Pe scurt, o scoala privata din Londra, David Game College, va deschide prima clasa din Marea Britanie in care predarea se va face cu ajutorul inteligentei artificiale (AI) eliminand in felul asta nevoia de profesori umani. Conform experimentului denumit GCSE AI Adaptive Learning Programme, 20 de elevi vor fi pionierii acestui experiment, urmand sa invete cu ajutorul unor platforme AI pe calculatoar si casti de realitate virtuala. Conform declaratiilor initiatorilor proiectului, costul anual este de aproximativ 27.000 de lire sterline per elev.
Idiocracy nu era un film de comedie, defapt era un documentar din viitor
Prin 2006, filmul de comedie Idiocracy era considerat o comedie usurica, actiunea fimului centrandu’se in jurul unui personaj care s’a trezit intr’un viitor in care intreaga lume era condusa de idioti. In film, la un moment dat apare si scoala, unde elevii dau niste teste simple de logica pentru maimute, pe care nu reusesc sa le treaca.
Citind stirea despre aparitia acestei scoli, primul meu gand acolo s’a dus, intarindu’mi inca odata concluzia ca Idiocracy nu a fost un banal film de comendie, ci un documentar despre viitor.
Rezultatele dezastruoase ale experimentului scolii online, vorbesc de la sine
Efectele digitalizarii scolii prin experimentul scoala online vorbesc de la sine prin rezultatele dezastruoase care au fost inregistrate in ultimi 3 ani la examenele finale, desi de la an la an a fost scazut tot mai mult gradul de dificultate al acestor examene. Practic, nici macar jumatate din jumatatea celor inscrisi nu au reusit sa promoveze aceste examene, iar cei care le’au promovat au facut’o cu note foarte mici, multi dintre ei find analfabeti functional. La asta se adauga si adancirea prapastiei alienarii sociale intre copiii.
Dascalul este mai mult decat o masina de invatat pentru viitorul unui copil
Imi aduc aminte ca atunci cand am fost si eu prin scoala, au fost unele materii pe care le’am urat, dar pe care cumva le’am invatat de dragul dascalilor care le predau. Cumva reuseau tocmai prin umanul lor, sa ne faca sa ne apropiem si de materia respectiva si chiar sa o pricepem, in ciudat reticentei ce o aveam la inceput. Pe langa asta, multe din amintirile faine ce le am de prin scoala sunt legate si de acesti dascali, cu care am interactionat si care au participat si la formarea mea ca om, dincolo de ce era legat strict de scoala. Au fost cel putin patru asemenea profesori care in scoala si’au pus amprenta pe viitorul meu ca om, de multe ori ma trezesc si azi citand din invataturile lor despre … viata.
Marea Britanie da startul creeri „omului nou” conform doctrinei neomarxiste
Prin acest experiment, Marea Britanie da startul la crearea „omului nou”, visul oricarei dictaturi de pana acum, de la cea bolsevica la cea nazista, respectiv crearea unor indivizi fara rationament, simt critic si analitic, locul acestora find luat de nivelarea intelectuala a individului pana la stadiul de sclav al scocietatii, al carui aport social este masurat in docilitatea sa. Dincolo de acest aspect, umanul este anulat-sters, asemenea experimente avand un oarecare succes si prin ceea ce era odata Hitlerjugend, azi modernizandu’se doar metodele de creare a acestor indivizi ca masa amorfa de manevra. Primele semne in sensul asta au aparut in urma cu cativa ani cand scolile britanice au anuntat ca renuntat la ceasurile de tip analog din salile de examen din cauza ca adolescentii nu sunt capabili sa citeasca ora, acesta find primul semn de degradare intelectuala, testul ceasului find un test de baza al psihiatrilor in indentificarea disfunctiei cognitive, respectiv al dementei.
Opinie
Nu, nu sunt si nu am fost impotriva reformei sistemului de invatamant si nici al utilizarii noilor tehnologii in scoli, insa daca aceste experiment va deveni regula prin scoli, nu vom face decat sa creem generati intregi de idioti si alienati sociali carora AI’ul le va nivela si modela mintea cu ideologie acceptata, in vremea in care nevoia omului de a fi invatat de alti oameni mult decat niste banale cunostinte nu va mai conta deloc. La cum vad insa treaba, probabil ca inspre acolo ne indreptam ca viitor.
Cam asa!
Atat am de zis.
După saltul calitativ prin intermediul AI-ului nu putea ignora experiența acumulată.
Nu știu ce să zic, Ice.. AI-ul la nivelul de azi, nu de mâine, este pe anumite segmente mai eficient decât 80% dintre subiecții umani, pe o estimare mai degrabă conservatoare.. e adevărat că nu numără corect ‘r’ urile din strawberry.. și alte câteva chestii .. dar ținând cont că mulți oameni nici nu pricep ceea ce citesc, poate că AI-ul le poate face sinteze să le priceapă și ei.. iar cum mulți profesori se limitează doar la a replica conținutul unor manuale, idioate sau nu, cred că pot fi înlocuiți lejer, fără efecte negative vizibile .. există marea problemă a ideologizării AI-ului, dar la ce profesori woke avem pe planetă, măcar computerul îl poți scoate din priză, înțelegi ce zic.. 80% dintre bugetarii de birou, dintre profesori și cam 20-30% dintre medici.. e cam gata și mâine, dacă guvernele nu ar fi ele însele speriate de ideea că nu știu cum poți băga la bulău un AI, dacă nu-și plătește taxele .. în egală măsură, 30-50% din IT și alte profesiuni vor fi afectate, și se vede deja … Spun asta din poziția în care chiar folosesc așa ceva zilnic, și-mi salvează 20% din efort, deși sunt chestii foarte tehnice .. dacă erau mai puțin complicate, poate 80% ..
Prost moment să apară progresele astea în inteligență artificială, exact când populația s-a tâmpit și vrea bolșevism..
Idelogizare zici?
Nu cred că vor putea implementa…una este să interacționezi cu o persoana reală și alta este sa interacționezi cu un ecran.
Probabil ca in maxim doua generatii de indobitocire si dependenta de ecrane, precum si evolutie a AI’ului, nu vor mai face diferenta.
Contează scriptul oficial, trâmbițat și promovat de presă, pe modelul gardului vopsit. Deci dacă la știrile de la ora 19 va zice Andreea că e un succes, implementarea există.
S-a făcut școală on-line? S-a făcut! Bașca au fost distribuite tablete copiilor, acolo unde familiile nu au avut posibilități. Avem corectare digitalizată ( a lucrărilor scrise de mână ) la evaluarea națională și la Bac? Avem! Programul cataloagelor digitalizate continuă și se extinde. Prin PNRR, profesorii vor primi tablete și vor fi expertizați în digitalizare, sălile de clase vor fi dotate cu table interactive și cu imprimante, acolo unde părinții chiar nu au avut de unde, că unii am fost mai… vizionari sau zeloși, ca să nu spun fraieri…Predarea? Pfoai! Florea de la ureche! E plin youtubu’ de canale cu lecții, nu mai zic de site-urile dedicate, contra cost evident, până și meditațiile s-au făcut on-line, unii au rămas așa și după marea covrigăreală. Nici de ședințe nu mai e nevoie, esențialul, ca să nu le spun directive, se transmite pe whatsapp, ce atâtea explicații? “Aprobi pozitiv “ ca primarul, ca să fie bine, să nu fie rău (copilului ), vorba campionului…
Citisem pe contul de Facebook al av Elenei Radu, la comentarii, că în sectorul 5 al capitalei și la Buzău s-a pus cod QR pe pubele…Urmează ridicarea digitalizată a gunoiului… practic ce-i lipsea cireșei freneziei digitalizării: o coadă…(ne)ridicată! Șobolaniadă cu ștaif progresist! Bebelușa a fost o inovatoare la nivel local…
Nu s-a renunțat la ghișee în favoarea robotului telefonic? Noroc că nu mai au telefoanele bumbi, la câte taste te pune să apeși, începând cu “ pentru limba română, apăsați tasta unu” , ghinion dacă rămâi cu necazul nerezolvat, măcar ne pun muzică Zen cât atârnăm printre taste…
https://informatiahr.ro/sistem-online-de-urmarire-a-programelor-nationale-laptele-si-cornul-si-fructe-in-scoli-implementat-de-consiliul-judetean-harghita/
https://covasnamedia.ro/actualitate/laptele-ba-cornul-da–detalii-despre-programul-dedicat-elevilor
Coșul zilnic pe când va avea o aplicație? Nu de alta, dar se simte cam singură și tristă amprenta lui de codoi…
https://www.digi24.ro/stiri/video-cosul-de-cumparaturi-al-lui-marcel-ciolacu-ce-a-cumparat-premierul-cu-aproape-100-de-lei-am-luat-ce-aveam-nevoie-2542075?__grsc=cookieIsUndef0&__grts=57523380&__grua=4c998e5f5ff75020ed6dad16881af41d&__grrn=1
A și întrebat omul, cu haștag … “ voi ce #cumpărațiromânește cu 100 de lei?” Un pic cam naționalist după gustul meu, dar să nu fiu cârcotașă, că e “dăcât umpic”.
tristă amprenta lui de codoi…
https://www.digi24.ro/stiri/video-cosul-de-cumparaturi-al-lui-marcel-ciolacu-ce-a-cumparat-premierul-cu-aproape-100-de-lei-am-luat-ce-aveam-nevoie-2542075?__grsc=cookieIsUndef0&__grts=57523380&__grua=4c998e5f5ff75020ed6dad16881af41d&__grrn=1
A și întrebat omul, cu haștag … “ voi ce #cumpărațiromânește cu 100 de lei?” Un pic cam naționalist după gustul meu, dar să nu fiu cârcotașă, că e “dăcât umpic”.
Ice, nu știu din ce cauză mi-a apărut o eroare și comentariul a fost preluat parțial.
Încerc să reiau partea inițială care lipsește.
https://informatiahr.ro/sistem-online-de-urmarire-a-programelor-nationale-laptele-si-cornul-si-fructe-in-scoli-implementat-de-consiliul-judetean-harghita/
Important e că avem aplicație! Că e pe stomacul cam gol, e doar un mic și insignifiant detaliu… https://covasnamedia.ro/actualitate/laptele-ba-cornul-da–detalii-despre-programul-dedicat-elevilor
Așteptăm aplicația pentru coșul zilnic, că scriam că se simte singur și trist…stă așa cu amprenta nebăgată în seamă…coș care e mai mult decât îndestulător, demonstrat! dar cu condiția să nu fim uituci ca premierul.
Cand sunt prea multe link’uri intr’un comentariu pot aparea erori la publicarea lui.
In rest, e doar bataie de joc cu nemiluita si pe toate partile. Cat ar fi dupa mine, as da vacanta minim un an de zile, timp in care as rade si restructura din temelii tot ce inseamna sistem de educatie, de la ministere si insprectorate la universitati, scoli si gradinite. Practic e nevoie de un T-0 ca sa poti sa zici ca faci o reforma adevarata , respectiv o destructurare din temelii si o reconstructie pe noi baze, in care salariile sa fie mari, dar profesorii sa intre in sistem pe baza de concurs transparent, si ulterior sa fie platiti in functie de performante cu evaluare anuala, ori nimic nu se va rezolva vreodata.
A ieșit o varză! Merci! O să fiu mai atentă.
Multe lucruri ar trebui să fie rase și refăcute de la zero…Dar, da, cu educația aș începe și eu, dacă nu ar fi posibil concomitent. Păcat de copii, dincolo de faptul că ne afectează pe toți în timp, decizia le aparține adulților, ceea ce e normal, și ei dezamăgesc crunt! Își bat joc, bine zis!
Uitasem de interacțiune să zic. Dacă nici pe rețelele de socializare nu e panoplia ghiftuită de emoticoane, zău că suntem cusurgii! În afară de pupatul în dos explicit, avem tot ce ne-ar pofti imaginația și zelul de a le lustrui virtual, dar public, șezuturile celor cu care interacționează odoarele în instituțiile “României educate”! #șicamatătcuinteracțiunea #căniseapleacă