Cu beemveu dupa calculatorul de 200EU…

Ca in fiecare an … Guvernul Romaniei, desfasoara un program destinat (in principiu famililor nevoiase) care nu isi permit un PC, oferindu’le un cupon de 200EU cu care sa isi achizitioneze un PC complet.

Ca in fiecare an … parteneri in acest program fiind, am incercat cu chiu cu vai sa oferim PC’uri care sa se incadreze cumva in banii aia (850 lei, pentru un PC complet, care are si niste limite minimale) pe ideea ca multi din cei ce primesc asa ceva, nu au de unde sa mai scoata in plus cateva sute de lei.

Ca in fiecare an … am incercat sa anuntam pe toti cei amarati ce teoretic ar putea beneficia de acest program … dar bineinteles ca in nici un an ei nu primesc acest drept, pentru ca la fel …

Ca in fiecare an, cei care vin sa ia aceste calculatoare moka sunt in mare parte aia cu beemveuri si nu de oricare ci de alea la care doar o guma costa accea suma. Nu cred ca are rost sa mai spun ca in general sunt bronzati din nastere si poarta mult metal galben pe ei, da asa mult, ca iti e frica sa stai langa ei daca prinzi o zi ca aia de ieri.

Sunt convins ca, desi in lege scrie clar ca nu au voie sa il vanda timp de 3 ani, nu ajung cu el acasa, incercand sa il vanda cu oricat da sa le iasa macar de un plin la beemveu.

Mi’se rupe pana la urma urmei cui dau eu acele PC’uri ca nu e treaba mea … dar oare cei ce dau acele cupoane cu bani din buget, pot spune asta, cand sunt atatia oameni amarati care au fost refuzati de la acest program, pentru simplu fapt ca munceau pentru un venit si nu traiau din ajutor social?! Suma ce nu trebuie depasita pe om dintr’o familie este ridicol de mica … in jurul a 150 lei … ceia ce in mod clar incurajeaza nemunca, deoarece aia care se incadreaza aici sunt tot parazitii ce traiesc din ajutoare sociale, pentru ca daca ai un salar minim pe economie, din care traiesc cum pot 3 persoane, nu te mai incadrezi aici! Deci trebuie sa te lasi de munca, sa traiesti ca un parazit ca in Romania sa ai dreptul de a primi un drept ce in cazul dat se reflecta intr’un ajutor de la buget! Oare nu ar fi mai bine daca aceste calculatoare ar ajunge la cei care muncesc, una din conditiile de baza fiind acelea ca cel putin unul din membrii familiei in cauza sa munceasca legal, suma stabilita fiind macar acel minim pe economie?! Cu ce dracu isi plateste lepra aia curentul necesar la PC, daca el traieste dintr’un ajutor social?! Oare nu cumva si acolo „se descurca?!”

Pana in tara asta vom incuraja nemunca si ii vom alege mereu pe paraziti sa fie cei ce beneficiaza din plin de lenea lor, nu vom face nimic. Dar oare cand se va intampla asta?!

3 comentarii la „Cu beemveu dupa calculatorul de 200EU…”

  1. 200 de euro pentru un pc cu monitor si toate cele? ce soi de rasnita manuala poti sa-ti cumperi de banii aia? :))
    una peste alta, legea asta sau ce e cred ca e data ca sa mareasca numarul romanilor care au acces la internet, ca sa dea bine in statisticile uniunii europene. avand in vedere ca un computer este mult mai probabil sa dea dependenta decat ceva util ma gandesc ca pana la urma tot raul e spre bine pentru ca daca tot n-ai bani atunci e de preferat sa ai un viciu in minus….ca sa nu mai vorbim de miliardele de neuroni pe care i-ar putea distruge un pc de 8 milioane…adica pana mea, ce poti sa-ti iei, un 486? :))

    Răspunde
  2. Cum am spus … ne’am chinuit de fiecare data … sa ne iasa ceva … anul asta in banii aia am reusit cumva sa o tragem de un Celeron @ 2,9GHz/1Gb DDR2/160Gb HDD/DVDRW/all onboard .. monitor 19″LCD … tastatura, mouse, boxe … si toate in banii aia doar smile Stiu ca pentru multi poate parea o rasnita … dar eu zic ca totusi in 850 lei nu este bataie de joc smile Mare lucru nu castigam ca si asa stam dupa banii aia luni de zile … deci bani blocati … si nu mi’ar fi ciuda … daca ar lua macar cine merita … problema mea alta este si am scris deja smile

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura