Revolutia bunului simt – Dascali in scoli

ice4you®

I was born, to die imortal!

You may also like...

15 Responses

 1. Shadow of an angel says:

  Mai exista si acum dascali de calitate, dar din pacate sau din fericire, aleg din ce in ce mai des scolile particulare, unde exista motivatie, performanta si salarii decente.
  O Zi faina!

 2. ice4you says:

  Deci invatamantul public de stat a ajuns groapa de gunoi a educatiei … desi nu imi este rusine deloc nici cu cel privat, unde in afara de faptul ca platesti niste taxe de fita, nu cred ca selectiile se fac pe criterii de performanta. Mai avem multa mamaliga de mancat, pana cand invatamantul privat de la noi … POATE … ca va ajunge sinonim cu cel de dincolo.
  Multumesc, o zi faina si tie.

 3. Carmen says:

  Buna!
  Ai fost putin cam dur in cele 2 articole scrise pana aici, dar datorita faptului ca totusi in esenta militezi pentru bunul simt in scoli, salut initiativa ta!
  Predau de mai bine de 17 ani, una din materiile de baza in scolile din Romania. Tristetea mea cea mai mare este ca in primul rand, nu prea mai am cui sa o fac si in al doilea rand, ca multi dintre colegi mei valorosi langa care am predat ani de zile, au plecat in alte domenii sau chiar meleaguri. In ce ii priveste pe copii, imi sunt dragi, de asta am si ales aceasta profesie, insa calitatea lor ca si indivizi, scade de la un an la altul si nu pentru ca sunt ei vinovati. Desi sincera sa fiu, nici macar eu nu stiu cine. Mare parte probabil ca este vina parintilor care nu le insufla respectul pentru scoala, parte probabil ca este de vina si societatea, parte probabil ca suntem de vina si noi, corpul didactic care am mai ramas, asa “ciuruiti” cum suntem.
  Inainte de a ma retrage, ma voi referi doar la uniformele despre care vorbeai si pot sa spun doar un DA, horatat! smile
  Cu respect,
  Carmen

 4. Victor says:

  in legatura cu articolul asta nu am nimic de obiectat. subscriu la cele scrise de tine. smile

  P.S.: copiii din fragmentul pus de tine aveau uniforma? (scuze, nu m-am putut abtine smile) )

 5. ice4you says:

  Ai sa razi poate, insa uniformele scolare erau impuse in aceea vreme la toate scolile si liceele de la orase! In cazul dat, confundam merele cu pere … era greu sa impui o uniforma scolilor de la sate, avand in vedere faptul ca cei mai multi dintre copilasi, proveneau din familie foarte sarace, pana sa ii si convingi sa ii dea la scoala era destul de greu. Din acel text incercam sa redau altceva, mai exact notiunea unui dascal al carui suflet era scoala si copii, daruirea lui fiind sa le ofere educatie fara a se gandi si la altceva. smile
  Toate bune Victore ;)

 6. Victor says:

  am inteles ce vroiai sa redai, ai si reusit. smile
  dupa cum probabil ti-ai dat seama, parerea mea este ca profesorii sunt de vina pentru situatia in care s-a ajuns si nu uniformele. oricum problema este mult mai complexa, si ei au motivele lor.

 7. ice4you says:

  Sunt multe Victor … nici pe departe problemele nu ar fi rezolvat daca maine ar exista uniforme in scoli, dar cel putin, poate, ca in acest fel, desi cu o floare nu faci primavara, ar fi un inceput! smile Imi pare doar rau, ca un sistem educational cum era cel romanesc, recunoscut inainte, prin numeroase merite internationale (vezi olimpici ce azi au disparut aproape in totalitate) a ajuns intr’o asemenea forma de degradare atat umana cat mai ales intelectuala! Incerc doar sa protestez si militez pentru bunul simt, ce daca s’ar reintoarce in scoli in toate formele lui, cu siguranta ca uniformele nu ar mai trebui impuse, ci ar fi purtate, din respect! smile

  Hai noroc si sa ai un weekend linistit dincolo de zgomotul din interior sau jurul tau! ;)

  Carmen – desi poate parea ciudat, eu te inteleg cel mai bine si dincolo de modul meu de exprimare, ma bucur ca ai vazut esenta. ;)

 8. Verutza says:

  Cum sa respect eu cativa din profesori pe care ii am, cand ei sunt mai prosti decat noi venind la cursuri de multe ori nepregatiti sau chiar uneori nici macar nu reusesc sa mai ajunga. laugh laugh

 9. Sanda says:

  Eu cred ca tu esti un nostalgic dupa vremurile cand bunul simt era primit in primul rand acasa. Asa ceva nu ai sa mai vezi, probabil, niciodata.

 10. ice4you says:

  Eu cred ca ai dreptate! laugh

 11. Razvan says:

  Imi amintesti acum de vremurile cand eram indragostit de profa de engleza laugh Dincolo de toate nastrusniciile astea ale copilariei si adolescentei, imi aduc aminte ca aveam respect fata de ceia ce tu frumos ai numit DASCAL. Poate ca exact acesti dascali lipsesc, ca bunul simt in scoli sa se intoarca, dar unde sa ii mai gasesti, cand acum predau “profesori” care au luat cu indulgenta 5 la examenele ce le-au dat pentru posturi? Este pacat de ce s-a ales din scoala romaneasca, un produs de care candva eram mandrii si care dadea atat de multe rezultate internationale.

 12. atotsiutorul says:

  Scoala vieti este cea mai buna laugh

 13. Emilia says:

  Bine scris! Poate ca uneori ar trebui sa spuna cuiva lucurilor pe nume, te felicit ca o faci, chiar daca uneori folosesti un limbaj mai colorat. laugh

 14. IQ says:

  Haahahahaaa, esti visator rau de tot!!!

 1. July 11, 2017

  […] putin utile pentru care profesorii isi indeplinesc norma si cam aia e. Despre problema profesorilor am scris aici, nu are rost sa ma mai […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.