decât papa vis a vis de munca mea .. una peste alta, frica noastră îi face pe ei sa creadă că sunt tari, deștepți și peste lege ..

    Răspunde
    • Frică? Au trecut cîteva decenii de când am obosit să mă mai tem… apoi ce să zic… am avut parte de câteva evenimente după care ierarhia priorităților în viața mea s-a schimbat. Nu știu dacă în bine sau în rău, e doar altfel decât a fost.
     Apoi, involuntar prin natura profesiei am fost martor la foarte multe acțiuni eșuate ale divizilor de zgomot și lumini a unor structuri de forță. I-am văzut dezorientați și temători când derularea evenimentelor era alta decât direcția preconizată în planul lor de măsuri, oricare ar fi fost acelea.

     În ce ne privește compromisul făcut cu ei, absolut de fiecare dată va fi în defavoarea noastră.

     Răspunde
 2. #Traduceri pe digitalizare și spioneală a la Zukă #progresnenecesămai #ion
  Postare remisă de feisbuk: “ Priscilla și Lisa Marie poftă bună” . Poza era cu cele două, mama și o Lisa bebe, în piscină. Que? crazy Comentariul original: “ Priscilla și Lisa Marie enjoy”
  Ce mai poți să spui? Poftă bună! pardon #osăfiefun #telefonulfărăfir #esuficientunprost #atențiecadsateliți

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura