Prabusirea SlavaUcraina in fumul revoltei din Sri Lanka

De cand Rusia a inceput carambolul in Ucraina atrageam atentia ca acolo nu avem de a face cu un banal razboi intre Rusia si Ucraina, ci cu un razboi intre Rusia si occident, un razboi planificat de care Rusia s’a pregatit de ani de zile, inceputul lui find in 2014,  anexarea Crimei find o  declaratie de forta a rusilor ca epoca de aur a extinderi USA in Europa dupa victoria de etapa in Razboiul Rece, s’a incheiat. Desi varsarea de sange care a urmat si care continua si azi, probabil ca s’ar fi putut incheia la masa unor negocieri in care sa fie folosite armele „soft power” intre Rusia si USA, in acest sens la inceputul razboiului find reactivat telefonul rosu intre Pentagon si Kremlin, aroganta politrucilor, populismul si prostia Vestului care a vazut in asta oportunitatea de accelera agenda globalista, nu a facut decat sa porneasca la vale un bulgare ce acum pare a fi de neoprit, factiunea Kissinger tragand un prim semnal de alarma la Davos in acest sens, desi trompetele lui factiunii Soros au facut tot posibilul sa il acopere, lupta care se da in spatele usilor inchise intre curentul de gandire al unei globalizari multipolare vs curentul de gandire al unei globalizari monopolare, find mai evidenta decat oricand, la mijloc fiind prinsa lumea intreaga, Sri Lanka find prima dovada ca lucrurile merg prost in tabara „progresista”, desi aparent nu are nici o legatura cu carambolul din Ucraina fiind doar o insingnifianta tara saraca de undeva de pe glob, dar oare, asa sa fie?

Prabusirea SlavaUcraina in fumul revoltei din Sri Lanka

In urma aplicarii descreieratelor sanctiuni impotriva Rusiei, care printre altele este si cea mai bogata tara din lume in resurse naturale de orice fel, in speranta ca prin aceste sanctiuni Rusia va fi ingenuncheat printr’un blitzkrieg economic, efectul de bumerang al uriaselor costuri ale razboiului secret si al acestor sanctiuni a inceput sa se faca simtit la scurt timp in comodul Vest, a carui principala preocupare e cea a consumului excesiv de toate si orice. Treptat criza energetica programata si provocata prin 2021 ca o criza artificiala care sa puna in aplicare planul schimbarii obiceiurilor de consum a devenit o reala criza energetica, economica si financiara in care Rusia a ales sa isi joace cartea pana la capat si o joaca perves de bine. Acest lucru incepe sa se vada in framantarile sociale din Europa care sunt in crestere prin toate comodele tari din Vest, anunturile cu privire la trecerea la „agricultura organica” si cele de rationalizare a gazelor si energiei find aruncate in spatiul public pentru a monitoriza reactiile, dar inca nimeni nu a indraznit sa treaca la aplicarea lor efectiva, fumul protestelor violente din Sri Lanka, unde s’a aplicat experimental planul „Zero Emisi de Carbon” prin reducerea consumului de hidrocarburi si aberatiile„agriculturii organice” ce intr’un final a dus la o foamete fara precedent care a scos oamenii disperati in strada, dincolo de alte manevre obscure din spatele lor.

Razboiul din Ucraina a intrat in cea mai periculoasa faza

Este avertismentul dintr’un articol de analiza a situatiei din Ucraina, publicat in New York Times:

Încercând să explice recentele victorii ale armatei ruse în Ucraina, o serie de oficiali ucraineni au ales să spună că toți‚ rușii proști’ sunt morți. Este o insultă devenit oarecum un compliment, asta însemnând că, în cele din urmă, rușii au găsit un mod de luptă mai eficient după incompetentul lor demers anterior care s-a soldat cu moartea a mii de oameni din rândul lor.

Mai exact, asta se întâmplă din cauză că războiul din Ucraina pare să fi devenit un dur război de uzură – Rusia rămânând retrasă și limitându-se să bombardeze cu obuze și rachete orașele ucrainene din est, transformându-le în ruină și înaintând ulterior, astfel încât s-ar putea crede că partea cea mai grea a acestui conflict a trecut.

V-ați înșela

Războiul din Ucraina este pe cale să intre într-o nouă fază, bazată pe următorul fapt: s-ar putea ca mulți soldați și generali ruși să fi murit, dar vajnicii aliați ai Ucrainei din cadrul NATO sunt obosiți.

În Europa, acest război a provocat deja o criză a gazelor naturale, a benzinei și a prețurilor la alimente, iar dacă ea se prelungește la iarnă, s-ar putea ca multe familii din Uniunea Europeană să ajungă să aleagă între a se încălzi și a se hrăni.

În consecință, noua fază a războiului este ceea ce ar fi ‚strategia de iarnă’ a lui Vladimir Putin împotriva ’strategiei de vară’ a NATO.

Este evident că Putin se pregătește să înainteze în Ucraina, el sperând ca, în cele din urmă, inflația din sectorul energetic și prețurile alimentelor din Europa vor fisura alianța NATO.

El pare înclinat să creadă asta dacă temperaturile din Europa sunt mai scăzute ca de-obicei și dacă aprovizionarea cu petrol și gaze se va afla sub normal.

Apoi, dacă media prețurilor va fi mai ridicată și dacă întreruperile de curent datorate crizei de energie vor deveni mai dese, sunt șanse mari ca membrii europeni din NATO să înceapă să exercite presiuni asupra președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru a-l convinge să ajungă la un acord cu Rusia – oricare ar fi el – pentru a pune capăt luptelor.

Așadar, cu siguranță că Putin trebuie să le spună trupelor și generalilor săi extenuați, următoarele: „Mai susțineți-mă până la Crăciun. Iarna e prietena noastră”.

Strategia nu este una absurdă. După cum relata săptămâna trecută Jim Tankersley, de la NYTimes, „oficialii Casei Albe se tem că o nouă rundă de sancțiuni europene, care ar reduce livrările de petrol ale Rusiei până la sfârșitul acestui an, ar face ca prețurile la energie să se majoreze din nou, afectându-i pe consumatorii și așa stresați și aruncând Statele Unite și alte economii într-o mare criză. Acest șir de evenimente ar putea agrava criza alimentară apărută deja într-o serie de țări din lume”.

Potrivit acelorași relatări, eforturile NATO și cele ale UE de a reduce exporturile de petrol ale Rusiei spre Europa ar putea face ca prețurile petrolului să ajungă la $299 euro barilul, dacă nu mai mult, asta însemnând că americanii vor trebui să plătească $7 pentru un galon (cca. 3 litri, n. red.) de benzină.

„În Europa, prețul de $9 -10 pentru un galon de benzină deja nu mai este unul neobișnuit, iar prețul gazelor naturale s-a majorat deja cu aproximativ 700%”, după cum relatează Bloomberg, or, asta a făcut ca ”începând chiar de anul trecut, continentul să ajungă în pragul recesiunii”.

Pe de altă parte, oficialii din NATO, cei americani și cei ucraineni își spun cu siguranță următoarele: „Da, iarna este dușmanul nostru. Dar vara și toamna ne pot fi prietenie– DACĂ am putea afecta întrucâtva armata obosită a lui Putin, cel puțin, el va accepta un armistițiu”.

Este vorba despre o strategie la fel de absurdă. Se prea poate ca Putin să câștige teren în estul Ucrainei, dar cu un preț foarte mare. Numeroși analiști din sectorul militar sugerează că, în mai puțin de cinci luni, Rusia a înregistrat moartea cel puțin 15000 de soldați – o cifră uimitoare – și, probabil, un număr dublu de răniți. Peste 1000 de tancuri rusești au fost transformate în ‚fier vechi’.

Putin ezită să mobilizeze mai mulți oameni din cauză că asta ar însemna că ‚operațiunea militară specială’ din Ucraina, despre care el le-a vorbit compatrioților, nu este doar una mare, dar ea și evoluează mult mai prost.

În mod clar, NATO speră ca armata ucraineană să poată folosi sistemele HIMARS M142 (High Mobility Artillery Rocket Systems), pe care SUA le-a trimis Kievului, astfel încât ele să provoace cât mai mulți morți și cât mai multe pagube în rândul armatei ruse pe parcursul verii și toamnei.

Dacă se va întâmpla asta, atunci avansul lui Putin nu doar s-ar bloca, dar chiar ar pierde din teren și s-ar putea ca președintele rus să fie înclinat să ajungă la un armistițiu, la un mare schimb de prizonieri, la evacuări de ordin umanitar și la condiții mai bune în privința exporturilor alimentare ucrainene – toate astea ducând la o scădere a inflației și, eventual, la o reducere a presiunilor exercitate asupra aliaților europeni ai Ucrainei de a renunța la orice acord cu Putin.

Nu sunt semne că Putin ar fi gata să ajungă la un acord de pace final, dar s-ar putea ca toate astea să-l împingă spre un soi de armistițiu, care ar aduce o relaxare a pieței energetice și a celei alimentare.

Așadar, date fiind aceste motive, războiul din Ucraina este pe cale să intre în cea mai periculoasă fază începând din luna februarie, când rușii au invadat Ucraina. Strategia de iarnă a lui Putin se izbește de strategia de vară a NATO.

Există un singur lucru de care putem fi siguri: războiul din Ucraina nu se va termina – nu se va termina cu adevărat – atâta vreme cât Putin va fi la putere la Moscova. Afirmația nu este un apel în sprijinul înlăturării sale de la putere. Asta numai rușii pot hotărî.

Pe scurt: acest război din Ucraina este, cel puțin până acum, departe de a se fi încheiat.

scrie New York Times sub semnatura lui Thomas Loren Friedman, jurnalist american, editorialist si scriitor, castigatorul a trei premii Pulitzer.

Germania pregateste „adăposturile foamei” si frigului

Ca o masura disperata prin care guvernul Germaniei incearca sa atenueze dezastrul care va urma, a dispus ca multe dintre salile folosite pentru vaccinare in Germania sa fie transformate de guvern in centre de incalzire si hranire a celor care nu isi vor permite sa’si plateasca utilitatile la iarna.

„Trebuie să ne obișnuim cu faptul că această situație nu se va schimba în viitorul apropiat. Cu alte cuvinte, ne confruntăm cu o provocare istorică!”

a declarat Olaf Scholz.

Printre alte masuri disperate anuntate in regiunea Renania-Palalinat – salile polivalente vor deveni de asemenea săli comune unde oamenii se vor putea incalzi la iarna, mai ales ca deja tot mai mulți dintre germani au inceput sa se confrunte cu probleme majore la plata utilitatilor dupa ce preturile au explodat la utilitati, carburanti si la alimente.

Uniunea Europeana isi construieste „un buncăr sigur la Bruxelles”

Una dintre stirile care vin de la Bruxelles cu privire la rezolvarea uriaselor crize care bantuie Europa este cea referitoare la faptul ca Uniunea Europeana a decis sa isi faca de urgenta un buncar la Bruxelles, motivand ca:

„Buncarul în valoare de 8 milioane de euro, va fi un loc sigur în care liderii să poată negocia fără grija că spionii ruşi sau ai altor naţiuni ar putea auzi ce se discută acolo!”

se arata in raportul UE in care este descris proiectul.

Daca as fi fost unul dintre consultantii la constructia buncarului, i’as fi sfatuit sa il faca atat de mare cat sa fie singuri ca incap toti!

Opinie personala

In ritmul in care merg lucrurile prin lume si la felul in care sefi la lume ne dovedesc ca traiesc intr’o bula lor unde Dumnezeu parca le’a luat mintile, ce am vazut in Sri Lanka s’ar putea repeta destul de curand in occident, motiv pentru care Bruxelles probabil ca a considerat buncarul ala ca o prioritate mai mult decat binevenita atunci cand nici covidul si nici #SlavaUcraina nu va mai tine oamenilor disperati nici de foame, nici de frig, nici de multe alte lipsuri ce candva faceau parte dintr’o viata comoda si linistita pe care a cunoscut’o occidentul in ultimi 70 de ani de prosperitatea pe care s’ar putea sa o caute la altii, tot cum am cautat’o noi in Romania lui ’89 si oamenii de azi in Sri Lanka.

fumul revoltei din Sri Lanka

Lectura suplimentara:

49 de comentarii la „Prabusirea SlavaUcraina in fumul revoltei din Sri Lanka”

  • Daca e sa ne luam dupa ce declara bufonul Ucrainei si daca se verifica contraatacul ala din august, Rusia va trece de la „operatiune speciala” la razboiul ala despre care pana acum doar s’a glumit, iar NATO nu prea mai are pe unde scoate camasa cu vrajala aia conform careia au livrat doar arme defensive! Sa ne rugam sa fie vrajala contraofensiva aia sau sa’l opreasca cineva pe bufon la timp, sau am belit’o…n’am gasit alta rima!

