Iohannis vrea ordinea de zi a guvernului ca lectura de vacanta?

Desi cu sotia roz-bombon de bolnava, domnul presedinte Klaus IoHAOS face ce face si se mai lipeste de o vacanta la Viena, inainte de plecare trimitand totusi o scrisoare catre Guvernul Romaniei in care are pretentia ca de acum inainte ordinea de zi a sedintelor de Guvern sa ii fie transmisa in prealabil cu 24 de ore, invocand articolului 87 din Constitutie.

Boon … si amu, ia sa vedem ce prevede articolul respectiv.

Art. 87 – Participarea la şedinţele Guvernului

(1) Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii.
(2) Preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă.

Sursa.

Asadar, pe scurt, invocarea unei asemenea pretentii excede cadrul Constitutional daca vrea mai mult decat „informare”, in Constitutie scriind destul de clar la punctul 1 ca presedintele Romaniei, poate prezida Sedintele de Guvern, doar si numai in urmatoarele situatii:

… politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii.

Si acum vine intrebarea: in cazul careia din aceste situatii se incadreaza cererea lui, dar mai ales vadita dorinta de a participa la sedintele de guvern?

In scrisoare, mai invoca faptul ca …

Învederez că obligația comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009. Potrivit dispozițiilor menționate, agenda de lucru a ședinței Guvernului se comunică autorităților publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum și documentele însoțitoare respective, cu cel puțin 24 de ore înainte de ziua ședinței Guvernului.

Durerea lui fiind in mod cert o eventuala Ordonanta pentru Amnistie si Gratiere, ultima veriga de care se mai agata pentru un viitor mandat care si asa pare a se evapora de la o zi la alta ca visele alea dintr’o viata anterioara.

Mergand mai departe, Iohannis nu face decat sa dovedeasca durincurismul fata de lege si/sau incapacitatea de a intelege o lege, lucru cu care dealtfel ne’a si obisnuit. Conform legii invocate, Guvernul are obligatia de a prezenta proiectele de pe ordinea zi autoritatilor din domeniile reglementate, si nu oricarei autoritati interesate, dupa cum prost a fost sfatuit de catre USR sa formuleze aceasta cerere care nu face decat sa il arunce si mai rau in ridicol, spiritului legii fiind acela ca doar cei care sunt vizati direct de deciziile Guvernului sa ia cunostinta acest lucru pentru a putea eventual sa transmita in timp util un punct de vedere, daca prin acea reglementare ar fi afectat domeniul in cauza, domenii in general considerate a fi unele strategice!

Din toata treaba asta, insa mai intelegem ceva deosebit de important: spre deosebire de situatia cand a mers intempestiv cu elefantii dupa el peste Guvernul Grindeanu avand informatii din interiorul Guvernului, se pare ca de data asta, disperarea de a fi ramas fara sursele de informatii il face sa apeleze la aceasta solutie disperata prin care spera sa mai dea odata buzna peste Guvern, desi de data asta, ce nu stie sau ignora este faptul ca, conform Constitutiei nu mai poate juca aceiasi carte, pentru ca fiind vorba de un act normativ legat de cu totul altceva in afara de politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice, el nu prea are ce cauta sa prezideze sedinta de guvern daca nu beneficiaza de o invitatie din partea primului ministru conform Constitutiei, art. 87, punctul 1 … adica fix ala invocat de el si prostii sfatuitori pe care ii are.

Nu exista inca o replica oficiala din partea Guvernului, insa pe sursele neoficiale se zice ca ii se pregateste una, ce o sa ii stea in gat de sarbatori!  yes

7 comentarii la „Iohannis vrea ordinea de zi a guvernului ca lectura de vacanta?”

 1. E greu cu bagatelile astea de buturugu mici gen lege, spiritul legii, litera legii, interpretarea legislativa…Guvernul trebuie sa se tina tare pentru ca e clar ca va fortza la maxim litera legii, incercand fie sa sperie ministrii sa i se ofere informatii, fie sa provoace un conflict de proportii…caz in care trebuie trecut dur si fara menajajmente la votarea in Parlament a acuzatiei de tradare…nenica asta pune constant betze in roate stiind prea bine ca la europarlamentare va fi dezastru pentru partiduletzele asa zis de dreapta si ca va fi lasat din bratze de tante Anghela ca nu a livrat catre PPE cati parlamentari le trebuie bruxelezilor sa poata mentine controlul in dauna socialistilor sau chiar a euroscepticilor.

  Răspunde
  • La ce dracului sa te astepti mai Radule de la un robot de bucatarie pricopsit ca presedinte?! Pana mea, sa mai zica cineva ca prostii nu au noroc in viata!

   P.S. Ma si tavalesc de ras cand ma gandesc cat de entuziast a batut Barna la usa din dos a lui Iohannis aducandu’i pe tava „solutia asta salvatoare”! rofl Bai, astia la ridicol nu au limite!

   Răspunde
   • Stimabile, sa inteleg ca’ti place poza cu Prima Ravasitoare, as da o damigeana de muscat pentru una din biserica rofl

    Răspunde
  • E ceva gen #miserupismul #mapispeeldevot, un hastag laugh
   Am glumit, daca te pisi prea des ai prostata, nu doresc la nimeni!
   Vizavi de “durincurismul faţă de lege”, cazul lui Herr President Iohannis, mai pe romaneste zis, il doare in pula de lege, pen’ca e cine e, e omu’ lu brusel, omu’ lu Merkel, si a altor agentii secrete externe, mai putin omu’ romanilor, pardon are romanii lui, guvernu’ lui, e greu, mai treci pe aici!

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura