Cum te numesti atunci cand, roman fiind, incerci si reusesti indirect sa subminezi economic tara ta?

Sunt momente in care e mai bine sa nu scrii/zici prea multe si sa ii lasi pe altii sa vorbeasca. Eh, acum e unul dintre momentele alea, cititi doar si faceti’va timp si pentru video-clipul de la finalul postarii:

Vasalii politici au transformat România într-o colonie!

Aseară, am fost invitat (din greșeală cred) la o întâlnire a ONG-urilor locale, cu reprezentanții „Bankwatch România”. Tema: „Tranziția energiei juste și impactul acesteia asupra comunității”. Potop de temă… când, de fapt, totul era pregătit doar pentru a mai spăla niște creiere și nimic mai mult!

Pentru cine nu a auzit de Bankwatch, atașăm câteva linkuri mai jos, pentru documentare. Începem cu începutul. Mai exact, cum a fost executată înainte de punerea în funcțiune, hidrocentrala de pe Jiu. Vorbim de obiectivul de pe defileu, unde, investiția a fost de 155 milioane de euro, plus o grămadă de bani pentru conservare! Putem, în acest moment, să-i spunem „conservă expirată”!

Unul din principalele motive pentru blocarea punerii în funcțiune a obiectivului a fost că pe acolo este „drumul viperelor” și există riscul ca aceste animăluțele târâtoare să moară de sete, fiindu-le afectate adăpătorile!! ?? Un complet de judecată de la Curtea de Apel București a dat câștig de cauză Organizației Bankwatch. Nu vreau să-i numesc trădători, deci… mă abțin!
Trec anii peste noi și iată următoarea acțiune cu rezultate demne de toată lauda a ONG ului salvator.

Anul trecut, Bankwatch reușește să închidă Cariera Roșia, sentința fiind dată de Curtea de Apel București, coincidență maximă, de același complet de judecată! Ups!? Pute! Pute a interese ascunse!

Pentru ca execuția CEO să fie sigură, (de teamă să nu murim de poluați) vin în „sprijinul cetățenilor” și activiștii unui alt ONG renumit, Greenpeace. Deja se trage pe foc încrucișat. Ăștia au treabă cu furnalele noastre care fumegă! Ale nemților sau termocentralele altor state, în loc de fumuri, scot polen sau CO2 de levănțică.

În traducere liberă, acțiunile organizațiilor de mai sus, bine coordonate din exterior, seamănă cu un îndemn, gen: „vă rugăm să fiți idioți până la capăt!”

Aseară, povestea reprezentantul Bankwatch despre „potențialul punct de afaceri ce se vrea creat, după închiderea minelor Petrila, Lupeni… cele din Valea Jiului și cum se poate dezvolta turismul la Straja”! Minele de care face vorbire sunt istorie de …hăt, potențialul punct de afaceri nu a mai venit, dar soluția dumnealui este extrem de încurajatoare. „O organizație urmează să preia patrimoniul și printre altele să înființeze un muzeu al minerilor” Ne-am tâmpit? Pai Valea Jiului însuși este un muzeu! Așa vreți să vedeți și Gorjul? A mai subliniat și faptul că Stațiunea Straja este un obiectiv turistic ce merită dezvoltat. Am înțeles. Toată lumea cântă, râde și dansează la Straja! Ține de foame, fiindcă iarna mergem la păscut de zăpadă, iar vara ne facem vegani!

PS. Cum te numești atunci când, român fiind, încerci și reușești indirect să subminezi economic țara ta? Îmi scapă termenul! Sincer… ei nu au nici o vină! Vina aparține în totalitate idioților care ne reprezintă pe noi ca și națiune! Vasali și… atât! Aștept ca aceste ONG-uri să se pună în fața drujbelor de la Schweighofer Holzindustrie. Știu. Riscant. Riscant și pentru instanțele din Romania. Ne urechează mai marii Europei. Ne ciopârțesc ăia pădurile de 18 ani. Sunt de înțeles fiindcă pădurile lor sunt virgine. Păcat să-și piardă „fetia”, când ale noastre sunt „curwe”!
*Urmăriți intervenția video și trageți concluziile singuri.*

Cam aceasta este situatia reala din Romania, care in loc sa ajunga independenta energetic avand un potential urias in acest sens, incet si sigur va ajunge o tara in care se va importa energia, diversele interese obscure reusind asta dupa ce au lasat in urma lor reale tragedii sociale fara ca nimeni sa isi bata capul sau sa ofere solutii viabile in ultimi 30 de ani.

Dupa Valea Jiului cazuta pe mana interlopilor cu sustinere politica de toate culorile, care a devenit „muzeul” de care vorbea omul de mai sus, urmatorul muzeu in aer liber va fi Gorjul, pentru ca odata cu punerea in cap a exploatarii de carbune din acea zona, praful si pulberea se va alege de zona aia in vremea in care consecintele la nivel national sunt un real atentat la siguranta energetica a tarii asteia, dar cui sa ii pese? Pesedeului care doar isi trage de pe aici voturile si dupa aia patru ani ii doare fix in cur de promisiunile care doar le repeta in fiecare campanie electorala? Peneleului lui Iohannis care ne’au bagat fara sa intrebe pe nimeni in acordul ala de reducere a noxelor in vremea in care Polonia de exemplu a refuzat pentru a isi face propriul program de reducere a lor in functie de interesele nationale, iar Germania, de unde ne vin grinpisi astia, au deschis anul trecut una dintre cele mai mari exploatari de carbune din tara in baza prelungiri acordului de utilizare a carbunelui pentru producerea de energie?! Usereului, salvatorul lui Barna si alte reptile ca el?

Foto: economica.net/Hidrocentrala de pe Jiu inchisa dupa ce a a fost terminata in proportie de 98%

Tara de slugi.

Pe final, va mai las aici doar un exemplu despre cum a rezolvat Polonia problemele facute de activistii astia grinpis.

Pe scurt, activistii astia nemti, au blocat acum cateva zile portul Gdansk/Polonia pentru a impiedica navele ce transporta carbune.

Concluzia Ministerului de Interne Polonez, dupa actiunea fortelor de speciale poloneze in urma refuzului pisatilor astora de a debloca portul de buna voie: „Polish Ministry of Interior called it ‘professional and effective”

6 comentarii la „Cum te numesti atunci cand, roman fiind, incerci si reusesti indirect sa subminezi economic tara ta?”

 1. Incerc eu un răspuns:

  Iudă bovină care ” își trăiește clipa ” rumegând și gura lui niște resturi căzute de la mesele pe care chiar el le- a întins acelora la care și- a tocmit sufletul?

  Răspunde
 2. Stoparea lucrarilor la amenajarea de pe jiu e un lucru foarte bun și ma bucur în acest sens, cum poți pur și simplu sa faci ca să dispară apa pe o lungime de 30km de pe defileu fiind și parc național? Felicitări acelor ONG-uri care au reușit sa stopeze aceste lucrări

  Răspunde
  • Serios? Si zici tu ca mai conteaza acum, dupa ce au distrus toata zona aia si apa oricum curge cat un firicel? Laudatele ONG’urile astea pe care le feliciti cu atat zel, unde erau cand au inceput astia lucrarile, care au durat cativa ani buni si au deviat cursul Jiului pe doua portiuni? Dar unde is ONG’urile astea luptatoare cand mai bine de jumatate din raurioe si paraurile de munte, multe chiar afluenti ai raului Jiu, au disparut dupa ce au umplut astia de microhidrocentrale peste tot de a ajuns Jiul ca volum cat un parilit de firicel de apa? Revenind la hodrocentrala de pe Jiu, pana la 98% din lucrari, unde erau? Cui foloseste ca acum, din punct de vedere ecologic zona aia oricum e praf si pulbere, bonus nici centrala aia nu produce nimic dupa atatea sute de milioane de euro investite? In concluzie, nu prea imi e clar care ebucuria ta in afara de ce povesti de propaganda citesti, scrise de astia?!

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura