Pfizer si Moderna introduc un avertisment de miocardita si pericardinta ca efecte secundare dupa vaccinare

In urma cresterii raportarilor numarului de cazuri de miocardita si pericadita dupa administrarea vaccinurilor Covid-19 mai ales la tineri, Administratia pentru Medicamente si Alimente (FDA) din Statele Unite a adaugat un avertisment privind cazurile de inflamatie cardiaca in prospectele vaccinurilor pentru Covid-19 ale Pfizer/BioNTech si Moderna, transmite Reuters.

Fisele informative pentru furnizorii de asistenta medicala au fost revizuite

Pentru fiecare vaccin, fisele informative pentru furnizorii de asistenta medicala au fost revizuite pentru a include un avertisment care sugerează riscuri crescute de miocardita si pericardita, in special dupa a doua doza si cu aparitia simptomelor la cateva zile dupa vaccinare, a anuntat FDA, potrivit Agerpres.

Comunicatului de presa al Agentiei Europene a Medicamentului (European Medicines Agency – EMA)

Pe data de 11 iunie 2021, Agentiei Europene a Medicamentului (European Medicines Agency – EMA) a emis urmatorul comunicat de presa:

„Comitetul de siguranță al EMA (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee – PRAC) continuă evaluarea raportărilor de cazuri de miocardită (inflamație a mușchiului inimii) și pericardită (inflamație a membranei care acoperă inima) apărute la un număr mic de persoane, ulterior vaccinării cu vaccinurile COVID19. PRAC a demarat evaluarea în aprilie a.c., în urma raportării unor cazuri de miocardită apărute după vaccinarea cu vaccinul Comirnaty, în Israel. Majoritatea cazurilor au fost ușoare și s-au rezolvat în câteva zile. Au fost afectați în principal bărbați cu vârste sub 30 de ani, simptomele debutând mai ales în intervalul de câteva zile de la vaccinarea cu cea de-a doua doză. Cazuri de miocardită1 și/sau pericardită2 au fost raportate, de asemenea, pe teritoriul Spațiului Economic European (SEE), ulterior vaccinării cu toate vaccinurile COVID-19. În prezent, este necesară o analiză suplimentară pentru a concluziona dacă există o relație de cauzalitate cu vaccinurile, iar PRAC solicită date suplimentare de la companiile care le comercializează. Miocardita și pericardita sunt boli inflamatorii ale inimii care pot apărea în urma infecțiilor sau a bolilor imune. În funcție de cauză, incidența miocarditei și pericarditei pe teritoriul SEE variază de la 1 la 10 din 100.000 de persoane pe an. Simptomele miocarditei și pericarditei sunt variate, însă includ adesea dificultăți de respirație, bătăi puternice ale inimii care pot fi neregulate și durere în piept. Acestea se ameliorează de obicei de la sine sau în urma tratamentului.”

Desi acest comunicat a venit pe cale oficiala si in Romania catre Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania (ANM-DMR) cu exceptia publicarii traducerii lui pe pagina agentiei, niciun oficial responsabil de vaccinare nu a prezentat public acest comunicat si nici nu a fost organizata o conferinta de presa pentru ca aceste posibile efecte adverse sa fie comunicate de cei oficial responsabili cu campania de vaccinare in Romania, ci mai degraba a fost dosit in numele campaniei de „vaccinare sigura” care a mers inainte.

Cazurile de miocardita si pericardita „peste asteptari” in SUA, conform raportului CDC

Desi la inceput producatorii din BigPharma au negat o posibila legatura a vaccinurilor cu cazurile de miocardita raportate, pentru ca ulterior sa revina si sa faca tot posibilul pentru a minimiza acest efect advers periculos ce poate aparea in urma vaccinarii, cazurile de afectiuni inflamatorii cardiace la tinerii de 16-24 de ani au depasit asteptarile, dupa rapelul pentru Covid-19, anunțul a fost facut in iunie 2021, de catre Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC) din SUA, pe baza datelor preliminare ale serviciului sau de monitorizare a sigurantei vaccinurilor, conform CNBC.

„Numărul initial preconizat de cazuri era cuprins intre 10 și 102 cazuri. In urma raporarilor recente, total de cazuri s-a ridicat la 475 de cazuri de miocardită sau pericardită la persoanele cu vârsta de până la 30 de ani. (…) Peste 80% dintre pacienții care au fost spitalizați s-au recuperat complet. Începând din 31 mai, 15 persoane sunt încă spitalizate, dintre care trei la ATI. Cele mai multe cazuri apar la bărbați și timpul mediu până la apariția simptomelor este de două până la trei zile”

se arata in comunicatul CDC.

In Romania autoritatile recunosc problema cu jumatate de gura

Conform lui Valeriu Gheorghita, responsabilul campaniei de vaccinare in Romania, dupa o lunga perioada in care a evitat sa discute despre raportarile si rezultatele studiilor efectuate inca din luna decembrie 2020 in Israel si USA, dupa anuntul ca posibilele efecte adverse de miocardita si pericardita vor fi introduse ca un avertisment pe prospectul vaccinurilor, a recunoscut cu jumatate de gura ca exista raportari si in Romania, dar fara sa anunte ca s’a inceput o monitorizare atenta in acest sens:

„Nu au fost multe raportări, majoritatea sunt dureri la locul de administrare, dureri musculare, dureri de cap, dureri musculare, dureri de cap, febră, frison. Au fost două cazuri de miocardită la tineri de 17 ani care au avut o evoluție foarte bună. De altfel, toate cazurile înregistrate în SUA și analizate, peste 300 de cazuri, au avut toate evoluție foarte bună, după 3-4 zile de spitalizare și nu s-au înregistrat decese”

spus declarat Gheorghita intr’o conferinta de presa.

Opinie personala

Desi din luna decembrie 2020, Israelul finalizare un aplu studiu cu privire la aceste posibile efecte adverse iar in SUA se tragea un semna de alarma de catre toate vocile ignorate din lumea medicala vreme de mai bine de 6 luni cu privire la ingrijorarile legate de cresterea cazurilor de miocardita si pericardita mai ales la tineri, abia acum se pare ca in sfarsit s’a ajuns la o decizie ca prospectul acestor vaccinuri experimentale sa fie modificat desi nu stiu in ce masura se va face si informarea reala in acest sens a celor care se duc sa se vaccineze! Pe de alta parte nu stiu cum se mai pot astepta autoritatile din Romania ca populatia sa mai aiba incredere sa se vaccineze din momentul in care romanii sunt ultimi care afla de la nivel oficial ca aceste efecte adverse exista si atunci cu sovaiala si jumatate de gura, dupa ce raspunsurile le sunt smulse de putinii jurnalisti ramasi in presa din Romania, dar nu ca ar fi venit ei cu vreo informare oficiala si transparenta in acest caz, campania de vaccinare cu „vaccinul sigur” mergand inainte neabatuta de aceste efecte adverse potential periculoase, la care chiar daca se insista obsesiv pe faptul ca „sunt rare”, asta nu anuleaza insa dreptul celui intepat sa fie informat transparent si corect inainte ca sa ia decizia de a se vaccina sau nu despre acest efecte adverse ce ii pot pune viata in pericol, oricat de rare ar fi cazurile alea!

Facebook/ RO Vaccinare

5 comentarii la „Pfizer si Moderna introduc un avertisment de miocardita si pericardinta ca efecte secundare dupa vaccinare”

 1. Vaccinurile sunt in faza experimentala si li s-a scordat o aprobare de urgenta de catre FDA. Sub nicio forma nu cred ca vor da inapoi sa le ridice dreptul de folosire. Cu toate astea insa AZ nu a fost aprobat de catre FDA, incidenţa cheagurilor fiind la fel de mica, se zice. Se spunea recent pe la tv.lor ca a cam scazut nr.celor care vor sa se vaccineze, motivul fiind aprobarea in regim de urgenta si aşteptarea unei decizii finale a FDA. E bine ca sunt vigilenti si isi fac treaba cum trebuie, in opinia mea.

  Răspunde
  • Aboslut corect ce spui tu, problema este ca nimeni, niciodata nu a recunoscut la nivel oficial ca acele vaccinuri sunt experiementale, toata lumea prezentandu’le ca sigure, inclusiv propaganda din USA! Din motivul asta, recunoasterea belelelor abia la 6 luni dupa ce acestea erau semnalate si existau deja studii in acest sens, nu ma face sa am vreo mare incredere nici in ce comunica CDC/NIH, fara a mai pune la socoleala ca Fauci e in continuare port trompeta BigPharma din USA, chiar si dupa ce a bubuit scandalul celebrelor email’uri din care a reiesit destul de clar ca a mintit si dezinformat in mai multe cazuri. Din punctul meu de vedere avertismentul ala a aparut fortat de situatie, respectiv teama unor procese grele, prin USA existand atat Justitie cat mai ales avocati care se pot lua la tranta cu oricine, BigPharma inclusiv, ca sa nu mai pomenim de ceea ce putea sa devina presiune populara si mediatica din partea opozitiei. In concluzie, toate aceste anunturi trebuie sa le privim circumspecti si sa ne uitam si in tabara neavizata a vocilor care pana acum cel putin au fost confirmate doar cand adevarul nu a mai putut fi tinut sub pres.

   Cu privire la vigileta alora din USA, adevarata problema care trebuia sa reiasa din postarea mea e ca nu ne ajuta pe noi cu nimic atata vreme cat la nivel national toate informatiile astea sunt in permanenta ascunse, neexistand nicio un grup de studiu oficial care sa vina si cu o pozitiei la nivel national cu privire la studiile de pe dincolo in coroborare cu ce ar trebui sa existe si la noi si uite asa, noi suntem ultimi care aflam cu chiu cu vai ceva la nivel oficial, desi in rest informatiile astea bubuie si alimenteaza din plin sursele neoficiale si dupa aia tot pe noi ne acuza ca suntem vinovati de faptul ca nu ne vaccinam sau alte mizerii ce probabil ca or sa ne fie puse in toamna in carca! Asta e baiul al mai mare, murim cu zile si pe astia ii doare in plua, eventula raportand mortii de miocardita anul viitor, sau cand nu or mai avea interese!

   Răspunde
 2. Eventualele procese vor avea loc impotriva statului american. De acord ca nu s-a batut moneda prea mult pe ,,aprobarea de urgenţa” şi ce anume implica ea. Sincer iti spun ca nu stiu ce se intampla la noi. Faptul ca informatia vine de la o extrema sau alta in spatiul public,cred ca face sa scada credibilitate ambelor tabere.

  Răspunde
  • Pai am scris eu in articol ce se intampla la noi, nimic cu execeptia acelui raspuns evaziv dat de Gheorghita la intrebarea unui reporter.

   Răspunde
   • Acel raspuns evaziv e o cotita din mintea lui asa scurta si plina de minciuni,caci nici el nu mai deosebeste adevarul de minciuna. PS Mai trebuie asteptat un raspuns mai elaborat de la sefii lui SRI si compania,deci sa vina plicul cu rsapunsul.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura