Tic-tac, tic-tac …

 

In contextul a ceea ce trebuia sa fie o zi de comemorare a victimelor de la Bruxelles si pe fondul unor crude atentate teroriste care zguduie orientul mijlociu, miscarile extremiste de dreapta incep sa prinda un glas tot mai puternic, aruncand in aer principiile de baza ale unei democratii bazate pana acum pe toleranta interetnica …

Oricat am incerca sa privim aceste miscari doar ca unele sporadice si deloc importante, ar fi bine sa ne intoarcem totusi inapoi in istorie si sa le privim prin prisma ascensiunii nazismului din Europa anilor ’30! Situatia este una mai mult sau mai putin similara (ura rasiala, instabilitate economica, nesiguranta individului, incapacitatea statului de a gestiona situatiile de criza, etc) si doar scanteia ce poate aprinde butoiul cu pulbere pe care sta acum intreaga Europa!

Asemenea miscari ale extremistilor sunt din ce in ce mai puternice si vizibile si in restul statelor europene, in Germania au chiar cateva mandate in Bundestag, iar in Franta miscari politice ca cele conduse de Marine Le Pen castiga din ce in ce mai mult teren si adepti mai ales in randul tinerilor anarhisti! De UK ce sa mai vorbim?!

EUROPA, TREZESTE’TE! Maine s’ar putea sa fie prea taziu …

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

1 Response

  1. radu says:

    Partidul Anti Imigratie(AFD) din Germania a inregistrat avansuri importante in alegerile locale partiale care au avut loc in 3 landuri in 13 martie. In Franta Frontul National condus de Marine le Pen este nr. 3. In Marea Britanie UKIP militeaza pentru Brexit si are pozitii importante. Dreapta antiimigratie si extrema dreapta sunt in crestere in toata Europa.
    Ce este mai important, parerea mea, este ca toata lumea lamenteaza atacurile din Europa, in timp ce atacurile din Irak, Siria, Pakistan si Nigeria din ultimele zile au fost mult mai sangeroase.
    Cat de ipocriti sunt occidentalii, care se lauuda ca l-au eliminat pe nr. 2 din ISIS, dar nu amintesc nimic de operatiunile anti ISIS conduse de altii ,pentru ca nu e politically correct sa tii cu rusii, cu ai lui Assad sau cu fortele kurde care se opun Turciei!