Proiect de lege: masinile vechi, interzise in Bucuresti

ice4you®

I was born, to die imortal!

You may also like...

2 Responses

 1. Malin says:

  Vise dinastea verzi exista in fiecare capitala Europeana, iar rezultatul o sa fie un esec rasunator daca nu se ofera si solutii viabile. Nu oricine are zeci de mii sa dea pe o masina electrica, iar cei care conduc masini vechi si poluante sunt de regula oameni care nu-si permit altele, adica pe putin 75% din detinatorii de autoturisme.
  Asa ca sunt doua variante:
  1. Sa se faca viabile masinile electrice, ceea ce mie mi se pare aproape imposibil pentru ca sunt alte interese la mijloc;
  2. Sa se reformeze radical transportul in comun, ceea ce e posibil acolo unde vorbim de edili seriosi si bine intentionati. Pentru ca transportul in comun sa fie o alternativa el trebuie sa fie la fel de comod, accesibil si ieftin ca o masina proprie, iar cand o sa fie efectiv asa se poate face o campanie in care sa fie intrebati soferii cam cati bani dau anual pentru intretinerea masinii si a benzinei? 1000 de euro? Bun, cu banii astia puteti achizitiona un abonament anual de transport in comun prin care va punem la dispozitie solutii de transport curat, comod, confortabil la orice ora si in orice directie…

 2. ice4you® says:

  Cu atat mai mult va fi un esec rasunator intr’un oras ca Bucuresti, unde nu exista fizic posibilitatea unor investitii in infrastructura ca sa schimbe ceva radical.

  Masini electrice? O mizerie de idee, am dezbatut mult subiectul asta si l’am argumentat cat de bine am putut. Sa zicem ca ar avea oamenii banii aia, unde isi incarca masinile alea? In fata blocurilor? Cum? Cine investeste in statii de incarcare in fiecare parcare, pentru fiecare masina in parte? Cate zecii de mii de asemenea statii de incarcare trebuie sa faci ca primarie, pentru ca masinile alea sa aiba unde se incarca zi de zi, avand in vedere autonomia redusa? Si de unde atat de mult curent? Te apuci acum sa reinvestesti altii bani, in alte retele care sa suporte si asa ceva? Ma umfla rasul!

  In ce priveste aceea reforma a transportului public, sunt 100% de acord cu tine! Dar si aici deja vorbim de investitii fabuloase pe care NIMENI nu e dispus sa le faca pentru a putea suplimenta necesarul zilnic daca masinile personale sunt scoase din ecuatie!

  Una peste alta: lucrurile astea necesita timp, muuuuuuuuuuult timp si foooooarte multi bani! Probabil ca vor fi aplicabile in urmatoarea suta de ani, dar sa te apuci de tampenii de astea si sa le vrei, ieri, sa fim seriosi!

  Iar pentru aia verzi mai am ceva de zis: curentul ala se produce tot poluand chiar si de catre moristile sau panourile alea pentru care necesarul de metale rare si productia lor efectiva se distrug zone intregi ale globului plus un necesar urias de energie pentru a le face. Schimbam pe dracu cu taica’su … in vremea in care doar umplem niste buzunare si cam atat. Am scris si pe subiectul asta destul, nu ma mai intind aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.