A luat „foc” si Turcia|Lovitura esuata de stat

 

Multe date nu sunt la acest moment, insa din cate se pare in Turcia a avut loc o tentativa de lovitura de stat, armata fiind mobilizata pe strazi in tandem cu instituirea Legii Martiale …

Legea marțială este un sistem legal care este folosit (de obicei după un anunț oficial) atunci când o autoritate militară preia controlul în locul administrației civile obișnuite.

De obicei legea marțială suprimă unele dintre drepturile individuale ale cetățenilor, limitează durata unui proces, și prevede pedepse mai dure decât în mod obișnuit. În multe țări unele infracțiuni se pedepsesc cu moartea, chiar dacă legea obișnuită nu conține pedeapsa capitală.

Sursa: wikipedia.org

In actualul context in care Europa se confrunta cu un terorism atipic si extrem de violent in acelasi timp, plus problemele cauzate de Brexit si alte belele, o destabilizare a Turciei in acest moment poate avea efecte nebanuite si cu repercursiuni foarte grave luand in calcul doar faptu ca in acest moment Turcia joaca un rol extrem de important ca si „gardian” al granitelor NATO si un important tampon pentru emigratia din Siria si nu numai.

Pe final mai pot spune doar atat: a inebunit lumea! Clar e ca … nu ne mai facem bine!

4 comentarii la „A luat „foc” si Turcia|Lovitura esuata de stat”

 1. Ce se intampla in Turcia e rezultatul politicii dictatoriale a lui Erdogan si nimic mai mult. Orice tara Europeana ajunge sa fie condusa de un astfel de tiran o sa sfarseasca la fel. Doar in America de Sud, Africa si Asia se mai poate impune dictatura. In Europa deja e imposibil pe termen lung…

  Răspunde
 2. ce intelegem ‘noi europenii’ prin democratie nu are mare relevanta si substanta pentru alte zone si culturi .. asa dictator cum e prezentat de unii (ca sa nu mai pomenesc de putin la rusi), erdogan se bucura de un real sprijin popular .. deci e mai democrat regimul de acolo, comparativ cu mult laudata UE unde ne ferim ca draku de tamaie de un referendum..

  Răspunde
 3. Ce am vazut, draga Cola, este ceva normal la turci. Armata este garantul legal! al laicitatii statului. Asta e de la Ataturk incoace – a fost un nene care a killerit in masa si el, dar e taticul lor – si ori de cate ori politicienii au luat-o razna armata a sarit imediat la gatul lor. Acum au esuat, dar asta pentru ca doar o parte dintre militari s-au raliat. Sa avem putina rabdare, inca doua trei atentate, inca vreo doua trei atacuri tzapene ale kurzilor, plus inevitabila represiune, e o chestiune de luni de zile pana vom avea o noua lovitura militara, care nu va mai face graselile astora!

  Răspunde
 4. armata in orice loc normal la cap trebuie sa se ocupe cu independenta statului care o intretine si o plateste.. asta cu garantul ‘laicitatii statului’ suna ca draku, identic cu binomul garant al ‘statului de drept’ .. oricat de dictator este erdogan (si este), a avut cateva exprimari absolut corecte si coerente asupra evenimentului : 1. tancurile nu sunt ale armatei, ci ale statului care a platit pentru ele 2. este vorba de o rascoala, avand in vedere cele spuse mai sus. Suna al naiba de similar cu zicerea udrei (ignorand orice alte consideratii asupra emitentei) – cine are catusele, conduce tara.. Cum ar fi ca cei care lucreaza cu materiale nucleare sa santajeze si sa calareasca o tara cu amenintare nucleara, sau biochimistii cu amenintari biologice si chimice .. cumva s-ar chema terorism ?

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura