Cand ai folosit ultima oara un telefon public?


Candva erau unele dintre cele mai utilizate metode de a suna pe cineva cu ajutorul unor monede, mai ales in epoca in care pana si telefonul fix de acasa era un lux. Erau asa de utilizate inca oricat de greu ar parea de crezut, uneori se formau cozi la ele, ba chiar devenisera si locuri socializare si de intalnire. laugh

Ulterior, desi aparusera telefoanele mobile, s’au introdus cele cu cartele prepay care au avut succes in vreme in care sunatul de pe mobil pe fix era un lux pentru cei mai multi. Era de preferat sa iti cumperi o cartela de telefonie fixa care avea o valabilitate mare (2 ani parca) si sa suni de pe ea decat de pe mobil. Imi aduc aminte ca si eu aveam asa ceva si o purtam dupa mine. Treptat insa odata cu introducerea de minute nationale, aceste telefoane publice au inceput sa fie date uitarii de toata lumea. Eu ultima oara imi aduc aminte ca am folosit un asemenea telefon acum vreo 10 ani cand am sunat la RAR sa imi fac o programare pentru inmatricularea uneia dintre masini. De atunci … nu imi mai amintesc sa mai fi sunat de pe un asemenea telefon si nici nu am mai vazut pe undeva cartele desi multe telefoane, mai ales cele de prin institutiile publice, le’am vazut a fi inca functionale.

Deci … cand ai folosit ultima oara asa ceva?

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

3 Responses

 1. Marius Cucu says:

  Nu-mi mai amintesc de asta… Au existat?! laugh

 2. Radu says:

  cred ca prin 2004…dar nu sunt sigur

 3. ice4you® says:

  Aoleu Marius, mai ziceai tu de Lospa una alta. laugh

  Radule, cred ca esti tot pe acolo cand l’am folosit si eu ultima oara.