Nocivitatea libertatii…atunci cand nu are limite!

Bantuind azi pe internet, am dat peste un text care ar trebui sa ne dea serios de gandit cu doar 5 luni inainte de a incepe un nou ciclu electoral in Romania, mai ales avand in vedere ca vin alegerile europarlamentare si cat de mare este prapastia in toata Europa intre oamenii de rand si vechile partide…

„Dezlegarea fata de orice morala sau valoare sociala, permisivitatea fata de toate viciile, transformarea bolilor psihice si a deviatiilor sexuale sau sociale in obiect al protectiei drepturilor omului si in motiv de restrangere a libertatii celorlalti (corectitudinea politica) – toate acestea deschid calea sigura catre captivitate si gaura neagra a tuturor demonilor.
Fara legaturi, fara datorii familiale si sociale, individul devine plastilina, modelabila prin marketing. Tinta profesionistilor persuasiunii, prada lor, va avea forma si continutul pe care si-l doreste vanatorul de control. “Fericitul” consumator va crede sincer ca ceea ce i s-a implantat in subconstient, ca nevoie artificiala, fabricata, este propria certitudine, si va lupta pana la epuizare pentru a si-o satisface. Va alege fidelitatea fata de corporatie in dauna fidelitatii catre familie si comunitatea care i-a dat viata. Pana cand toate credintele, toate miturile si toate valorile la care s-au raportat vreodata, in momentele de restriste (cand toti avem nevoie sa ne agatam de repere pentru a nu ne pierde echilibrul), vor disparea ca un fum.
Fara mituri si realitati imaginate care sa ii faca sa coopereze intre ei, oamenii vor deveni nu doar homo homini lupus, ci un adevarat pandemonium, in care nimeni nu va mai distinge vinovatia de inocenta sau binele de rau. Vom fi toti (i)responsabili, dar singuri, fiecare cu poteca sa. Nu va mai fi valabila dorinta cea mai adanca a omului de pana acum, ca cineva sa ii poata spune you will never walk alone. Nu, acolo unde ne-a manat vanatorul de control nu va mai fi decat nimicul.”

Scrie Gheroghe Piperea pe contul sau de facebook.

Din pacate politicile din anii ’80 incoace au fost mai putin indreptate inspre rezolvarea problemelor sociale si mai mult ascunderea lor sub pres, de unde si crizele financiare pe care le avem cu un ciclu de 10-15 ani si tot mai numeroasele probleme sociale datorate a ceva ce pare o instaurare a dictaturii minoritatilor in care majoritatea are din ce in ce mai putine drepturi, iar valorile morale, relevanta.

Credeti ca exista sansa vreunei restauratii in viitorul apropiat?

12 comentarii la „Nocivitatea libertatii…atunci cand nu are limite!”

 1. Din cate am observat ce se intampla in America , se va intampla apoi in toata lumea. Presedintele actual al Americii, a inceput sa aduca lucrurile la normal. Sper sa se intample cat mai repede si la noi .
  Cred, totusi, ca numai Dumnezeu mai poate face ceva.

  Răspunde
 2. Restaurație ?! Nici pomeneală. Toată lumea vrea liniște, vrea pace, vrea o mașină secăn’hend nouă, vrea reduceri… ce-o mai fi și aia „Restaurație” ?! Ioi, da, parcă am văz’t o reclamă la tembelizor că era parcă ceva magazin care parcă oferea ceva parcă reduceri… De parcă cuiva i-ar păsa de reduceri, acuși cînd cei mai iubiți fii ai neamului vor intra iarăși în hora alegerilor dificile, aceeași și aceeași horă care se rotește de cîteva decenii bune: aceeași poveste, aceleași discururi înflăcărate, de zici că fac pregătiri pentru Olimpiada Credulilor. Și culmea este că chiar este lume care mai și crede ce spune dînșii. Promisiunile sînt de a oferi și mai multă libertate, de parcă numai de libertate nu mai pot io, cînd zerourile contului flutură în eter și mie îm’ arde de libertate. A, și de Restaurație ! …era să uit.

  Răspunde
  • Vroia sa fie presedinte, apoi deputat… nu stiu e antipatic rau, apoi e avocat, astia ca si actori au permanent o masca si nimic din ceea ce spun nu e ce pare, e doar un rol. bad

   Răspunde
 3. Piperea e ok, chit ca e transparent in interesul sau, adica de a face bani…textul e important, asta vad eu in jurul meu zilnic, oameni plastilina, gata sa se arunce dupa prima fenta, prima reducere, Blackfraierday samd, gata sa si ucida pentru feliutza lor sub soare… sad

  Răspunde
 4. Cred că Vasile se referă la faptul că dl Piperea a fost consilierul lui Tudose.
  Dl Piperea a fost judecător înainte să devină avocat. Mie îmi place.

  Răspunde
 5. Se vede că mă lasă memoria, noroc că au mai apărut noutăți în presă. Dl Piperea este administratorul judiciar al Oltchimului. Același domn Piperea împreună cu Daniel Zamfir se agită pentru românii datornici la bănci, legea dării în plată, și îi suflă tare în ceafă guvernatorului BNR. Vasile, te- aș ruga să îmi spui și mie dacă dorești, de ce mi- ai spus că eu aș băga bățul prin gard?

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura