Din tara in care nici macar sensul cuvantului #colectiv nu este inteles de toti la fel

ice4you®

I was born, to die imortal!

You may also like...

5 Responses

 1. cola says:

  Nu stiu ce a inteles fiecare din tragedie, dar cu siguranta ne-am ales cu un slogan repetat pana la imbecilizare – coruptia ucide .. ignorand ca si prostia ucide, si neatentia ucide, si incalzirea globala ucide, si boala ucide – dar ne insterizam doar daca e rostul de vreun smen politic .. tot nu mi-e clar – exista vreo dovada directa ca autorizatia alora s-a dat pe spaga ? pana una alta vad ca-s liberi bine merci si aia care au dat cu artificii, si aia care au organizat evenimentul .. au trait mai degraba spaima puscariei medicii care cum necum au incercat sa salveze ce se putea salva .. daca nu-l poti atarna de gatul vreunui politician, un mort este doar un mort statistic .. ma refer si la cazul gigina.. anual aflu despre destui politisti morti sau omorati la datorie, si sunt toti uitati dupa breaking news-ul de 5 minute .. am mai invatat ceva – fara spaga sau pile nu suntem in stare sa indeplinim regulile pe care singuri le cerem zbierand in strada – inteleg ca stam la autorizarile isu chiar mai rau decat stateam acum 2 ani .. nu suntem mai atenti la reguli, nici mai exigenti cu noi insine, nici mai intelepti .. suntem doar mai isterici, si chiar si mai usor de prostit/manipulat decat inainte de #colectiv .. daca tot suntem la priveghiul propriului nostru spirit national, macar putem fi mai decenti si sa pastram ceva mai multa tacere .. lumanarile nu tin loc de spirit..

 2. ice4you® says:

  Ca de obicei, bine punctat, bine completat tovarase Cola. Trist … dar adevarat.

 3. Vasile says:

  “Colectiv” un cuvant care bantuie generatiile trecute si prezente!
  Pentru bunicii si parintii unora dintre noi “Colectiv” a insemnat o drama in anii ’50, a insemnat cooperativizare fortata, framantari sociale, revolte ale taranilor obligati sa-si duca avutul la “Colectiv” in CAP-uri, arestari in masa, batai si torturi pentru depunerea adeziunilor la “Colectiv”. Cuvantul “Colectiv” a fost o drama in acei ani grei si dupa mine un nume neinspirat pentru un club, un cuvant plin de suferinta pentru Batranii nostri care cumva a revenit peste decenii ca un blestem. De aceea intodeauna le spun celor tineri ca e bine sa-ti cunosti trecutul, istoria si cuvintele tragice ale acelor momente, cateodata ajuta, cateodata dupa cum bine zicea Cola te ajuta sa eviti ignoranta si prostia care ucide, cateodata te ajuta sa nu mai repeti greseli, sa fii intelept chiar si la o varsta frageda sa ai un instict de conservare cumva educat, sa eviti locurile cu potential pericol si ca sa-l citez din nou pe Cola… ajuta sa fim mai atenti la reguli, mai exigenti cu noi insine .. si nu doar mai isterici, din pacate.

 4. Radu says:

  Acum exact 25 de ani , dragi mei, romani, rusi, ucraineni samd care jurasera credinta unei patria care at trebui demult sa fie acasa, adica Moldova dintre Prut si Nistru,m s-au batut aproape cu mainile goale contra tancurilor ruse,au luptat si multi dintre ei au pierit pentru neamul nostrum chinuit, pentru demnitate si onoare, ca apoi sa fie, zic eu, tradati in ceasul de cumpana.
  Facand o paralela poate fortata cu cei de la Colectiv, stau si ma intreb oare daca aceste jertfe au meritat. Si, dezamagitor, deocamdata raspunsul este NU. Asa cum si cei jertfiti in lupta cu comunismul intre 1940-1962 tot degeaba par a fi pierit…

 5. Radu says:

  Si celor care I-ati injura pe rusi, aduceti-va aminte ca cel care I-a condus in lupta atat de crancena de la Tighina pe voluntarii si politisti moldoveni este un rus…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.