Craciun nostru fericit poate fi si al altora, daca ne’ar pasa cat de putin!

Inainte de a va face urarile de rigoare, va invit sa cititi cateva din scrisorile copiilor saraci din satele Romaniei pe care voluntarii campaniei „Adopta o scrisoare” le-au publicat pe pagina lor de facebook.

As vrea sa va opriti un pic si sa cititi aceste scrisori. Si, daca puteti, sa le dati cuiva care poate chiar are putere de decizie in tara asta.

Aceste scrisori arata ca avem ENORM de tras. Arata in Romania clivajul intre saraci si bogati, intre rural si urban este IMENS si ca trebuie facut imediat ceva pentru a scoate ruralul din abandon si uitare, in special Moldova, pentru a putea in viitorul foarte apropiat crea acele conditii pentru intoarcerea acasa a celor plecati. Mai ales a parintilor la zecile de mii de copii lasati in grija bunicilor sau rudelor.

Personal am ramas foarte impresionat, mai ales de modestia acestor copii, dar si de suferinta ce transcende dincolo de cele scrise de ei…asa ca am contactat campania si le-am trimis un colet pentru o fetita, colet cu de toate. Sper ca acel copil care a primit coletul nostru se va bucura de primul Craciun adevarat. Doamne ajuta neamul romanesc!

Este o problema vitala pentru tara noastra, in special in privinta fortei de munca deficitara si necesitatii specialistilor in toate domeniile si pe toate palierele societatii romanesti.

De asemenea, statul roman trebuie sa treaca serios la a rezolva problema copiilor institutionalizati si a adoptiilor.

Sa nu ne amagim. Marea batalie este nu pentru unii vremelnici, ci pentru tara si natie. Degeaba ne batem azi daca viitorul, mai ales cel demogeografic, este atat de sumbru.

De asemena, ca tot va stiu pe unii care treceti pe aici si nu ii aveti la suflet nici popii si nici bisericile, dincolo de BOR si alte catedrale, va las aici si un exemplu despre cum omul este cel care sfinteste locul!

Intr’un final, cu aceaste lectii de viata invatata dincolo de lumea materialista si consumerista in care am ajuns sa traim, in numele ingerisidemoni.ro, va dorim tuturor sa aveti un Craciun cu bine alaturi de cei dragi voua si sa incercati sa va bucurati mai mult de cumpatare si cei de pe langa voi, decat de daruri efemere!

Un comentariu la „Craciun nostru fericit poate fi si al altora, daca ne’ar pasa cat de putin!”

  1. Îmi spunea odată un ne-crestin ceva de genul – voi, creștinii, aveți o religie foarte convenabilă ( a sweet deal ) : păcătuiți cât vrea mușchii voștri, și rezolvați totul cu o spovedanie, eventual la finalul jocului , și sunteți absolviți de toate relele .. un cadou de Crăciun nu rezolvă nedreptățile planetei, la care suntem parte cu entuziasm tot anul .. într-un orășel pe care nu sunt sigur că pot să-l numesc corect, la o mică cafenea, mi-a luat comanda o româncă .. nu părea nefericită, deși poate are copii in țară, sau măcar părinți … E parte din egoismul nostru, în care cedăm ceva, ca să obținem altceva .. de multe ori, un viitor mai bun pentru copii .. așa e făcută lumea .. poate și eu m-aș fi rugat lui moș crăciun să nu mai încasez câte una de câte ori făceam câte o boacănă, sau luam vreo notă mai proastă la școală, dacă aș fi avut feisbuci, dar nu se inventase .. în apărarea maică-mii, o făcea ca să am un viitor mai bun … E complicat in capitalism să ai o societate și prosperă, și corectă .. progresul e legat de riscuri, suferință, salturi bruște .. am învățat mai mulți rusă decât engleză în școală, dar avioanele sunt pline pe direcția Vest, nu Est .. Crăciun fericit, indiferent cât de nedreaptă e viața ..

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura