Remember NAPSTER

Pentru multi dintre voi, probabil ca Napster nu inseamna acum mare lucru si nici nu are efectul ala de „ring a bell”, insa pentru restul dintre acei nebuni frumosi de la inceputurile WWW si al erei digitale ramane ca o legenda care a pus bazele muzicii digitale asa cum o stim acum, chiar daca nu intr-un mod nu tocmai legal.

Ce este Napster?

Cu usurinta il putem considera a fi pionier al site-urilor de muzică online partajata ale carui baze au fost puse de catre Shawn Fanning, student in aceea vreme şi care a functionat intre între iunie 1999 şi iulie 2001. Noua tehnologie adusa de acest site, oferea gratuit oamenilor din intreaga lume posibilitatea de a copia si distribui uşor fisiere cu muzica in format MP3, lucru care in scurt timp a condus la la acuzatii grave din partea industriei muzicale pentru incalcarea dreptului de autor. Deşi serviciul original a fost închis de către tribunal in urma unui proces de proportii, Napster a lasat ca mostenire file-sharing-ului si a siteurile P2P care la ora actuala sunt atat de populare in intreaga lume.

Si ca si o chestie mai putin stiuta, Napster este cel care sta la bazele celebrului si mult mai cunoscutului I-Pod, pentru ca el este cel care i-a dat ideea lui Steve Jobs ca din muzica digitala se pot face multi bani!

Multumim Napster si nu te vom uita niciodata!

Un comentariu la „Remember NAPSTER”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura