Ipocrizia din spatele raportului ONU pentru clima si tacerea cu privire la tehnologiile de control al vremii

Zilele acestea inutilul mastodont birocratic numit ONU a prezentat un raport climatic in care este descrisa „apocalipsa” climatica cu ajutorul unor „experti” care au alcatuit acel raport in baza unor „studii climatice” efectuate de’a lungul ultimilor ani si care se doreste a fi fundamentul pe care se va construi noua epoca #greendeal. In mare parte raportul ala sunt vehiculate diverse scenarii in care ca niste „coincidente” sunt prezentate date ce sunt aproape similare cu ideologia #greendeal propusa in acordul de la Paris din 2015. Si tot ca si „coincidenta” acest raport e lansat in anul in care s’au facut numeroase experimente climatice, unul dintre ele fiind insamantarea norilor ce a dus la ploi in tarile arabe, o procedura de manipulare a vremii ce ca prima masura impotriva schimbarilor climatice ar trebui interzisa de acordurile internationale datorita dezastrelor ce rezulta in urma acestor manipulari, dar pe care nimeni nu le’a luat in seama in acel raport si despre care nu se discuta pe nicaieri.

Insamantarea norilor este folosita de zeci de ani, desi este cunoscut ca din aceasta practica rezulta uriase dezechilibre naturale

Insamantarea norilor este tehnica extrem de controversata prin care se incearca modificarea cantitatii de precipitatatii care sunt produse de anumiti nori prin dispersarea in atmosfera a anumitor substante chimice care servesc ca nuclee de condensare, o tehnologie descoperita de un cercetator american al General Electric si folosita inca din ani ’60. In acest scop, printre altele se foloseste zapada carbonica, iodura de argint sau unele nuclee de condensare hidroscopice, care sa favorizeze formarea cristalelor de gheata sau a picaturilor de ploaie. Aceleasi chimicale sunt folosite si in cazul manipularilor cu rachetele anti-grindina. Insamantarea norilor este o procedura folosita de zeci de ani, expertii avertizand in nenumarate randuri ca folosirea incorecta a acestei tehnologii este ingrijoratoare datorita efectelor secundare ce nu pot sa fie prevazute si care pot duce la schimbari climatice periculoase, aceste semnale de alarma fiind ignorate de actualul raport in care nu se vorbeste nimic despre aceste manipulari.

Arabia Saudita anunta ca trece la pasul urmator si va folosi drone pentru manipularea vremii

„Echipate cu instrumente care emit electricitate și senzori adaptați, aceste drone vor zbura la altitudini joase și vor livra încărcătură electrică la moleculele de aer, fapt ce ar trebui să încurajeze precipitațiile”

a explicat Alya Al-Mazroui, director al programului de cercetare privind intensificarea ploii din Emiratele Arabe Unite, potrivit descopera.ro

Credit foto: Universitatea Reading

Update, aprilie 2024

China anunta ca isi va dezvolta proiectul de control meteorologic avand ca obiectiv capacitatea de a putea declansa ninsoare si ploaie artificiale pe jumatate din teritoriu

Conform Business Insider, autoritatile chineze anuntau la sfarsitul anului 2020 ca proiectul de „insamantare a norilor” al Chinei va creste ca si capacitate pana in 2025 de peste cinci ori si va acoperi un teritoriu de peste 5,4 milioane de kilometri patrati, ceea ce reprezinta 56% din suprafata totala a tarii.

Potrivit autoritatilor chineze, justificarea acestui proiect este acea ca prin aceste manipulari meteorologice China va putea controla si atenua dezastrelor naturale precum grindina, seceta sau incendiile de padure. Ca un exemplu recent, China a folosit cu succes aceasta tehnologie de manipulare meteo in 2008 cu ocazia Jocurile Olimpice pe care le’a gazduit in acel an, provocand ploile artificiale care au cazut din abundenta, China alocand pentru manipulari meteo in 2016 peste 30 de milioane de de dolari, aceasta suma crescand la peste 168 de milioane de dolari in 2017, China achizitionand doar in acel an patru aeronave si 897 de lansatoare de rachete dedicate manipularilor vremii.

SUA si Rusia detin echipamente si tehnologii avansate de control meteorologic

In joaca asta de’a Dumnezeu si control meteo sunt implicate de zeci de ani atat SUA cat si Rusia care au dezvoltat echipamente si tehnologii avansate de control meteorologic, cel mai cunoscut si controversat fiind HAARP (High Frequency Active Auroral Research) din Alaska al Statelor Unite si care, conform declaratiilor oficiale, ar avea ca baza studierea ionosferei, insa de’a lungul timpului acest sistem a nascut numeroase controverse, acest proiect fiind finantat de Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), University of Alaska Fairbanks, Pentagon, U.S. Navy si U.S. Air Force. Pentru proiectul HAARP se utilizeazA un echipament terestru, constituit dintr-o retea de antene, fiecare antena fiind alimentata din propriul sau generator, putand incalzi parti din ionosfera prin intermediul undelor radio de inalta frecventa. Pana in prezent au fost construite 48 de antene urmand ca în final numarul acestora să se oprească la 360, o asemenea mini instalatie find montata de USA si in Romania, langa localitatea Corbu din judetul Constanta. Sistemul este format dintr’un ansamblu de aproximativ 40 de antene dispuse pe doua randuri, aflate in vecinătatea unor facilitati militare, care ar constitui centrul de comanda.  In tentativa de a combate „zvonurile false” legate de „manipularile psihice” ale acestui sistem, in 2016 responsabili centrului HAARP au organizat „Ziua portilor deschise”, de mentionat fiind faptul ca acest lucru s’a petrecut dupa ce in 2015 cea mai mare puternica antena pentru bombardarea ionosferei cu unde radio de frecventa inalta a fost transferata la Universitatea din Alaska Fairbanks.

Credit Foto: Secoy, A via wikimedia

Ca raspuns Rusia a finantat si dezvoltat o super arma meteorologica denumita SURA (Sura Ionospheric Heating Facility), un sistem similar cu HAARP’ul americanilor, acesta fiind folosit „cu succes” de mai bine de 20 de ani potrivit unor rapoarte ale CIA si FSB publicate in 2017, care au scos la iveala acuze reciproce aduse de ambele super’puteri, acuzatii ce vizeaza activarea si directionarea catre anumite zone din Europa a sistemelor de control meteorologic prin producerea si manipularea de fenomene meteo extreme. Instalația de incalzire ionosferica Sura a rusilor, este situata langa micul oras Vasilsursk la aproximativ 100 km est de Nijni Novgorod din Rusia, intr’un laborator pentru cercetarea ionosferei. Sistemul Sura este capabil sa radieze intre 80 de megawati la 4,3 MHz, crescand la 260 de megawati la 9,5 MHz. Instalatia este administrata de institutul de cercetare radiofizica NIRFI din Nijni Novgorod De subliniat aici este si faptul ca in urma cu cativa ani, meteorologul Scott Stevens a acuzat Rusia ca fiind in spatele “furiei” fara precedent a uraganului Katrina care a devastat New Orleans, teorie care a creat un val de controverse de ambele parti.

In lupta pentru suprematia controlului vremii in 2014 doua echipe de cercetatori de la Universitatile din Arizona si Florida, din Statele Unite, finantate de Pentagon, anuntau ca au descoperit si experimenteaza o modalitate de a controla vremea, acest lucru facandu’se cu ajutorul unor super-lasere care pot produce ploaia si declansa fulgere. Conform declaratiilor oficiale, tehnologia se bazeaza pe impulsuri scurte si intense ale acestor super lasere care produc plasma ce interactioneaza cu particulele incarcate dintr’un nor de furtuna si pot schimba vremea, aducand sau indepartand ploaia si controland fulgerele, potrivit RT.

China si Rusia anuntau in 2018 cinci experimente comune de manipulare si control al vremii

Potrivit unui raport publicat in 2018, oamenii de stiinta din China si Rusia au realizat impreuna cinci teste de manipulare si control al vremii, rezultatele fiind ulterior detaliate  de publicatia de specialitate Earth and Planetary Physics. Conform raportului publicat, pentru manipularea si controlul vremii a fost folosita SURA ca transmitatorul unor unde radio foarte puternice in plasma ionizata undeva la cinci sute de kilometri deasupra Pamantului, iar CSES (China Seismo-Electromagnetic Satellite) pentru observatii. In urma stimularii ionosferei, senzorii de pe Satelitul Seismo-electromagnetic al Chinei (CSES) Zhangheng-1 au inregistrat observatiile facute de pe orbita.

Manipularile meteorologice in Europa

Singurul sistem de manipulare ionisferica cunoscut din Europa este cel al amplasat in Norvegia si cunoscut sub numele de EISCAT, devenit operational in 1975. Potrivit oamenilor de stiinta care opereaza acest sistem, EISCAT este un „incalzitor ionosferic” utilizat pentru experimente ale manipularilor ionosferice.

Ipocrizia din spatele raportului ONU pentru clima, Africa „stearsa” de pe harta lumii

Din raportul si masurile anuntate de ONU, Africa, unul dintre cele mai mari continente ale lumii, a fost pur si simplu „sters” ca importanta, desi in Africa, cu exceptia bogatelor tari arabe se confrunta cu un dezastru ecologic fara precedent, primele cinci dintre tarile cele mai afectate de evenimentele meteorologice extreme din 2019 fiind tari africane, conform Indicelui Global al Riscului Climatic  al Germanwatch, o organizație din Bonn, Germania. Dovezile pe termen lung indica faptul ca Africa va fi in viitorul apropiat continentul care se va confrunta cu cea mai dramatica schimbare a conditiilor meteorologice unde foametea va face ravagii si va duce la razboaie fara precedent, fermierii africani raportand de ani de zile fluctuatii sezoniere dezastruoase, schimbarile de volum al precipitatiilor fiind  deosebit de grave mai ales in Africa subsahariana, unde 95% dintre fermieri nu au si nici nu isi permit sisteme de irigatii.  Potrivit Financial Times. cand activista pentru clima din Uganda, Vanessa Nakate, a mers anul trecut la Davos pentru a sustine o declaratie cu privire la situatia dramatica din Africa, aceasta a sfarsit prin a fi eliminata dint’o fotografia de grup pentru presa in care se afla alaturi de alti patru activisti climatici, printre care si celebra Greta Thunberg, in urma acestei mizerii activista ugandeza declarand ca:

„Nu m-au scos doar pe mine din poză, ci au tăiat din fotografie un întreg continent”

Opine personala

Acest articol nu este si nici nu s’a dorit unul care sa hraneasca „teorii ale conspiratiei” si nici care sa combata in vreun fel teoriile schimbarilor climatice ce sunt puse exclusiv pe seama activitatilor umane, teorii cu care recunosc ca niciodata nu am fost de acord in totalitatea lor! Am documentat si muncit la acest articol doar din dorinta de a aduce in discutie lucurile despre care nimeni nu discuta si despre care nu exista o dezbatere nicaieri cu exceptia grupurilor restranse care in mare parte sunt considerate „conspirationiste” desi „teoriile” lor se dovedesc practica a realitatii! Din punctul meu de vedere, acel raport ONU este o mizerie de la cap la coada care nu face decat sa sustina viitorul dictaturii climatice din noul razboi hibryd pe care lumea il va duce in viitorul apropiat si in care armele meteorologice vor avea un cuvant greu de spus, lucru ce va duce la ruperea definitiva a echilibrului natural care mai exista inca, desi teama imi este ca deja a fost afectat dincolo de reversibil si tocmai de aceea cred tot mai mult ca omenirea asa cum o stim astazi va cunoaste o schimbare majora in care vom mai trai inca un sfarsit de lume, lume careia in loc sa o distrugem din aroganta de a ne crede dumnezei inbuibare si lacomie, ar fi trebuit sa o ingrijim ca si gardieni ce i’am fost pusi de CEL care a creat lumea si echilibrul perfect al ei. De amu inainte lupta pentru supravietuire va fi tot mai grea, viitorul razboi fiind cel pentru apa, razboi in urma caruia natiuni intregi urmand sa dispara si odata cu ele si parte din omenirea care nu a inteles  si invatat niciodata nimic din istoria omenirii. Dar ca nu fiu acuzat ca inchei intr’o nota pesimista si „cod rosu” pot doar sa va zic ca oamenii vor supravietui,  atat ca supravietuitorii probabil se vor intoarce la pesteri.

UPDATE, iulie 2022:

Fermierii din Vrancea au susţinut, luni, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 2 Vrancea şi ai Prefecturii Vrancea, că sistemul antigrindină este responsabil pentru seceta din judeţ şi au cerut sistarea pentru cel puţin un an a tragerilor de rachete antigrindină cu iodură de potasiu.

„Eu sunt fermier care am circa 4.000 de hectare. Am pierdut de când aţi înfiinţat dumneavoastră sistemul ăsta circa 15 milioane de euro. Bani pierduţi, cuantificaţi, cu procese verbale de calamitate etc. Eu fac agricultură în Vrancea de 27 de ani. Până să montaţi dumneavoastră sistemul acum şapte ani de zile nu am avut problemele astea. Aveam trei ani de zile agricoli, aveam şi unul prost, al patrulea, ca ăsta. Acum nu mai avem niciun an bun. S-a terminat. Eu văd când vin formaţiunile noroase şi când dă rachete nu mai plouă. Putna nu mai are apă, Milcovul nu mai are apă, sunt fântâni care nu mai au apă. Noi nu mai avem apă. (…) Eu înţeleg, dumneavoastră faceţi o treabă bună pentru viticultură, dar gândiţi-vă că noi trebuie să facem o alegere, mâncare sau vin. În toate judeţele unde aveţi montate aceste sisteme, e dezastru, secetă peste tot”

a spus Vasile Pamfil, unul dintre fermierii prezenţi la întâlnire, scrie agerpres.ro.

Mai mulţi fermieri s-au declarat dispuşi să plătească, din banii lor, studii necesare care să lămurească dacă sistemul antigrindină este sau nu responsabil pentru seceta din judeţ şi au propus ca tragerile cu rachete antigrindină să fie sistate cel puţin un an de zile.

12 comentarii la „Ipocrizia din spatele raportului ONU pentru clima si tacerea cu privire la tehnologiile de control al vremii”

 1. Cand oamenii se joaca de-a Dumnezeu si se apuca sa „mestereasca” la Mama Natura precum gigeii, e clar ca totul o ia razna. Australia e cel mai bun exemplu. Au mesterit fauna pana acolo incat au ajuns sa impuste pisicile ca pe porumbei, fiindca alea s-au inmultit in nestire. Si asta e doar un mic exemplu de manual. drinks

  Răspunde
  • Exemple sunt multe, cum ar fi iepurii fara pradator natural tot in Australia, sau crapul chinezesc in raurile americane care e la un pas de a distruge si ecosistemul marilor lacuri dupa ce a terminat tot ce insemna ecosistem in mai multe rauri americane si astea sunt doar exemple „mici” pe langa nenorocirile create de om si interventia lui neroada acolo unde nu ii e dat. Le’om trage toate, rand pe rand pana cand ne’o trece de „dumnezeire”. punish

   Răspunde
 2. E, uite ceva ce imi scapase, multumesc de completare! ☺ Desi nu folosim tehnologia pentru producerea ploii artificiale, am folosit’o in Romania pentru dispersarea grindinii inca din anii ’50, la baza fiind avioanele utilitare, mai tarziu si rachete.

  Răspunde
  • friends
   Parcă și când a fost păpoiul în vizită la noi au folosit tehnologie. laugh În rest, știm noi ce mai pot unii să facă în 2021? Cert e că avem și noi tornade de câțiva ani încoace…

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura