Cum a petrecut Dorel de 1 Mai

Tin sa precizez inca din start ca este o poveste reala din Romania lui 2012 …

Intr’un sat hunedorean (nu voi da numele) primaria a depus un proiect de reabilitare a Caminului Cultural satesc din fonduri europene. Dupa indelungi asteptari, primaria a primit acordul si in acelasi timp banii necesari pentru reabilitarea Caminului Cultural ce se afla intr’o stare avansata de degradare. Toate bune si frumoase pana aici, laudabila si munca primarului care a facut rost de banii necesari (chiar daca intamplator sau nu in an electoral) mobilizarea a fost generala, oameni din sat fiind cei care au fost recrutati pentru executarea lucrari printre care si Dorel de Hunedoara care probabil se afla in vizita la rude…

… a carui sarcina (ca sef de echipa) a fost aceia de a slefui cu smirghel, glet’ul (Gletul Ceresit CT 127 pe baza de ciment alb, se foloseste pentru obtinerea de suprafete netede, in strat de max. 2 mm, pe pereti si plafoane in interiorul cladirilor) proaspat “tras” pe pereti interiori de catre meseriasi de la care Dorel a ramas (vesnicul) invatacel.

Si s’a apucat Dorel al nostru de treaba … acompaniat de echipa ce ii era data pe mana ( adoratori … Dorei in devenire) sa slefuiasca cu smirghelul din dotare gletul tras … si dai si trage si dai si munceste … din zori pana in seara … ca au primit doar 2 zile sa termine … si orgoliul le era in joc …

Si au muncit …. si tras … si muncit …

… pana cand au ajuns inapoi la lucrare mesteri ce trebuiau sa termine lucrarea … dandu’si seama ca nimeni NU I’A OPRIT! laugh Cam tarziu … ca tot ce pusesera aia pe pereti … carasera astia cu galetile afara intr’un maldar ce, mai, mai ca era cat tencuiala veche data jos de mesteri de pe pereti! laugh Inca o zi daca il lasau pe Dorel si echipa sa … treceau si de caramida ce le statea in cale! laugh

Morala este (cred ca una singura):

Cand ii dai la Dorel de lucru sa nu uiti sa il opresti … nu de alta da daca ii dai sa sape o groapa … ii bate si pe chinezi care se arata suparati ca ajunge la ei in gradina! laugh laugh  (banuiesc ca “sub” noi China o fi, ca aia is peste tot oricum laugh :D)

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

4 Responses

 1. Mircea C. says:

  Ar mai merita mentionat ca CT127 e de 3-4 ori mai scump ca gletul normal CT126 care la randul lui e aproape dublu fata de un banal Euroglet :))

 2. ice4you® says:

  Salut Mircea! Lucrarile de calitate se fac cu materiale pe masura, deci te rog frumos! laugh laugh

  P.S. Scrie’mi te rog pe email un numar de contact sa discutam legat de Canon’ul ala! 😉

  Mersi!

 3. Mircea C. says:

  Ti-am scris la postadeforum ca asta am gasit la contact… oferta mea e foarte avantajoasa smile

 4. Marius says:

  O relatare foarte interesanta si amuzanta. Cand aveti lucrari de facut, gasiti mesteri buni de care sa fiti siguri ca nu va fac surprize.