   Răspunde
   • Sa sperăm că nu se ajunge la utilizarea armelor nucleare…in rest nu are armament sa atace și alte state.
    Cât va fi Putin la putere atât va dura și războiul din Ucraina

    Răspunde
    • Sincer, dincolo de propaganda tampa, nu cred ca e cazul sa aflam daca au, sau nu au, mi ales ca ce s’a folosit pana acum experimental in Ucraina e puta de furnica pe langa ce armament au rusii pus deoparte in cazul unui conflict major! O mica demonstratie doar a fost facuta pana acum cu teribilele termobarice, bombardierele supesonice grele nu au fost folosite, bombele grele doar demonstrativ, rachetetele hipersonice la fel, nuke’urile tactice nici atat, artileria grea deloc, asta doar asa, din ce stim ca au si d’aia eu zic sa ne facem o cruce mare ca sa nu aflam mai mult!

     Răspunde
 1. Prabusire pe naiba!
  N’avem noi norocul asta, o sa bagam la #slava de o sa ne iasa pe nas plus ca o sa ingrasam si noi cat de curand !!cele mai bune ogoare din lume!! in UA!!
  Toti se pregatesc. UA cica are 1 mil. armata echipata de USA la cheie, declarat oficial, plus ultrasi din vest in spate, RU a adunat abia vreo vreo 2 mil. de mujici, pe contract, banii inainte pe 6 luni, nespalati si prost imbracati care fura masini de spalat, plus 15k de tancuri scoase de la conservare, vechituri T62 si T55 pe benzina, da multe al dracului si-i cred, ca aveam noi 4k inainte de ’89. Clar e pe final, ar trebui sa ne facem planuri de sarbatori! Am inceput deja sa ma gandesc de pe acum la Craciun si cu groaza la lista de cadouri: saculeti de carbune, conserve, sticle de apa la 0,5, butelii micute de gaz, lumanari si musai chibritele cele mai apreciate alea pakistaneze. O sa ma duc sa iau un credit baban, la ce inflatie o sa fie nu-mi fac griji, e bine! good crazy

  Răspunde
 2. Situația e cam de bodegă pe stil vechi, la ora închiderii – cineva trebuie să urce scaunele pe mese și să împingă bețivii afară în șanț.. zelensky și-a refăcut calculele și cere acum 9 miliarde euro pe lună, nu ‘doar’ 5 .. dacă e să mă iau după cifre, Ucraina e țara cu cel mai rapid ritm de creștere a nivelului de trai, simultan cu cel mai rapid ritm de scădere al speranței de viață și cea mai abruptă scădere a numărului de locuitori , din motive de granițe, de exod și de victime de război.. una peste alta, avem de ales – îi dăm lui zelensky tot pibul planetar, ne mutăm toți cu excepția Ucrainei pe altă planetă, ori îl tragem de mânecă pe Putin să rezolve cazul, că vine iarna și mai avem și alte treburi de făcut.. de aia revin cu imaginea bodegii la ora închiderii ..

  Răspunde
  • Bine sintetizata situatia si potrivita comparatia … da, cam pe acolo suntem, pentru ca eu tot aud de miliardele alea fara numar date Ucrainei, dar ce nu imi e clar de unde dracului tot scot miliardele alea, ca daca e sa le punem cap la cap adunand armamentul si restul de pomeni in bani sa tot fie cateva sute de miliade care s’au tot dus in sacul fara fund al Ucrainei fara ca nimeni sa stie pe ce anume s’au cheltuit. O schimbare a slaviri am vazut totusi in cazul Germaniei care a blocat ultima transa de bani anuntata si nu stiu de ce cred ca e doar inceputul sfarsitului miluiri fara numar pentru ca la neamtul ala ce se va duce la adapostul foamei si frigului o sa le fie si la aia tot mai greu sa ii explice de ce s’a ajuns aici.

   Răspunde
 3. Speranta, tovarasi, e la mid-terms din Murica. Daca democratii castiga (asa e corect politic), va fi epic. Adica sunt mari sanse sa pice toata sandramaua progresista si verde, prin implozie. Mai nasol e sa castige republicanii. Cu aia, ori Murica se retrage sa-si linga ranile, ori o punem rapid de deznodamantul final, cu strigaturi si batuta pe calorifer. Situatia e clar „win-win” in ambele variante. Diferenta e ca cu dems vom avea si ceva distractie. Ca pana si pe Titanic a cantat orchestra pana a luat apa la trompete! dance. Deci putem avea un iad mai fierbinte sau unul mai caldutz. De ce nu poate castiga FC Raiu’, raspunde foarte corect nea Tomita in scheciul binecunoscut de astia mai purii: Da, dar arbitrii…

  Răspunde
  • Alegerile alea mid-terms vor da directia, democratii urmand sa mearga pe drumul deschis deja de Boris in UK, iar opinia mea este ca odata ajunsi republicanii la mansa, se va schimba radical si politica fata de Ucraina, republicanii trebuind sa se ocupe urgent de uriasele probleme interne pentru a se pregati de alegerile din 2024 pe care nu’si permit sa le piarda, problema Ucrainei nenumarandu’se printre ultimele preocupari ale americanului de rand care se afla in fata unei inflatii de proporti apocaliptice. Sa dea Dumnezeu doar sa trecem cu bine peste lunile astea …

   Răspunde
   • Da, dar insa, cum se zice pe la Vida, tot la soarele vazut noaptea ajungem. E doar o chestiune daca traseul e direct sau mai ocolit. Adica cum te-ar intreba un canibal atunci cand esti deja in ceaun daca vrei cu cartofi sau cu morcovi sau daca preferi focul cu lemne sau carbuni! Fraticilor, nu va mai agitati degeaba, ramane cum am stabilit: suntem in pom si pomul e-n aer, recte pe limba lu’ Joe:we’re in the deepest shit ever! laugh1

    Răspunde

 4. Nu știu rusă sau ucraineană, să fiu sigur că subtitrarea e corectă, dar se corelează cu lucruri pe care le mai știam, iar unele le-am spus și pe aici ..
  Și pe breaking news – premierul Italiei demisionează.. scaunele pe mese .. ora închiderii ..

  Răspunde
  • Hopa, probleme in paradis? Sa nu-mi zica mie cineva ca clipul asta e asa, din suflet candriu si nu e profi. Cineva, nu stiu cine, e clar ca sapa la radacina eroului. Or fi nepotii lu’ Unchiu care incep sa aiba simptome de Bazedov cand vad preturile la pompa in Uniunea Sovietica Ailalta? Oare sa fi inceput livrarile masive de Furazolidon pe la Davos? vava. Coafura rezista!

   Răspunde
   • Oricum , indiferent cum și ce fel a fost produs clipul ăla, e vorba de lucruri cunoscute – nu sunt atâția morți, câți sunt ‘dispăruți’ , că deh, e mai ieftin pentru zelensky, banii din Occident nu sunt pentru carnea de tun .. trupele nu au fost rotite deloc, în timp ce o droaie de ucrainieni buni de trimis pe front o ard prin Europa afișând bunăstare.. o mulțime de șmecheri sbu, plus comandanți din armată se ocupă cu contrabandă cu arme, nu cu ce au în fișa postului.. deci unde este făcătura? și Putin dacă era regizorul clipului, ce se afirmă acolo e cunoscut de lumea care are ochi să vadă..

    Răspunde
    • Or fi cunoscute dar nu de trotinetisti cu gleznutele epilate si apitza in rucsacel. Deci, cineva vrea ca aceste lucruri sa fie evidente si pentru pelicani. Nu noi (astia care mai avem un neuron-doi pe sub cashcheta) suntem tinta. Nu ti se pare ca fatuca protagonista e genu’ „acu coborata de pe troti”? Nu sunt sigur da’ pe langa hartiutele alea de pe care citeste, parca s-ar vedea un i-sheep phone! Oare ma insel? Tovarase Cola, nu uita ca in advertising (sau cum ma-sa s-o scrie) baza temeliei fundamentului e publicul tinta care trebuie targetat (ce tare sunt in giboneza corporatista, imi vine sa ma pup singur, ha, ha). Hai sa fii iubit si sanatos, ca avem filme tari de urmarit! drinks

     Răspunde
     • Pe trotinetiști nu-i limpezește nimic , niciodată – așa i-a avortat natura, așa o să-i recupereze mai târziu .. nu ei sunt publicul țintă, ci sutele de mii de rude ale victimelor de pe front, care trebuie înțeleagă că ai lor mor, și alții fac bani grei din asta.. i-a vândut zelensky la kilogram, ca pe vite .. când ucrainenii de rând înțeleg asta, vesticii trebuie să-și miște fundurile personal să lupte cu rușii .. măcar știm o treabă .. e ușor să tipărești niște hârtii și să le numești bani, mai greu să îngropi morți de-ai tăi..

     • @Cola
      Pai atunci e posibil sa vedem soarele noaptea. Macar ar fi un spectacol unic. Da’ la cati masculi sunt prin vest, mi-e ca vom avea de-a face doar cu intrebarea lor catre rusi: haidi bre, chiar te-ai suparat, ca noi doar am glumit?! punish

 5. @Ice
  Off topic:
  Bre, te-ai mai dat pe blogul contelui? Eu am un nou prieten de harjoana p-acolo. Un tip simpatic foc. Ce mi se pare interesant e ca a inceput sa se leneveasca si publica comentarii dupa j-de zile. S-or fi indesit nodurile de retea? Or fi probleme prin padure? Ce sa fie, ce sa fie? Te-ntreb ca d-acolo ti se trage ca ma ai de client p-aci. Ce sa-ti fac? Daca nu te bagai, scapai de o belea ca mine! popcorm

  Răspunde
  • Nu imi place sa critic sau sa vorbesc despre alte bloguri din respectul pe care il am pentru munca depusa de autorul blogului respectiv, care are dreptul pe banii si munca lui sa faca ce vrea, asa cum vrea, dar daca tot m’ai intrebat, ca opinia unui comentator sporadic pot doar sa spun ca nu am mai intrat de ceva vreme pe acolo pentru ca in ultima vreme lucrurile au devenit nitel ciudate pentru mine in sensul ca blogul a fost luat cu asalt de tot soiul de elemente ciudate si trolii care omoara orice discutie fara a avea nici macar o modesta argumentatie, indiferent de ce opinii au, pro sau contra. Asta se intampla probabil si pentru ca in ultima vreme subiectele propuse dezbaterii par a fi scaldate in mai multe ape, lucru ce l’am vazut semnalat Contelui si de destul de multi comentatori vechi care au cam renuntat sa mai dea pe acolo intre timp, dar poate ca autorul o fi obosit, poate ii e prea lehamite, mi’se intampla si mie destul de des, mai ales in ultima vreme. Nu stiu care sunt motivele, dar cum ziceam la inceput, e dreptul fiecarui detinator de blog sa scrie si sa faca lucrurile asa cum vrea atata vreme cat e detinatorul respectivului blog, iar noi restul doar niste musafiri vremelnici care au dreptul de a renunta sa mai frecventeze un anume loc atunci cand nu se mai simt bine acolo. In rest, iti multumesc ca ai ales sa iti pierzi timpul si pe aici, eu nu consider pe nimeni a fi „o belea” atata vreme cat isi expune liber ideile pe care le are si respecta aceiasi libertate si la altii, pentru ca ce imi doresc este ca toata lumea sa se simta suficient de confortanil si liber sa spuna ce are de spus, asa cum simte ca trebuie spus, de aia si intervin foarte rar si doar in cazuri de forta majora in moderarea discutiilor. Doamne ajuta si spor in continuare la dezbaterile de pe aici! hi

   Răspunde
  • Care presa libera Maitre, zi de fata asta Alina Lipp, cetatean german cu unul din parinti rus dar tot cetatean german, care a transmis stiri din zona de conflict, a luat sute de declaratii de la cetateni de acolo care aratau taman atrocitatile soldatilor ucraineni puse in carca rusilor. Cazarmi in scoli si spitale fara a evacua personalul civil, deci scuturi umane si cate!! Pe fata asta practic au sters-o nemti din sistem, atat pe ea cat si pe familia ei, repet cetateni germani cu drepturi depline. Mi-e ca daca nu ne linistim patim si noi la fel! crazy

   Răspunde
   • Nu fi suparat. What goes around, comes around. Sau cum ar fi zis stramosii nostri daci: karmaizabici. Adevarul iese mereu la suprafata, chiar daca dureaza. Uite, Boris a facut deja buba, Draghi si el, lumea se misca, poate nu asa de repede sau poate nu mereu in directia si sensul dorit de noi dar undeva trebuie sa existe un echilibru. Altfel ne-am imbolnavi de nervi daca totul ar fi doar bine sau doar rau. Cum nu poti manca anghinare tot timpul, asa nu poti manca nici miere tot timpul. Nu stiu cat am fost de coerent dar sunt sigur ca ma intelegi. hi

    Răspunde
   • Sunt mai multi tovarășe Vasile, nu doar nemțoaica de care faci vorbire ( btw, arată mai bine media la nemțoaice, deh, gena rusă;) ).. sunt și francezi, sunt și americani, și alții, care au ochi să vadă și minte să priceapă, și relatează de la fața locului.. oricum propaganda vestică nu ține decât la o parte din publicul din vest, idioții utili folosiți de câte ori e nevoie de susținut o cauză imbecilă, dăunătoare sau chiar criminală.. restul planetei ( în termeni de populație, înseamnă majoritatea ), nu pune botul la aberațiile din presa miluită de gates și alți falși profeți.

    Răspunde
    • Agenti putinisti de influenta, cand esti numit asa majoritatea de care zici fac cacuta moale in chilotei albi si s-a terminat cu publicul din vest, devine imediat tacut si miop de frica sa nu-si piarda avantajele, accesul la cardurile de credit, cele 2, 3 vacante pe an sau laicurile pe insta sau fb.
     Pana in ianuarie publicul de care zici era oripilat de nazismul ucrainean, presa era plina de anchete, desigur platite de Putin cum cauta sa le justifice unii acum plus ca Bandera e un mare erou national care a iubit evreii, evrei care ce sa vezi tocmai aflam ca antrena la ei de anii buni si pentru inceput sunt forte grijulii sa nu moara si le trimit doar casti si veste antiglont ca de frica pazeste bostanii… si cred ca asta o sa fie ultimul coment pe tema asta ca n’are rost… e o vorba, urata da buna: daca nu-l lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti! beach

     Răspunde
  • E foarte bine ca Gates si altii miluiesc presa. Deoarece se naste o actiune disproportionat de mare care va atrage o reactiune pe masura. Cu cat fortele care intra in coliziune sunt mai mari si zgomotul facut de impact e mai mare. Dupa ce una din ele va crapa, se va reinstaura (pentru un timp limitat, normal) un echilibru. Apoi o vom lua iar de la inceput. Viata este oricum limitata. Eu zic sa ne bucuram de ce avem si de ce am avut. Si sa privim cu calm si eventual un pic de umor ce va veni. Poate ca aplicarea doctrinei Zorba nu strica. Parerea mea! big_boss

   Răspunde
  • Dă că nu dă de la el, la câte contracte sigure i se dau, pentru sustenabilitatea aburelilor, pe cârca proștilor de care nu mai are loc să respire, iar astea sunt cele declarate …vorba aia, transparență în jeturi!

   Răspunde
   • Un proverb chinez zice ca nu e pacat sa-ti bati joc de prosti. Nu stiu daca e corect sau nu dar dupa cate se pare, lumea asta „moderna” si-o merita cu prisosinta. Chiar daca ma afecteaza si pe mine, nu pot sa nu observ ca omul inca e la nivelul Oaie. #Dacat atat s-a putut! crazy

    Răspunde
    • Dacă ne afectează pe toți, nu fi egoist! înseamnă doar că nimeni nu este fără de păcat, deci karma ne dă tuturor să ne sature…dar cred că ne- am fi descurcat binișor la capitolul râs și fără subiecții pomeniți. wink

     Răspunde
 6. Unii dintre astia care aveau slogane cu „slava ucraina” au citit intre timp si carti de istorie si au vazut ca in proportie destul de mare nu sunt asa de ucranieni si multi dintre ei au si cetatenie rusa

  Răspunde
  • Ucrainenii sunt o speta aparte in marea slavilor de nord. Nu ti-as dori sa-i cunosti in adevarata lor splendoare. Stiu ce spun si nu spun mai mult!

   Răspunde
   • Am vazut camere de hotel si apartamentecum aratau dupoa ce au fost ocupate de unii ucrainieni , am vazut cum intr-un hotel cereau cel putin 10 prosoape pe zi , sunau mereu la receptie sa ceara sucuri , apa , bere , cafea , desi aveau cazare moka

    Răspunde
    • Sunt curioasă care a fost repartiția la liceele bune pentru copiii lor? Au rămas pe dinafară copii cu medii de nouă și peste la admitere…S- a mințit grosolan că sunt locuri suficiente. Cred că Ivan cel cu nasul pe divan era uranian. sarcastic

     Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura