VW Grup prins cu ocaua mica … pardon CO2’u mic

De ani de zile se discuta dilema conform careia motoarele diesel sunt declarate a avea un CO2 mult mai mic decat motoarele pe benzina, desi este stiut faptul ca motorina ori de care ar fi ea este cel mai poluant combustibil. Discrepanta era datorata faptului ca producatorii (mai ales cei germani) apelau la o mica smecherie datorata unui vid legislativ, testele pentru motoarele diesel fiind efecutate in conditii de laborator si nu in utilizarea reala cum sunt facute pentru cele pe benzina.

Ca sa profite si mai mult de smecheria asta, cei de la VW Grup se pare ca si’au dotat masinile produse de ei cu un software special care reducea puterea motorului si implicit emisiile de carbon in momentul in care masina era conectata la standurile de testare a CO2’ului pe care le puteti vedea si prin centrele RAR de la noi. Dupa deconectarea de la standul de testare software’ul respectiv reseta masina pentru a functiona cu setarile de baza.

De smecheria asta insa s’au prins americanii care acum au deschis o investigatie Grupului VW pentru toate masinile TDI vandute din 2008 incoace, vizate fiind cateva sute de mii de masini care este posibil sa fie rechemate in service pe cheltuiala producatorului. In acelasi timp, daca se dovedeste ca VW este vinovat, amenzile pot ajunge pana in jurul fabuloasei sume de 18 miliarde de dolari.

VW nu pare sa conteste suspiciunile americanilor ba chiar isi pun cenusa in cap prin vocea directorului general Martin Winterkorn care declara intr’un comunicat de presa ca …

„Personal, regret profund că am încălcat încrederea clienţilor şi a publicului”

Ceva imi spune mie ca ancheta aceasta va trece oceanul si va veni ca un tsunamii si pe piata europeana unde de multa vreme s’a tinut sub pres acest lucru, desi existau numeroase suspiciuni in acest sens. Scaderea cu 12% a actiunilor VW fiind doar inceputul unui scandal ce probabil ca va zgudui din temelii cel mai mare producator auto mondial.

Ce parere aveti? Mai e sau nu mai e neamtul cel mai cinstit om de pe planeta?! laugh

3 comentarii la „VW Grup prins cu ocaua mica … pardon CO2’u mic”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura